SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Torba Yasada Yeni Müjde! 4D’li 100 Bin Taşeron İşçiye Kadro Sürprizi

Yayınlanma:
ABONE OL

Torba yasa ile taşeron işçiye müjde geliyor. 4D’li taşeron işçi kadroya alınacak. Peki taşeron işçiye kadro düzenlemesi ne zaman çıkacak?

TBMM’de bulunan ve merakla beklenen torba yasa maddeleri yakından takip ediliyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi, bağ-kur prim affı, taşerona kadro ve ev hanımlarına erken emeklilik torba yasa maddeleri arasında öne çıkanlar oluyor. Özellikle 100 bin taşeron işçi uzun süreden beri kadro müjdesini bekliyordu. Beklenen haber Nihayet verildi, torba yasa TBMM tarihi belli oldu. Peki taşerona kadro ne zaman gelecek? Taşeron işçiye kadro şartları neler?

2024 yılında TBMM’ye sunulan yeni torba yasa Türkiye’de birçok vatandaşa etkileyecek. Özellikle taşeron işçiler ve torba yasa maddeleri arasında Taşerona kadro var mı yok mu sorusunu araştırıyor. Merakla beklenen güzel haber geldi. 100 bin taşeron işçi için kadro sürprizi var. Uzun süreden beri gündemde olan taşerona kadro torba yasa maddeleri ile TBMM’den geçecek. Peki taşeron işçiye kadro şartları nelerdir? Kimler kadroya geçecek?

TAŞERONA KADRO 2024 SON DURUM

Taşeron işçiye kadro düzenlemesi uzun süreden beri beklenen torba yasa maddeleri arasında yer alıyor. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kadro için hazırlıkların başladığını duyurmuştu. Genel seçim sonrasında bakanlıkta görev değişikliği olması ile birlikte taşerona kadro düzenlemesi Çıkacak mı çıkmayacak mı sorusu da yeniden konuşulmaya başlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın taşerona kadro düzenlemesi için hazırlık yaptığı zaten biliniyordu. Önümüzdeki günlerde düzenlemenin kamuoyuna duyurulacağı da tahmin ediliyor.

TORBA YASA MADDELERİ ARASINA GİRMESİ BEKLENİYOR

4D’li Taşeron işçi kadro düzenlemesini büyük bir heyecanla takip ediyor. Şu anda kadro bekleyen yaklaşık 100 bin işçi bulunuyor. Yeni kadro düzenlemesi için heyecan doruğa çıkarken taşerona kadro ne zaman çıkacak sorusunun yanıtı da merakla araştırılıyor. Torba yasa maddeleri 84 madde olarak TBMM’ye sunulmuştu. Ancak araya yerel seçim tatilinin girmesi ve ardından da bayram tatiline çıkılması nedeniyle görüşmeler bir süre ertelenmişti. Şu anda TBMM’de çalışmalar yeniden başladı ve önümüzdeki günlerde torba yasa düzenlemesinin tekrar tartışılacağı tahmin ediliyor.

TORBA YASADA BAŞKA NELER VAR?

Peki taşerona kadro düzenlemesi dışında torba yasada başka hangi maddeler bulunuyor? Torba yasa maddeleri arasında milyonlarca vatandaşı ilgilendirecek düzenlemeler var. Bunlar arasında öne çıkanlar ise 3600 ek gösterge düzenlemesi, ev hanımlarına erken emeklilik ve bağ-kur’lulara prim affı oldu. Bu düzenlemelerin tamamının Kurban Bayramı öncesinde kabul edilmesi bekleniyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade etti. Kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyondaki artış sadece dar gelirlileri değil esnafı da büyük […]

Ekonomi
18 Mayıs 2024
30’lu yumurta, 5 L Ayçiçek yağı, Kırmızı Et A101 İndirimi! 18 Mayıs A101 Aktüel Fiyat Listesi

A101 18 Mayıs aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. Yeni indirim listesinde 30’lu yumurta, 5 L Ayçiçek yağı, Kırmızı Et fiyatları çakıldı. A101 18 Mayıs haftanın yıldızları kataloğu ile yeni indirim günlerine başlıyor. Bu hafta da ünlü marketler zincirinin neredeyse tüm ürünleri hem ekonomik hem de çok kaliteli. Yeni A101 aktüel kataloğu ile 30’lu yumurta, 5 L […]

Ekonomi
17 Mayıs 2024
SSK – Bağ-Kur’lu Emekliye Bayram Kıyağı 21.000 TL Ek Ödeme! Cumhurbaşkanı Onayı ile Verilecek

Emeklilere Büyük Müjde: Promosyon Ödemeleri ve İkramiyeler Mayıs Ayında Hesaplara Yatıyor. Kamu ve özel bankaların emekli promosyon ödemeleri 8-18 bin TL aralığında güncellendi. Mayıs ayına özel promosyon kampanyaları ve ikramiyelerle emeklilere ek kazanç sağlanıyor. İşte detaylar… Emeklilere mayıs ayında ek kazanç fırsatları. Promosyonlar ve ikramiyeler hesaplara yatıyor. Kamu ve özel bankaların emekli promosyon kampanyaları güncellendi. […]

Ekonomi
17 Mayıs 2024
SGK’dan 81 ildeki emekliye müjde! EK İKRAMİYE ödemesi açıklandı

Emeklilere sabah müjdesi SGK’dan geldi. Maaşa ek ikramiye ödemesi 81 ilde emeklilerin hesabına yatacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, 81 ildeki emekliler için ek ikramiye çekildiğini duyurdu. SSK bağ-kur memur emeklisi ayrımı olmadan 18 Mayıs’tan itibaren emeklinin IBAN numarasına ekip camiye ödemesi yapılacak. Emekliye Bonus gibi gelecek bu ödeme, Halkbank tarafından Finanse edilecek.  Emekli maaşı alanlara yönelik […]