SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Yeni Maaşlar Belli Oldu! Emekli ve Memurlara ÇİFTE Zam

Yayınlanma:
ABONE OL

Temmuz’da emekli ve memur maaşlarına yüksek zam beklentisi var. Yeni tahminler belli oldu.

Temmuz ayına doğru geri sayım devam ederken emekli memur ve Sosyal Yardım zamları merakla Takip ediliyor. Milyonlarca kişinin beklediği zam tahminleri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından şu ana kadar 4 aylık enflasyon verisi açıklansa da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın enflasyon tahmini üzerinden hesaplamalar yapıldı. Peki emekli ve memura ne kadar zam gelecek? Emekli ve memura refah payı zammı var mı? İşte yeni maaşlar…

EMEKLİ, MEMUR, SOSYAL YARDIM ZAMLARI SON DAKİKA

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı ve memur zamları için dört aylık farklar kesinleşti. Ekonomistlerin altı aylık enflasyon beklentisine göre, kök maaş zammı, en düşük emekli maaşı ve memur maaşları başta olmak üzere 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı artışları da Temmuz’da yapılacak.

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamlar milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ve memur zamları için dört aylık enflasyon oranı belirlenirken, ekonomistlerin altı aylık enflasyon beklentisi de netleşti.

4 AYLIK ENFLASYON BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre dört aylık enflasyon oranı %18,72 olarak kesinleşti. SSK ve Bağ-Kur emekli zammı %18,72 olurken, memur enflasyon farkı %3,23 ve toplu sözleşme zammı %10 olarak belirlendi. Böylece, dört aylık zam oranı toplamda %13,56’ya ulaşıyor.

Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, ekonomistlerin altı aylık enflasyon beklentisi %25,39. Bu tahminlere göre, SSK ve Bağ-Kur emekli zammı %25,39 olarak öngörülüyor. Memur enflasyon farkı %9,03 ve toplu sözleşme zammı %10 olarak eklenince, altı aylık memur zam oranı %19,93’e ulaşıyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN SENARYOLAR

Altı Aylık Enflasyon Beklentisi: Ekonomistlerin %25,39’luk altı aylık enflasyon beklentisine göre en düşük emekli maaşı yaklaşık 12.500 TL olacak.

Bir Yıllık Enflasyon Beklentisi: Haziran sonrası yıllık enflasyonun %35-40 seviyelerine çıkacağı beklentisine göre en düşük emekli maaşı 13.500-14.000 TL arasında olabilir.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ZAM ORANLARI

Altı aylık enflasyon beklentilerine göre, en düşük memur maaşı 39.000 TL’yi aşacak. Memur emeklisinde taban aylık 17.500 TL’nin üzerine çıkacak. Ortalama memur maaşı 44.000-44.500 TL arasında olacak.

SOSYAL DESTEK ÖDEMELERİ

Memur zam oranları ile birlikte, 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşı gibi sosyal destek ödemeleri de Temmuz ayında artacak.

EMEKLİYE REFAH PAYI ZAMMI YAPILACAK MI?

Merak edilen diğer bir konu ise emekli maaşlarına refah payı zammı gelip gelmeyeceği. Son dönemlerde refah payının kaldırılacağı yönünde iddialar sık sık gündeme geliyordu. Ancak şu an için alınmış böyle bir karar bulunmuyor. Yani temmuz ayında emekli maaşlarına refah parayı artışı da yapılacak gibi duruyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade etti. Kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyondaki artış sadece dar gelirlileri değil esnafı da büyük […]

Ekonomi
18 Mayıs 2024
30’lu yumurta, 5 L Ayçiçek yağı, Kırmızı Et A101 İndirimi! 18 Mayıs A101 Aktüel Fiyat Listesi

A101 18 Mayıs aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. Yeni indirim listesinde 30’lu yumurta, 5 L Ayçiçek yağı, Kırmızı Et fiyatları çakıldı. A101 18 Mayıs haftanın yıldızları kataloğu ile yeni indirim günlerine başlıyor. Bu hafta da ünlü marketler zincirinin neredeyse tüm ürünleri hem ekonomik hem de çok kaliteli. Yeni A101 aktüel kataloğu ile 30’lu yumurta, 5 L […]

Ekonomi
17 Mayıs 2024
SSK – Bağ-Kur’lu Emekliye Bayram Kıyağı 21.000 TL Ek Ödeme! Cumhurbaşkanı Onayı ile Verilecek

Emeklilere Büyük Müjde: Promosyon Ödemeleri ve İkramiyeler Mayıs Ayında Hesaplara Yatıyor. Kamu ve özel bankaların emekli promosyon ödemeleri 8-18 bin TL aralığında güncellendi. Mayıs ayına özel promosyon kampanyaları ve ikramiyelerle emeklilere ek kazanç sağlanıyor. İşte detaylar… Emeklilere mayıs ayında ek kazanç fırsatları. Promosyonlar ve ikramiyeler hesaplara yatıyor. Kamu ve özel bankaların emekli promosyon kampanyaları güncellendi. […]

Ekonomi
17 Mayıs 2024
SGK’dan 81 ildeki emekliye müjde! EK İKRAMİYE ödemesi açıklandı

Emeklilere sabah müjdesi SGK’dan geldi. Maaşa ek ikramiye ödemesi 81 ilde emeklilerin hesabına yatacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, 81 ildeki emekliler için ek ikramiye çekildiğini duyurdu. SSK bağ-kur memur emeklisi ayrımı olmadan 18 Mayıs’tan itibaren emeklinin IBAN numarasına ekip camiye ödemesi yapılacak. Emekliye Bonus gibi gelecek bu ödeme, Halkbank tarafından Finanse edilecek.  Emekli maaşı alanlara yönelik […]