SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel

Aydos Ormanındaki yangın söndürüldü mü? Aydos orman yangını son durum

Yayınlanma:
ABONE OL
Aydos Ormanındaki yangın söndürüldü mü? Aydos orman yangını son durum

İstanbul Aydos ormanında çıkan yangın söndürüldü mü? Aydos orman yangını son durum ne?

İstanbul Pendik’te Aydos ormanında çıkan yangın devam ediyor. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada olay yerine çok sayıda itfaiye ekibinin sevk edildiği bildirildi. Yangına iki yangın söndürme uçağı, 4 helikopter müdahale ediyor. Ayrıca karadan da çok sayıda itfaiye ekibi yangın söndürme çalışmalarına devam ediyor. Yapılan son açıklamaya göre Yangın rüzgarın etkisiyle bölgesel olarak sürüyor ve 4 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.

İstanbul Pendik’te Çamlık Mahallesi Aydos ormanında henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 10 arazöz, iki yangın söndürme uçağı ve 4 helikopter yangına müdahale ediyor. Ayrıca çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Polis ekipleri yangına müdahale etmek ve alevleri söndürmek isteyen vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Orman müdür Bölge Müdürlüğü ve Türk silahlı kuvvetlerine ait yangın söndürme ekipleri bölgeye ulaştı ve çalışmalara destek vermeye başladı.

AYDOS ORMAN YANGINI SON DURUM NE?

Orman Genel Müdürlüğü az önce sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak İstanbul Pendik Aydos ormanlarında devam eden Orman yangınlarına havadan ve karadan müdahalenin sürdüğünü duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada ise yangının rüzgarın etkisiyle bölgesel olarak devam ettiği bildirildi.

İlgili Haberler