SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Çamlıca Tepesi’nin eteklerine kule inşa edecek

Yayınlanma:
ABONE OL

İSTANBUL(CİHAN)- Sektörünün öncü firmalarından Sur Yapı, Çamlıca Tepesi eteklerinde 155 bin metrekarelik arazide Exen İstanbul projesini hayata geçiriyor. Toplam bin 38 konutun bulunduğu projede yatay binalar 11-15 katlı, 160 metre yüksekliğindeki kule rezidansı ise 44 katlı olacak.

İdeal bir yaşam alanı olarak görülen rezidans anayolların hemen yanında, Boğaziçi Köprüsü’ne 5, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 10 dakikalık mesafede bulunuyor. İş, alışveriş ve finans merkezinin tam ortasında yer alıyor.

Exen İstanbul’un her katında genişleyen Marmara Denizi ve Adalar manzarasına, yükseldikçe İstanbul Boğazı da eklenecek. Projede 36 metrekarelik stüdyo dairelerden 355 metrekarelik 4+1 dairelere kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor.

Yatırım bedeli 500 milyon dolar olan Exen İstanbul’un tanıtım toplantısı, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Sur Yapı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Elmas ile İş Geliştirme, Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tarık Gürdil’in katılımıyla Çırağan Sarayı’nda yapıldı.

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 3 etaptan oluşacak projenin 2013 yılında tamamlanacağını belirtti. Exen İstanbul’un inşasında çevreye saygılı malzemeler kullanılacağını vurgulayan Elmas, şöyle konuştu:

“Tüm projelerimizde, dünya kenti İstanbul’a karşı sorumluluklarımız olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Çalışmalarımızı günümüz için güzel bir örnek olmak, geleceğe ise güzel bir miras bırakmak anlayışı ile planlıyoruz. Bugüne kadar toplam iki milyon metrekarenin üzerinde inşaat yaptık. Her yeni proje bizi daha da heyecanlandırıyor. Hem mimar, hem de konut üreticisi olarak kentin merkezinde kalıcı eserler bırakmak istiyorum. Yeni projemiz Exen ile sadece İstanbul’da değil, uluslararası arenada da iddialı olabilecek bir projeyi hayata geçirerek bunu gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. ”

Exen İstanbul’un dikey yaşam alanlarında, konuklar lobide karşılanacak. Vale, concierge, resepsiyon hizmetleri bulunacak. Kafe ve restoranları, kuaförü, kuru temizlemesi, lostra salonu, kreşi ve marketiyle günlük ihtiyaçların karşılanabileceği mini çarşısı, Exen İstanbul sakinlerinin hizmetinde olacak. 27’inci kattaki donanımlı spor tesisinde, büyüleyici manzaranın yanı sıra yüzme havuzu, fitness alanı, sauna, buhar banyosu ve masaj odası yer alacak. Ev otomasyon sistemi sayesinde; trafik, hava durumu gibi bilgilere ve güvenlik kamerası görüntülerine tek panelden ulaşılabilecek.

Yatay bloklardaki her dairenin sahip olduğu kat bahçeleri; sakinlerine, yemek, sohbet ve kahve keyfini, yeşil ve maviyle iç içe göl manzarası eşliğinde yaşatacak.

Hayatının büyük bölümünü işyerinde değil, evinde geçirmek isteyenler, Exen istanbul’un sağladığı home office yaşam imkânlarıyla bu planlarını gerçekleştirebilecek.

Exen İstanbul’un dev rekreasyon alanında, göz alabildiğine uzanan bir korunun içinden geçilerek sosyal alanlara ulaşılacak. Yeraltında çözümlenmiş kapalı otoparklar ve sosyal tesislerin dışında kalan açık otoparklar sayesinde, yaşam alanlarında tek bir araca bile rastlanmayacak. Suyun dinginliği ve yeşille mavinin sakinleştirici etkisi, büyülü bir atmosfer oluşturacak. Zen bahçesi, göleti, havuzları, fıskiyeleri, çocuk parkları, 1 kilometrelik bisiklet parkuru, mini futbol sahaları, fun golf sahası ile şehrin ortasında doğayla iç içe bir yaşam sunan Exen İstanbul, güneş panelleriyle ısınan havuzu sayesinde, bahar aylarında da açık havada yüzmenin keyfini yaşatacak.

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]