SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

1999-2007 Girişlilere Müjde: Mini EYT Paketi Yolda!

Yayınlanma:
ABONE OL

Mini EYT paketi geliyor. 1999-2007 girişi olanlar için erken emeklilik fırsatları geliyor.

1999-2007 girişi olanlar için erken emeklilikte yeni fırsatlar geldi. Mini EYT paketi ile milyonlarca kişi emeklilikle buluşacak. Erken emeklilik imkanları içinde ev hanımları ve Bağ-Kurlular için özel parantez açıldı. Peki mini EYT ne zaman çıkacak? Mini EYT ile kimler erken emekli olacak? İşte erken emeklilikte merak edilenler…

İŞTE 7 ERKEN EMEKLİLİK İMKANI

Erken emeklilik arayışında olanlar için çeşitli yollarla avantaj sağlamak mümkün. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasıyla birlikte, belirli yaş ve prim şartlarını karşılayanlar emekli olabildi. Ancak bazıları prim eksiği nedeniyle bu fırsatı kaçırabiliyor. Neyse ki, alternatif yöntemlerle prim günlerinizi tamamlayabilir ve erken emeklilik avantajlarından faydalanabilirsiniz. İşte 7 farklı yöntemin detayları:

Çocuklar Avantaj Sağlar: Kadınlar, çocukları için borçlanarak prim günlerini artırabilir. Her çocuk için 720 gün (2 yıl) borçlanma imkânı tanınır ve toplamda üç çocuk için 6 yıl (2160 gün) kazanılabilir. Bu borçlanma, çocukların sigorta öncesi doğması durumunda da geçerlidir.

Askerlik Süresi: Erkek çalışanlar, askerlik borçlanması yaparak sigorta giriş tarihini geriye çekebilir. Bu da emeklilik yaşını en az bir yıl öne alabilir.

Kısmi Emeklilik (3600 Gün): 9 Eylül 1999’dan önce sigorta başlangıcı olanlar, 15 yıl ve 3600 gün prim ödemesiyle kısmi emeklilik hakkına sahip olabilirler.

Malulen Emeklilik (Yüzde 60 Rapor): En az yüzde 60 iş gücü kaybı olanlar, 1800 gün prim şartını karşıladıklarında malulen emekli olabilirler.

Vergi İndirimi: Engelli çalışanlar, yüzde 40 ve üzeri engellilik oranına sahip olduklarında vergi indirimiyle yaş koşulundan muaf tutulur. Bu sayede, 15 yıl (3600 gün) veya 18 yıl (4680 gün) primle emekli olabilirler.

Yıpranma Payı (Ağır İşler): Tehlikeli meslek gruplarında çalışanların, sigorta sürelerine ek prim günleri eklenir ve giriş tarihleri geriye çekilerek emeklilik yaşları düşürülebilir.

Bakıcı Anne Prim Desteği: Bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelerin, 1 Ekim 2008 sonrası ödedikleri primlerin yüzde 25’i toplam primlerine eklenir ve bu süre yaş şartından düşülür.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade etti. Kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyondaki artış sadece dar gelirlileri değil esnafı da büyük […]

Ekonomi
18 Mayıs 2024
30’lu yumurta, 5 L Ayçiçek yağı, Kırmızı Et A101 İndirimi! 18 Mayıs A101 Aktüel Fiyat Listesi

A101 18 Mayıs aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. Yeni indirim listesinde 30’lu yumurta, 5 L Ayçiçek yağı, Kırmızı Et fiyatları çakıldı. A101 18 Mayıs haftanın yıldızları kataloğu ile yeni indirim günlerine başlıyor. Bu hafta da ünlü marketler zincirinin neredeyse tüm ürünleri hem ekonomik hem de çok kaliteli. Yeni A101 aktüel kataloğu ile 30’lu yumurta, 5 L […]

Ekonomi
17 Mayıs 2024
SSK – Bağ-Kur’lu Emekliye Bayram Kıyağı 21.000 TL Ek Ödeme! Cumhurbaşkanı Onayı ile Verilecek

Emeklilere Büyük Müjde: Promosyon Ödemeleri ve İkramiyeler Mayıs Ayında Hesaplara Yatıyor. Kamu ve özel bankaların emekli promosyon ödemeleri 8-18 bin TL aralığında güncellendi. Mayıs ayına özel promosyon kampanyaları ve ikramiyelerle emeklilere ek kazanç sağlanıyor. İşte detaylar… Emeklilere mayıs ayında ek kazanç fırsatları. Promosyonlar ve ikramiyeler hesaplara yatıyor. Kamu ve özel bankaların emekli promosyon kampanyaları güncellendi. […]

Ekonomi
17 Mayıs 2024
SGK’dan 81 ildeki emekliye müjde! EK İKRAMİYE ödemesi açıklandı

Emeklilere sabah müjdesi SGK’dan geldi. Maaşa ek ikramiye ödemesi 81 ilde emeklilerin hesabına yatacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, 81 ildeki emekliler için ek ikramiye çekildiğini duyurdu. SSK bağ-kur memur emeklisi ayrımı olmadan 18 Mayıs’tan itibaren emeklinin IBAN numarasına ekip camiye ödemesi yapılacak. Emekliye Bonus gibi gelecek bu ödeme, Halkbank tarafından Finanse edilecek.  Emekli maaşı alanlara yönelik […]