SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

SSK ve BAĞ-KUR Emekli Zammı Açıklaması: İmkansız!

Yayınlanma:
ABONE OL

Milyonlarca emekli Temmuz zammına kilitlendi; beklenen %22,72’lik artışa SGK Uzmanı Çetin Ateş’ten hayal kırıklığı yaratan yorum geldi. “İmkansız” diyen Ateş, emekli zammı ile ilgili detayları açıkladı.

Emeklilerin gözü kulağı, Temmuz ayında yapılacak maaş zammında. Beklentiler yüksekken, SGK Uzmanı Çetin Ateş’ten gelen açıklama umutları suya düşürdü. Ateş, emekli maaşlarına yapılacak zam miktarının beklenen düzeylerde olmasının mümkün olmadığını belirtti.

EMEKLİLİKTE ZAM BEKLENTİSİ VE GERÇEKLER

Ocak ayında gerçekleştirilen %49,25’lik zam, 6 bin 700 TL ve altında maaş alan emeklileri tatmin etmemişti. Temmuz ayında ise, enflasyon farkına bağlı olarak %22,72’lik bir artış kesinleştiği düşünülüyordu. Ancak SGK Uzmanı Çetin Ateş, bu beklentinin gerçekleşmeyeceğini ifade etti.

ENFLASYON VERİLERİ VE ZAM ORANLARI

Merkez Bankası’nın verilerine göre, 6 aylık enflasyon farkının %25 ile %26 arasında olacağı öngörülüyor. Emekli maaşlarının bu verilere göre artırılması ve ek refah payı eklenmesiyle 12 bin 500 TL’den 13 bin 500 TL’ye yükseltilmesi tartışılıyor. Ancak Çetin Ateş, böyle bir artışın gerçekleşmesinin mümkün olmadığını, iktidarın emeklilere yönelik tutumunun bu yönde olmadığını belirtti.

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca emekli yaşadıkları geçim sıkıntısı nedeniyle Temmuz ayında hükümetten yüksek zam beklentisi içinde. Şu anda %22.72 zam kesinleşmiş durumda. Aynı zamanda Temmuz ayında Yani haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile beraber bu oranların %25’e kadar çıkacağı düşünülüyor.

Özellikle en düşük emekli maaşı alanlar oranların daha da arttırılmasını istiyor. Ancak yukarıda da gördüğünüz gibi SGK uzmanları yüksek zam için umutlu değil. Temmuz ayında emekli maaşlarına en fazla yapılacak zam oranının %30 olduğu tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda oranlar değişiklik gösterebilir fakat tablo emekliler için iç açıcı değil.

TASARRUFA EMEKLİLERDEN BAŞLANDI

Emekliye verilecek zamların düşük kalmasına birçok isimden de tepki var. Hem siyasi isimler hem de ekonomistler bu konuda eleştirilerini dile getirmeye devam ediyor. Profesör Doktor Özgür Demirtaş’ta Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak tasarrufa emekliler ve asgari ücretlilerden başlamanın doğru olmadığını söylemişti. 3 Temmuz itibariyle net Enflasyonun belli olmasının ardından emeklinin durumu da kesinlikle kazanacak.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler

Ekonomi
20 Haziran 2024
Af Geliyor! TBMM’den Bayram Sonrası Büyük Müjde

TBMM’den Bayram sonrası büyük müjde geldi. Yoğun bir mesaiye hazırlanan mecliste af konusu da gündemde olacak. Peki sicil affı ne zaman çıkacak? Türkiye’de Enflasyonun çok yüksek olması ve aynı zamanda maaşların düşük kalması nedeniyle milyonlarca vatandaş geçim sıkıntısı ile boğuşuyor. O sebeple de uzun zamandan beri sicil affı beklentileri vardı. Kredi ve kredi kartı borçları […]

Ekonomi
20 Haziran 2024
Emekliye 2’si 1 Arada Müjde 19.00’da Açıklandı! Hem İlave Zam Hem EK İkramiye Geliyor

Emekliye saat 19.00’da 2’si 1 arada müjde açıklandı. Temmuz zammı ile birlikte ilave ikramiye ödemesi de geliyor. Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş Temmuz ayının yaklaşması ile birlikte zam oranlarını takip etmeye başladı. Temmuzda kök maaş zammı ve ilave zam kararı yakından takip ediliyor. Emekliler Temmuz ayında enflasyon zammına ek olarak bir ilave zam daha alacak. […]

Ekonomi
20 Haziran 2024
1-5-10-15-20 Yıl Çalışanlar DİKKAT! Kıdem Tazminatında Yüzde 20.34 Zam ile Yeni Tazminat Listesi

Kıdem tazminatı Temmuz 2024 zammı belli oldu. 1-5-10-15-20 Yıl Çalışanlar Temmuz’dan itibaren bakın ne kadar tazminat alacak. Temmuz 2024 zammı Sadece emekli ve memurları değil aynı zamanda çalışanları da ilgilendiriyor. Asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği yönünde tartışmalar devam ederken Özel sektör çalışanları için kıdem tazminatı hesapları değişiyor. Kıdem tazminatı tavan miktarı memur maaş katsayısına göre […]

Ekonomi
20 Haziran 2024
15.45’te SIZDI! Temmuz 2024 Asgari Ücret Zammı Planı Ortaya Çıktı

2024 Temmuz asgari ücret zammı sızdırıldı. Asgari ücrete 2. Ara zam için tarih belli oldu. Asgari ücretli milyonlarca çalışan için Temmuz 2024 ara zammı tahminleri gelmeye devam ediyor. 8 milyondan fazla çalışan zam beklentisi içine girerken ek zam kulisleri de ayyuka çıkmaya başladı. Temmuzda yapılacak ilave zamla ilgili olarak birçok uzman farklı görüş bildirdi. Her […]