SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

X Türkiye’de temsilcilik açtı

Yayınlanma:
ABONE OL

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu X’in Türkiye’ye temsilci atayarak X İstanbul adlı şirketin kurulduğunu duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu X’in (eski adıyla Twitter) Türkiye’ye temsilci atadığını ve ilgili şirketin kurulduğunu açıkladı. 2020 yılında yürürlüğe giren sosyal medya düzenlemesi kapsamında temsilci atamayan X, sonunda bu zorunluluğu yerine getirdi.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ VE TEMSİLCİ ATAMA SÜRECİ

2020 yılında yürürlüğe giren sosyal medya düzenlemesi, Twitter (X), YouTube, WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya sağlayıcılarının Türkiye’ye temsilci bildirme zorunluluğunu getirmişti. Bu düzenlemeye uymayan platformlara çeşitli cezalar uygulanmıştı. Çoğu platform, cezaların ardından Türkiye’ye temsilci atarken, X bu konuda direnen tek platform olarak kalmıştı.

X’E REKLAM YASAĞI VE BANT DARALTMA CEZASI

Temsilci atamayan X’e Türkiye’de reklam yasağı getirilmişti. Ayrıca, bant daraltma cezası uygulanması da gündemdeydi. Ancak bu cezalar uygulanmadan önce X, Türkiye’ye temsilci atama kararı aldı ve ilgili işlemleri başlattı.

X İSTANBUL ŞİRKETİNİN KURULMASI

X, Türkiye’ye temsilci atayarak “X İstanbul” adlı şirketi 100 milyon TL sermaye ile kurdu. Bu gelişmeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya üzerinden duyurdu. Bakan Uraloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz Kabine Toplantısı sonrası bant daraltma kararını kendilerine bildirdik. Onlar da temsilci atama ve şirket kurma işlemini başlatmışlardı ve atadılar. Temsilciyle birlikte ilgili şirket de kuruldu.”

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİNİN ETKİLERİ

Sosyal medya düzenlemesi, platformların Türkiye’de daha şeffaf ve hesap verebilir hale gelmesini amaçlıyor. Bu düzenleme ile birlikte, sosyal medya platformlarının Türkiye’deki yasal süreçlere uyum sağlaması ve kullanıcı şikayetlerine daha hızlı yanıt vermesi hedefleniyor.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler

Kayıp Belgenin İzinde: Pinup Dedektif Bürosu Macerası
Kayıp Belgenin İzinde: Pinup Dedektif Bürosu Macerası

Pin Up Dedektif Bürosu – Gizemli Belgenin Peşinde Pin Up görev odası platformunun en heyecan verici odalarından biri olan “Dedektif Bürosu: Gizemli Belgenin Peşinde” sizi, eski bir dedektif bürosunda kaybolan önemli bir belgeyi bulmak için zorlu bir maceraya davet ediyor. Eski daktilolar, haritalar ve dedektif aksesuarlarıyla dekore edilmiş bu oda, sizi adeta bir film noir […]

Etkinlikler
09 Haziran 2024
EN İYİ UZAY HİKAYESİ YAZAN ÇOCUKLAR ÖDÜLLENDİRLDİ

18 BİN OKULDAN 6 BİN ÇOCUK MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN, ALPER GEZERAVCI VE VALİ DAVUT GÜL İLE BULUŞTU   EN İYİ UZAY HİKAYESİ YAZAN ÇOCUKLAR ÖDÜLLENDİRLDİ İLGİLİ HABER Kartal’da ‘Marmara Denizi Günü’ Dolayısıyla Sahil Temizliği Yapıldı   Bilge Çocuk dergisi tarafından Millî Eğitim Bakanlığı himayelerinde gerçekleşen “Uzayda Hayat” kısa hikâye yarışmasının ödül töreni gerçekleşti. […]

Gezi-Alışveriş
08 Haziran 2024
Anime Severler için En iyi Animasyon Tarzı Oyunlar

Animasyon tarzı oyunlar, sadece eğlenceli vakit geçirmenin ötesine geçer; büyüleyici görselleri ve yaratıcı dünyalarıyla oyuncuları etkiler. Bu tür oyunlar, sadece çocuklar için değil, her yaştan oyuncuya hitap eder. Renkli grafikler, eğlenceli karakterler ve derin hikayeler, bu oyunları oynanış açısından zenginleştirirken, aynı zamanda estetik bir zevk kaynağı haline getirir. Her biri kendi benzersiz tarzıyla parlayan bu […]

Teknoloji
07 Haziran 2024
WhatsApp’a yapay zeka geliyor! Yeni özellikler açıklandı

WhatsApp’ın yeni özellikleri duyuruldu. Yapay zeka ile eklenecek yeni özellikleri bizzat Mark Zuckerberg açıkladı. Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı bulunan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni özellikleri ile de dikkat çekmeye devam ediyor. Kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacıyla sürekli güncellenen WhatsApp’a bu defa yapay zeka destekli özellikler gelecek. Alınan bilgiye göre WhatsApp, yapay zeka özelliklerini sunmak için düğmeye […]