Aylardır cezaevinde olan Nihal Candan, eridi bitti 37 kiloya kadar düştü

Yayın: 09:23 - 25.04.2024
Güncelleme: 09:23 - 25.04.2024

#image_title

Aylardır cezaevinde olan Nihal Candan, açlık grevine başlayarak adeta eridi bitti. Nihal Candan, 37 kiloya kadar düştü. İşte detaylar…

Kasım ayında tutuklanarak cezaevine giren Nihal Candan, içeride zor günler geçirmesi sebebiyle psikolojik sorunlar yaşamaya başladı. Nihal Candan, cezaevinde anoreksiya hastası oldu. Nihal Candan, cezaevini protesto etme amaçlı yemek yemeyerek 37 kilolara kadar düştü.

Moda yarışmasına katılmasıyla tanınan Bahar ve Nihal Candan kardeşler, geçtiğimiz Kasım ayında 2020, 2021 ve 2022 senelerinde 79 mağdurun dolandırılmış olduğu soruşturma çerçevesinde ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ ve ‘suç örgütüne üye olma’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cezaevini protesto etme amacıyla yemek yemeyen Nihal Candan, hızla kilo kaybı yaşayarak 37 kilolara kadar düştü.

Futbol dünyasını dolandırması ile gündem olan banka müdürü Seçil Erzan ile aynı koğuşu paylaşan Candan kardeşlerden Nihal Candan’ın içeride psikolojisi bozulduğu için sorun yaşamaya başladı. Daha önceden anoreksiya olan ve tedavisini gören Nihal Candan, cezaevini protesto etmek için yemek yememeye başlayınca kilo kaybederek 37 kiloya kadar düştü. Avukat Kasım Ergün, anoreksiya nevroza hastası olan Nihal Candan’ın tedavi olması gerektiğini belirterek “ Nihal tutuklanmasına isyan edip yemek yememeye başladı ve bu durum kalıcı bir hal aldı. Psikolojisi bozuk, ‘Cennete gitmek istiyorum’ diyor. Hastaneye sevki için cezaevi idaresine başvurduk” ifadelerini kullandı.

Hakan Candan ve Umut Candan kızlarının sağlık durumlarından endişe ettiklerini ve acilen tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

kader gun
Exit mobile version