Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Yayın: 12:17 - 26.04.2024
Güncelleme: 12:17 - 26.04.2024

#image_title

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar…

Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti.

Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle ilgili ciddi uyarılarda bulundu. Bakanlık, bu tür işlemlerin yasa dışı olduğunu ve ciddi yaptırımları bulunduğunu vurguladı.

SOSYAL MÜHENDİSLİK DOLANDIRICILIĞINI ÖNLEME ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİ

20-21 Nisan tarihlerinde düzenlenen çalıştayda, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan başta olmak üzere, çok sayıda devlet kurumu ve özel sektör temsilcisi dolandırıcılıkla mücadele konusunda bir araya geldi. Çalıştayda, dolandırıcılık faaliyetlerine karşı koymak ve tüketicileri korumak adına iş birlikleri ve stratejiler geliştirildi.

Ticaret Bakanlığı, özellikle gelir kaynağı kısıtlı bireylerin ve hassas grupların hedef alındığını belirtti. Vatandaşların, dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları ve teklif edilen anlaşmalara şüpheyle yaklaşmaları gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.

kader gun
Exit mobile version