İstanbul’da yeni eğitim-öğretim dönemi başladı

Yayın: 07:45 - 20.09.2010
Güncelleme: 07:45 - 20.09.2010

İSTANBUL(CİHAN)- Yeni eğitim öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte İstanbul’da günler öncesinden alınan tedbirler etkisini gösterdi. Trafik yoğunluğu yaşanmaması için toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması ve yoğunluk yaşanması muhtemel bölgelerde görevlilerin anında müdahalesi trafikte uzun soluklu aksaklık yaşanmasının önüne geçti. Ancak metrobüs hattındaki yığılmalar bazı noktalarda kuyruklar oluşmasına neden oldu.

2010-2011 eğitim öğretim sezonu başladı. Öğrenciler sabah saatlerinden itibaren okullarına gidebilmek için yollara çıktı. Servis araçları da öğrencileri okula yetiştirmek için yollardaydı. Servislerin de yola çıkmasıyla yaşanması muhtemel trafik yoğunluğu için polis, zabıta ve diğer görevliler yoğun önlem aldı. Trafikte bazı noktalarda yer yer sıkışıklık göze çarptı.

Sabah erken saatlerde Boğaz”da etkisini gösteren sis nedeniyle bazı vapur ve motor seferleri yapılamadı. Bu nedenle Bazı öğrenciler ve işlerine yetişmeye çalışan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Metrobüs hattında bazı noktalarda yığılmalar göze çarptı. Özellikle Zincirlikuyu ve Mecidiyeköy istasyonlarında bazı metrobüslerin kuyruk oluşturduğu gözlendi.

Yeni dönem nedeniyle heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler arkadaşları ve öğretmenleriyle bir arada olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Geç kalktıkları için okula yetişmeye çalışırken zorlandıklarını anlatan öğrencilerin heyecanlı halleri dikkat çekti.

Veliler de çocuklarını yalnız bırakmayarak okula kadar eşlik etti. Okula yetişmek genel olarak trafik sorunu yaşamadıklarını belirten veliler, yeni sezonun öğrenciler için başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Exit mobile version