Trafiğe kapatılan E-5’in normale dönmesi saatler sürecek

Yayın: 11:24 - 22.09.2010
Güncelleme: 11:24 - 22.09.2010

İSTANBUL(CİHAN)- İstanbul Metrosu Kartal-Kadıköy inşaatının Pendik mevkiindeki tünel kazı çalışmalarında meydana gelen toprak kayması sonrası tedbir amaçlı trafiğe kapatılan E-5 karayolunun normale dönmesinin saatler alacağı öğrenildi. Toprak kaymasının ise, kazı çalışmaları kaya ortamda devam edilirken, akıcı zeminle karşılaşılması sebebiyle meydana geldiği ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, toprak kaymasının kaya ortamda devam eden kazı çalışmaları sırasında akıcı zeminle karşılaşılması sonrasında meydana geldiği belirtildi. Çökme sonrasında yüzeyde asfalt zeminde herhangi bir can ve mal kaybı olmaması için tedbir olarak trafik akışının iki yönlü kapatıldığı belirtilen açıklamada, toprak kayması sonrasında herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı ve yüzeye bir sirayet de olmadığı ifade edildi.

BETONLA DOLDURULACAK

Tünel tavanından yukarıya doğru gerçekleşen boşalmanın durdurulması ve ilerlemenin önlenmesi için, toprak kayması olan bölgeye beton enjekte edileceği aktarılan açıklamada, “Çalışmanın 8-9 saat süreceği tahmin ediliyor. Sağlamlaştırma işleminin daha erken bitmesi için tüm çalışmalar hızla devam ediyor. Tünelde çalışmalar sırasında herhangi bir istenmeyen durum ve çökmenin oluşmaması nedeniyle yol tedbir amaçlı kapatılmıştır. Yolda herhangi bir çökme söz konusu değildir.” ifadelerine yer verildi.

Exit mobile version