Kartal’da suça meyilli çocuklar meslek sahibi ediliyor

Yayın: 09:23 - 06.09.2010
Güncelleme: 09:23 - 06.09.2010

Kartal Kaymakamlığı ile Kartal Polisi, işbirliği ile sabıkalı ve kimsesiz çocuklar meslek sahibi yapılıyor. İstanbul’da sabıkalı, suça eğilimli ve kimsesiz çocuklar için örnek bir proje hayata geçirildi.

Önceki Kaymakam Hasan Bağcı döneminde hayata geçen örnek proje Yılbaşında Kartal Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan ‘Topluma Kazandırma Projesi’ kapsamında birçoğu sokakta yaşayan çocuk ve gençler meslek kurslarına yazdırılıyor. Eğitimin sonunda hem meslek sahibi oluyor hem de topluma kazandırılıyorlar. Ocak ayından bu yana 25 çocuk bilgisayar, elektrik, tesisat gibi çeşitli branşlarda eğitim alırken, bunlardan 5’i işe yerleştirildi. Diğerleri için ise İşkur’a başvuru yapıldı.

Sabıkalı, suça eğilimli ve kimsesiz 5-18 yaş arası çocuklar İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosu ekiplerince tespit ediliyor. Ardından Emniyet personelince ikna edilerek kurslara yazdırılıyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda açılan mesleki kurslarda isteklerine göre elektrik, bilgisayar, tesisat ve fane motor branşları başta olmak üzere 11 meslek branşında eğitim veriliyor. Gençlere 3 aylık kurs süresince günlük 15 lira veriliyor. Ayrıca İşkur tarafından sağlık sigortası da yaptırılıyor.

Kursun eğitmenlerinden Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Coşkun Çelebi, proje ile suça eğilimli çocukların eğitilerek zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını hedeflediklerini söylüyor. Çelebi, eğitim alan çocuklarla ilgili şunları anlatıyor: “İşe öğretmen arkadaşları ikna ederek başladık. Çünkü iş çok zordu. Ne var ki çocuklarla karşılaşınca durumun çok farklı olduğunu gördük. Çünkü çocuklar çok iyi. Kısa sürede ilerleme kaydettiler.” Kaymakamlık yetkilileri karşılaştıkları en büyük problemin çocukların kurs bitiminde işe yerleştirilememesi olduğunu anlatıyor. Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polislerle oldukça samimi ilişkiler kuran çocukların birçoğu ise ileride polis olmak istediklerini belirtiyor.

Exit mobile version