Emekli cebine giren ek paradan olacak! 5.000 TL kesiliyor

Yayın: 08:36 - 25.04.2024
Güncelleme: 08:36 - 25.04.2024

#image_title

Emekli cebine giren ek paradan olacak! 5.000 TL kesiliyor.

Ülkemizdeki emekli vatandaşlar ceplerine maaşa ek giren paralara sevinirken maaşlardan 5 bin TL buhar olup gidiyor. İşte emeklilerden kesilen 5 bin TL’ye dair detaylar…

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında uzun yıllar hizmet etmiş vatandaşlar emeklilik haklarını elde ettikten sonra tek istedikleri rahat bir yaşam. Ancak sağlanan emekli maaşı temel ihtiyaçlar için dahi yetersiz kalırken şimdi bir de kesintilerden söz ediliyor. Devletin sağladığı bayram ikramiyesi ödemesi, bankalardan yatan emekli promosyonlar biraz olsun nefes aldırırken SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) Uzmanı İsmail Sevinç kötü haberi verdi.

EMEKLİNİN CEBİ 5 BİN TL EKSİDE

SGK Uzmanı İsmail Sevinç, yaptığı açıklamalar doğrultusunda emeklilerin cebinden yıl bitiminde 5 bin TL eksileceğini ifade etti. İsmail Sevinç, yaptığı açıklamalarla ortadaki oyunu gün yüzüne çıkardı. Ocak ayındaki maaş zammının yüzde 49,25’e kadar yapılmış olmasının artı olarak bir getirisi olmadığını ifade eden Sevinç, 6 bin 700 TL ve daha az alan emekliler için bir etki olmadığını ifade etti. Bu vatandaşların maaşları yine 10 bin TL’de kaldı. Bazı emekliler yapılan maaş zammından yararlanamadı. Enflasyon etkisiyle beraber emeklilere yapılan maaş zammı yüzde 15 oranında ceplerden buhar olup uçtu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan enflasyonun dengeye oturtulacağı tarih için Temmuz ayını işaret etti. Ancak bunun faydasız olabileceğine dair SGK Uzmanı Sevinç çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2024 YOKSULLUK SINIRI 57.578 TL

BİSAM verilerine değinen Sevinç, Mart 2024 için açlık sınırının 16 bin 646 TL açıklandığını ve yoksulluk sınırının ise 57 bin 578 TL olduğunu açıkladı. Bu durumda memurlar için dahi geçim derdi büyük boyuta ulaşmışken emekliler için kabus gibi bir durum olduğu ifade ediliyor. Ekonomik problemler kendisini gösterirken Temmuz ayında gerçekleştirilecek maaş zammının en iyi ihtimalle yüzde 35 ila 30 olması bekleniyor. Bu da 12 bin TL ile 13 bin TL aralığında bir emekli aylığına işaret ediyor.

EMEKLİ YIL SONUNDA 5 BİN TL ZARARDA

Tüm incelemeler noktasında SGK Uzmanı Sevinç, “2024 sonuna emekliler 10 bin TL ile getirilirse maaşlar gerçekte 5 bin TL’ye iniyor. En düşük emekli maaşı yükseltilmezse yoksulluğun derinleşmesine birlikte tanık olacağız. Yılın sonlarına doğru insanların çok zor durumda olması mümkün” ifadelerine yer verdi.

Temmuz ayında ülkemizdeki emekli maaşlarının arttırılması gerektiğinin altını çizen Sevinç, “8 bin TL ve altında kök aylığı olan emeklilere bir etki olmayacak, 10 bin TL altında maaş almaya devam edecekler. 10 bin TL alan emekliler içine yüzde 25 zam ile en fazla 12 bin 500 TL maaş mümkün olacak” diyerek vahim tabloyu açıkladı.

ahmet keskin
Exit mobile version