SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Emekliye ŞAHANE müjde! 3’lü ödeme 8-9-10 Mayıs’ta SSK ve Bağ-Kurluya yatacak

Yayınlanma:
ABONE OL

Emekliye 8-9-10 Mayıs’ta verilecek şahane 3’lü ödeme açıklandı. SSK ve Bağ-Kurlu emeklinin hesabına yatacak.

Emekli maaşı alan 16 milyon vatandaş için mayıs sürprizleri geliyor. Üstelik bu defa SSK ve BAĞ-KUR emeklisine bir değil iki değil tam üç sürpriz bir arada geldi. Emekliler 8-9-10 Mayıs’ta üçlü ödeme alacak. Emekliye yönelik yeni ödemeler Sosyal güvenlik kurumu tarafından duyuruldu. Emekli maaşı alan tüm vatandaşlara sunulacak olan ek ödeme fırsatları, geçim sıkıntısı içinde olanlar için adeta ilaç gibi olacak. SSK ve BAĞ-KUR emeklisine yapılacak yeni ödemelere ilişkim açıklama var. Peki emekliye hangi ödemeler yapılacak? Emekliye üçlü ödeme fırsatı neler?

Türkiye’deki milyonlarca emekli vatandaş temmuz ayı maaş zammı için artık sadece iki aylık verinin açıklanmasına bekliyor. Şu ana kadar açıklanan veriler doğrultusunda SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için yüzde 18.72 zam kesinleşmiş durumda. Mayıs ve haziran ayı enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte emeklinin alacağı enflasyon zammı netlik kazanacak. Ancak enflasyon ve refah payı ile birlikte beklenen zam oranı yüzde 35’i buldu. Emekliler bir yandan heyecanla temmuz ayini beklerken bir yandan da mayıs ayında yapılan ek ödemeleri takip ediyor. Emekliye yine güzel ve sevindirici bir haber geldi.

SGK’DAN TÜM EMEKLİLERİ İLGİLENDİREN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Sosyal güvenlik kurumundan tüm emeklileri ilgilendiren önemli açıklama yapıldı. SGK, Mayıs 2024 emekli maaşı ödeme takvimine ilan etti. Emekliler maaş ödemelerini ne zaman alacaklarını merak ederken yapılan açıklama ile birlikte rahat bir nefes aldı. Emekli maaşı ödemeleri 15 Mayıs itibari ile başlıyor.

Emekli maaşını ilk alacak grup ise memur emeklisi olacak. Memur emeklisine ödemeler 15 Mayıs tarihinde yapılacak. SSK emeklisinin maaş ödemeleri ise 17-25 Mayıs tarihleri arasında emekli tahsis numarası sonuna göre olacak. BAĞ-KUR emeklisi de 25-28 Mayıs arası yine emekli tahsis numarası son hanesine göre ödeme alacak.

EMEKLİ PROMOSYON FIRSATLARI ARTTIKÇA ARTIYOR

Bir yandan maaş ödemesini bekleyen emekliler bir yandan da Mayıs 2024 emekli promosyon imkânlarını araştırıyor. Tüm bankalarda promosyon ücretleri güncellendi. Emekli maaşı alanlar için verilen promosyonlar kamu bankalarında 8000 TL ile 12.000 TL arasında değişirken özel bankalarda ise 10.000 TL ile 18.000 TL arasına yükseldi. Emekliler bankaların resmi internet sitelerini ziyaret ederek yeni promosyonlarla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilir.

FAİZSİZ EMEKLİ KREDİSİ VERİLECEK

Bankalardan emekliye yönelik yeni bir fırsat daha var. Emekli maaşını taşıyarak 36 aylığına seçtiği bankadan alma taahhüdü veren emekliler nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla emekli kredisi de kullanabilecek. Emekli kredisi miktarı bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. Ancak faizsiz kredi almak isteyenler için bir çok bankada 10.000 TL ile 25.000 TL arasında değişen kredi imkanı var. Daha yüksek limitli kredi kullanmak isteyen emekliler ise bankalara başvuru yaparak düşük faizli 50.000 TL’ye kadar emekli kredisi alma şansına sahip oluyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade etti. Kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyondaki artış sadece dar gelirlileri değil esnafı da büyük […]

Ekonomi
18 Mayıs 2024
30’lu yumurta, 5 L Ayçiçek yağı, Kırmızı Et A101 İndirimi! 18 Mayıs A101 Aktüel Fiyat Listesi

A101 18 Mayıs aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. Yeni indirim listesinde 30’lu yumurta, 5 L Ayçiçek yağı, Kırmızı Et fiyatları çakıldı. A101 18 Mayıs haftanın yıldızları kataloğu ile yeni indirim günlerine başlıyor. Bu hafta da ünlü marketler zincirinin neredeyse tüm ürünleri hem ekonomik hem de çok kaliteli. Yeni A101 aktüel kataloğu ile 30’lu yumurta, 5 L […]

Ekonomi
17 Mayıs 2024
SSK – Bağ-Kur’lu Emekliye Bayram Kıyağı 21.000 TL Ek Ödeme! Cumhurbaşkanı Onayı ile Verilecek

Emeklilere Büyük Müjde: Promosyon Ödemeleri ve İkramiyeler Mayıs Ayında Hesaplara Yatıyor. Kamu ve özel bankaların emekli promosyon ödemeleri 8-18 bin TL aralığında güncellendi. Mayıs ayına özel promosyon kampanyaları ve ikramiyelerle emeklilere ek kazanç sağlanıyor. İşte detaylar… Emeklilere mayıs ayında ek kazanç fırsatları. Promosyonlar ve ikramiyeler hesaplara yatıyor. Kamu ve özel bankaların emekli promosyon kampanyaları güncellendi. […]

Ekonomi
17 Mayıs 2024
SGK’dan 81 ildeki emekliye müjde! EK İKRAMİYE ödemesi açıklandı

Emeklilere sabah müjdesi SGK’dan geldi. Maaşa ek ikramiye ödemesi 81 ilde emeklilerin hesabına yatacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, 81 ildeki emekliler için ek ikramiye çekildiğini duyurdu. SSK bağ-kur memur emeklisi ayrımı olmadan 18 Mayıs’tan itibaren emeklinin IBAN numarasına ekip camiye ödemesi yapılacak. Emekliye Bonus gibi gelecek bu ödeme, Halkbank tarafından Finanse edilecek.  Emekli maaşı alanlara yönelik […]