Asgari ücretlilere çözüm! Yeni destekle zam gibi iyileştirme sağlanacak

Yayın: 14:22 - 25.04.2024
Güncelleme: 14:22 - 25.04.2024

#image_title

Ülkemizdeki milyonlarca asgari ücretli için Temmuz 2024’te ikinci bir zam gelmeyeceği açıklanmıştı. Vatandaşlara çözüm yeni destekle geliyor. İşte asgari ücretlilere ikinci maaş zammı gibi iyileştirme detayları…

Ülkemizde milyonlarca vatandaş asgari ücretle çalışırken milyonlarca vatandaşın da asgari ücrete bağlı olarak zammı gerçekleştiriliyor. Temmuz 2024’te asgari ücrete ikinci zam beklenirken milyonlarca vatandaş son açıklamalarla büyük hayal kırıklığına uğradı. Temmuz 2024’te ekonomik problemlerin dengelenmesi öncelik olarak tutulduğu için hükümet ikinci bir zam gerçekleşmeyeceğinin altını çizdi. Emekliler için de bir zam söz konusu değilken destek paketine dair açıklamalar geldi. Şimdiyse destekler noktasında asgari ücretlilerin ön plana çekileceği öğrenildi. Peki, asgari ücretlilere destekler neler? Asgari ücretlilere destek paketi kapsamında neler yapılacak? Asgari ücretlileri nasıl bir iyileştirme bekliyor? İşte 2024 asgari ücretlilere iyileştirmenin detayları…

2024 ASGARİ ÜCRETLİLERE İKİNCİ ZAM OLACAK MI?

2024 asgari ücrete ikinci zam yapılacak mı? Gündemde en fazla sorulan sorulardan birisi olarak araştırılıyor. Vatandaşlar açlık ve yoksulluk sınırının artışının asgari ücret zammını tetikleyeceği umudunda. Ancak bakanlar tarafından yinelenen açıklamada asgari ücrete ikinci zammın gerçekleştirilmeyeceği belirtildi. Ocak 2024’te asgari ücret 17 bin 2 TL’ye arttı ve brüt ücret ise 20 bin 2 TL oldu. Enflasyon kaynaklı hayat pahalılığı nedeniyle asgari ücretlinin beklentisi hala zam yönünde. Ancak zam dışında bir iyileştirmenin yapılacağı öğrenildi.

ASGARİ ÜCRETLİLERE YENİ DESTEK PAKETİ

Enflasyon gelen maaş zamlarını eritirken vatandaşlara güzel bir haber geldi. Ankara kulislerinden öğrenilen bilgilere göre asgari ücretliler için yeni destek paketi formülü geliyor. Yeni destek paketiyle birlikte asgari ücretlilere hemen hemen zam kadar bir destek sağlanacağı konuşuluyor. Yapılacak destekle sağlanacak ek gelirin maddi bir rahatlığı asgari ücretliye sağlayacağı belirtiliyor. Yapılacak desteğin ceplere yansımasının 2 bin TL kadar olacağı öğrenilirken Temmuz ayında enflasyonun düşürülmesi planı gerçekleşirse alım gücünün asgari ücretli için de artması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETLİYE DESTEK NE ZAMAN VERİLECEK?

Ankara kulislerinde konuşulan bilgiler doğrultusunda asgari ücretli için yeni destek paketi çalışmalarının Mayıs ayında başlatılacağı biliniyor. Çalışmaların başlamasıyla beraber resmi açıklamanın milyonlarca vatandaşı sevindirmesi bekleniyor. Bu doğrultuda ise Temmuz 2024’te asgari ücretlilere ikinci zammın gerçekleşmemesine kesin gözüyle bakılıyor.

ahmet keskin
Exit mobile version