SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Kurbanlık Fiyatları Açıklandı: 2024 Büyükbaş ve Küçükbaş Ne Kadar?

Yayınlanma:
ABONE OL

Kurban Bayramı yaklaşırken, vatandaşlar 2024 yılı kurbanlık fiyatlarını merak ediyor. İşte bu yılın büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları ve alım yaparken dikkat edilmesi gerekenler.

2024 BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI

2024 yılı için kurbanlık fiyatları belirlendi. Yavuz Besicilik sahibi Enes Yavuz tarafından verilen bilgilere göre;

Büyükbaş hayvan fiyatları: Ortalama bir büyükbaş hayvan 120.000 – 130.000 TL arasında değişiyor. Hayvanın kilosu ortalama 300 TL olarak belirlendi.

Küçükbaş hayvan fiyatları: Küçükbaş kurbanlık keçilerin fiyatı 7.000 TL’den başlayıp 10.000 TL’ye kadar çıkarken, koçlar ise 12.000 TL’den başlayıp 18.000 TL’ye kadar yükseliyor.

KURBANLIK ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Genel Sağlık Durumu: Hayvanların genel sağlık durumlarına, burun, tüy ve gözlerine dikkat edilmeli.

Belgeler: Hayvanın kulak küpesi ve sağlık pasaportunun kontrol edilmesi gerekiyor. Başka illerden getirilen hayvanlar için Veteriner Sağlık Raporu’nun olup olmadığına bakılmalı.

KURBAN KESERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’na göre, kurban keserken hayvanın canı çıkmadan başının gövdesinden ayrılmaması, hayvana acı çektirmemek ve eziyet etmemek gibi kurallara dikkat edilmelidir.

2024 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı Tarihleri: 2024 yılında Kurban Bayramı, 16-19 Haziran tarihleri arasında idrak edilecek.

Kurban Bayramı Arefesi: 15 Haziran Cumartesi günü.

HANGİ HAYVANLAR KURBAN OLARAK KABUL EDİLİR?

Kurbanlık olarak koyun, keçi, sığır, manda ve deve gibi hayvanlar kabul edilir. Tavuk, kaz gibi hayvanlar kurban olarak kabul edilmez.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler

Basında Kartal
12 Mayıs 2024
Kartal Belediyesi’nden Anneler Günü Şenliği yapıldı

Kartal Belediyesi, “Baharın Gelişi Annelerin Gülüşüyle Güzel” sloganıyla Anneler Günü’nü şenlik havasında ve tüm güne yayılan farklı ve renkli etkinliklerle kutladı. Renkli etkinliklere sahne olan Neyzen Tevfik Meydanı’nda kadınların ürettikleri el emeği göz nuru ürünler de Kadın Emeği Pazarı’nda satışa sunuldu. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Anneler Günü’ne özel organize edilen şenlikte, Kartal Belediye […]

Genel
11 Mayıs 2024
Ankara Valiliği ve Meteoroloji peş peşe uyardı! Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji ve Ankara valiliği peş peşe uyarı yayınladı. Başkentte bugün akşam saatlerinde kuvvetli yağış etkili olacak. Gök gürültülü sağanak yağış sırasında tedbirli ve dikkatli olunması istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün öğle saatlerinden itibaren Ankara ve çevresinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Ankara valiliği de bir açıklama yaparak […]

Genel
11 Mayıs 2024
29 il için teyakkuza geçildi! Sağanak yağışlar geri dönüyor hem de çok kuvvetli

Meteoroloji 11 Mayıs 2024 hava durumu tahminleri açıklandı. 29 il için alarm verildi. Belediye ekipleri de teyakkuza geçti. O illerde çok kuvvetli sağanak yağış görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahminleri yayınlandı. Bugün yurt genelinde kuvvetli sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Balkanlar’dan gelen yeni yağışlı hava sistemi yurda tam olarak giriş yaptı. Batı kesimlerden […]

Belediye
11 Mayıs 2024
Tuzla Belediyesi’ne Dadaş Başkan Yardımcısı

Daha önce Kartal Belediyesi bürokratlarından biri olan Erzurumlu Oğuzhan Dumlu Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı oldu. 31 Mart seçimleri sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Tuzla Belediye Başkanı seçilen genç siyasetçi Eren Ali Bingöl, ekibini kurmaya başladı. Uzun yıllar Kartal Belediyesinde yaptığı başarılı hizmetlerle adından söz ettiren genç bürokrat Erzurumlu Oğuzhan Dumlu Tuzla Belediye Başkan yardımcısı oldu.   […]