SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Emekliye SEYYANEN ZAM müjdesi! Yeni zam miktarı ve tarihi açıklandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Emekliye SEYYANEN ZAM müjdesi! Yeni zam miktarı ve tarihi açıklandı!

Emeklilere seyyanen zam kulisi geldi. Tarih ve zam miktarı da belli oldu. İşte milyonlarca emekliyi bayram ettirecek yeni zam.

Emekliye seyyanen zam ve asgari ücrete ara zam konusu milyonlarca kişinin en yakından takip ettiği başlıklar arasında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ilave Zam konusunda kapıları kapatmış olsa da kulislerde tartışmalar ve iddialar devam ediyor. Birçok SGK uzmanı aldıkları kulis bilgilerinde hükümetin açıklamalarının aksine zam hazırlığı olduğunu söylüyor. Bu defa emekliye seyyanen zam kulisi  SGK baş uzmanı İsa Karakaş’tan geldi. Önemli kulis bilgilerini paylaşan Karakaş Hatta seyyanen zam miktarını bile açıkladı. Peki emekliye seyyanen zam ne zaman yapılacak? Asgari ücretliye ara zam olacak mı?

Milyonlarca emekli ve asgari  ücretli, Temmuz ayında maaş zammı bekliyor. Ancak zam beklentisi sadece Temmuz için değil. Emekliler büyük bir geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirtirken seyyanen zam talebi içine de girdi. Asgari ücretle çalışanları ise bu yıl tek zamla geçinmenin mümkün olmadığını söylüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete ara Zam konusunda kapıları kapatmıştı. Her ne kadar bu yönde açıklamalar yapılsa da SGK uzmanları kulis bilgilerini paylaştı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA SEYYANEN ZAM GELECEK

Milyonlarca emeklinin takip ettiği konulardan olan en düşük emekli maaşı zammı ile ilgili SGK uzmanı İsa Karakaş’tan çarpıcı açıklamalar geldi. Temmuz ayında en düşük emekli maaşında artış olacağını ancak masada farklı formüller olduğunu belirten Karakaş, en düşük emekli maaşına yapılacak zammın seyyanen zam alacağını öne sürdü.

Henüz kesin rakamların belli olmadığını ancak en düşük emekli maaşına oransal bir artış olmayacağının Kesin olduğunu belirten karakaş, kendi tahminlerini de açıkladı. SGK uzmanı İsa karakaş’a göre en düşük emekli maaşına yapılacak artış en az 4000 TL olacak ve yeni en düşük emekli maaşı 14.000 TL’ye yükselecek.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM ZORUNLU

Milyonlarca asgari ücretliye de Sevindirici haberi veren SGK uzmanı İsa Karakaş, son dönemlerde açıklanan açlık sınırı rakamlarına dikkat çekti. Şu anda açlık sınırının asgari ücrete geçtiğini belirten Karakaş, Asgari ücretin bu rakamın altında olmasının yasaya ve Anayasaya aykırı olduğunu dile getirdiği.

Nisan ayında TÜRK-İŞ, tarafından açıklanan açlık sınırının 17.725 TL olduğunu belirten Karakaş, O sebeple de Temmuz ayında asgari ücrete bir ara zam yapılmasının artık zaruri hale geldiğini ifade etti. Ayrıca AK Parti’nin 31 Mart seçimlerinde yaşadığı yenilgiye de dikkat çeken SGK uzmanı, bunun en önemli sebebinin asgari ücretlinin ve emeklinin beklentisinin karşılanmamış olması olduğunu ifade etti.

KULİSLERDE ZAM İDDİALARI DEVAM EDİYOR

Ayrıca hükümetin yakın çevresinden de Zam konusunda baskı olması nedeniyle SGK uzmanı İsa Karakaş Temmuz ayında asgari ücrete ve en düşük emekli maaşına önemli bir artış yapılacağını düşünüyor. Kaldı ki Cumhur ittifakı ortakları Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici de sık sık Asgari ücretli ve emeklinin durumuna dikkat çekiyor. Bu sebeple hükümet, Temmuz ayında hem asgari ücrete hem de en düşük emekli maaşına yeni bir güncelleme yapabilir.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade etti. Kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyondaki artış sadece dar gelirlileri değil esnafı da büyük […]

Ekonomi
18 Mayıs 2024
30’lu yumurta, 5 L Ayçiçek yağı, Kırmızı Et A101 İndirimi! 18 Mayıs A101 Aktüel Fiyat Listesi

A101 18 Mayıs aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. Yeni indirim listesinde 30’lu yumurta, 5 L Ayçiçek yağı, Kırmızı Et fiyatları çakıldı. A101 18 Mayıs haftanın yıldızları kataloğu ile yeni indirim günlerine başlıyor. Bu hafta da ünlü marketler zincirinin neredeyse tüm ürünleri hem ekonomik hem de çok kaliteli. Yeni A101 aktüel kataloğu ile 30’lu yumurta, 5 L […]

Ekonomi
17 Mayıs 2024
SSK – Bağ-Kur’lu Emekliye Bayram Kıyağı 21.000 TL Ek Ödeme! Cumhurbaşkanı Onayı ile Verilecek

Emeklilere Büyük Müjde: Promosyon Ödemeleri ve İkramiyeler Mayıs Ayında Hesaplara Yatıyor. Kamu ve özel bankaların emekli promosyon ödemeleri 8-18 bin TL aralığında güncellendi. Mayıs ayına özel promosyon kampanyaları ve ikramiyelerle emeklilere ek kazanç sağlanıyor. İşte detaylar… Emeklilere mayıs ayında ek kazanç fırsatları. Promosyonlar ve ikramiyeler hesaplara yatıyor. Kamu ve özel bankaların emekli promosyon kampanyaları güncellendi. […]

Ekonomi
17 Mayıs 2024
SGK’dan 81 ildeki emekliye müjde! EK İKRAMİYE ödemesi açıklandı

Emeklilere sabah müjdesi SGK’dan geldi. Maaşa ek ikramiye ödemesi 81 ilde emeklilerin hesabına yatacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, 81 ildeki emekliler için ek ikramiye çekildiğini duyurdu. SSK bağ-kur memur emeklisi ayrımı olmadan 18 Mayıs’tan itibaren emeklinin IBAN numarasına ekip camiye ödemesi yapılacak. Emekliye Bonus gibi gelecek bu ödeme, Halkbank tarafından Finanse edilecek.  Emekli maaşı alanlara yönelik […]