NE YER NE DE ATAR

Yayın: 10:46 - 21.09.2010
Güncelleme: 10:46 - 21.09.2010

Her iki taraf çok güzel bir atmosferde centilmence maça başladı. İlk çeyrekte  iki takım da birbirini tartarak kontrollü oyunu sürdürdüler. Bu geçen sürede tek önemli pozisyon Samsunsporlu Agbetu’nun  çaprazdan sert şutunun az farkla dışarı gitmesiydi. Bu dakikadan sonra orta saha mücadelesi şeklinde, Samsunspor’un daha kontrollü ve organize ataklarının Kartalspor’a oranla fazla oluşu gözden kaçmıyordu. 40.dkda Samsun’un sağdan Zenke’yle geliştirdiği atağı ceza sahasında bulunan Agbetu değerlendiremeyince takımı adına mutlak gol kaçmış oldu.

İkinci yarıda Ergun Hoca birtakım taktiksel değişiklikler yapsa da geçen sürede Kartalspor hiçbir şekilde pozitif bir futbol sergileyemedi. Kartal seyircisi zevksiz futbolu seyretmeye devam etmek zorunda kaldı. 75 ve 80.dk.larda Samsunspor girdiği pozisyonları değerlendiremeyince  galibiyet şansını yitirmiş oldu. 85.dk.da Agbetu’nun sağ taraftan içeriye yaptığı ortaya sert vuran Zenke, Hamza’nın mükemmel kademeye girerek ayağını koymasıyla takımını galip duruma geçiremedi. Daha sonra Kartalspor, dönen topla çıktığı kontratakla ikiye iki yakaladığı pozisyonda Erhan Şentürk müsait pozisyonda topu Debela’ya atamayınca Kartal adına da önemli bir pozisyon kaçmış oldu.

Kartalspor bu oyun ve sistem anlayışı ile ne içerde ne de dışarıda 3 puanı zor alır. Kartalspor geçen seneden kalan futbolcularının kıymetini bilsin; zira yeni gelenler şu ana kadar hiçbir varlık gösteremediler. Dilerim ilerleyen zamanlarda kendilerini düzeltip Kartalsporumuz’a yakışan oyun sergilemeye başlarlar. Aksi takdirde iyi bir takım Kartalspor’u dramatik bir şekilde hezimete uğratabilir.

Testi kırılmadan uyarıyorum: Haydi beyler, lütfen kendinize gelin ve bir an önce 3 puanla tanışın. Yoksa ne yer ne de atarsınız, devamlı yerinizde sayarsınız.

Erdoğan ÖZYUVA

Erdoğan Özyuva
Exit mobile version