Personelle ücrette anlaşamayan Kartal Belediyesi’nde Grev Kararı Asıldı

Yayın: 18:13 - 14.10.2024
Güncelleme: 18:13 - 14.10.2024

Kartal Belediyesi’nde işçiler greve gidiyor. Örgütlü DİSK Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 4 No’lu şube ile Belediye arasında yaklaşık 2 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine, sendika başkanı Hasan Kandil, işçilerle birlikte Grev Kararını Kartal Belediyesine astı. Eyleme DİSK Genel’in İstanbul’da ki diğer şube başkanları da destek verdi.

#image_title

GREV KARARINI ASIYORUZ, YOLUMUZ AÇIK OLSUN
İşçiler, grev kararını asmak için saat 13:00 de Belediye binası önünde toplandı, sloganlar attı halaylar çekti.

Grev kararını açıklayan  sendika temsilcisi Cem Erdem şunları söyledi “Bugün Kartal Belediyesi’nde grev kararımızı asıyoruz. Yolumuz açık olsun.
Emekçiler olarak Ülkemizde iktidarın her türlü baskı ve kuşatması altında yaşamak için direndiği zor günlerden geçiyoruz. Bir yandan ekonomik kriz, bir yandan kadınlara, çocuklara yönelik artan şiddet sarmalı bir yandan da demokratik hak ve özgürlüklerimizin kısıtlandığı karanlık bir dönemden geçiyoruz. Artan hayat pahalılığı karşısında yaşamaya, evimizi geçindirmeye çalışıyoruz.

Bu zorluklar altında ellerinden gelse aldığımız nefesten bile vergi alacak bir iktidarla karşı karşıyayız. İktidarın belediyelere yaşattığı ekonomik kıskacın da farkındayız. Ancak açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını da biliyoruz. Oranlar açıklananın çok daha üzerinde. Her geçen gün ücretlerimiz eriyor, geçinmek her geçen gün daha da zorlaşıyor. Bu koşullar altında emekçilerin insanca yaşamak için ücret talepleri görmezden gelinemez.

#image_title

Tam da bu nedenle yaşanan bu zorlu dönemi aşmak için belediye işçilerinin insanca yaşamasını ve geçinmesini sağlayacak, ücret eşitsizliklerini giderecek bir toplu sözleşme süreci gerçekleştirmeye çalıştık, çalışıyoruz.
Biz işçiler insanca yaşamaya yetecek ücret, çocuklarımıza iyi bir eğitim ve iyi bir gelecek istiyoruz. Ücretlerimizi mesaiye muhtaç kalmayacak şekilde arttırmak, geçim sıkıntısı çekmeden, gelecek endişesi taşımadan, insanca yaşamaya yetecek bir düzeye yükseltmek istiyoruz.
Bu isteklerimizin çözüm yolu ise iyi bir TİS ile mümkün iken bugün geldiğimiz noktada bu ne yazık ki Kartal Belediyesi yönetimi tarafından sağlanamamıştır.

 

BİZE VERİLEN TEKLİF ORANI YÜZDE 15’TE KALDI
28.05.2024 tarihinde başlayan toplu sözleşme görüşmelerinden bugüne toplamda yedi oturum gerçekleştirildi. Sadece bir kere ücret teklifi verildi ve maalesef bize verilen teklif oranı %15’te kaldı. Grev kararını asarken tüm süreç boyunca sergilediğimiz yapıcı tutumumuzu korumaya ve süreci uzlaşmayla tamamlamak için çabalamaya devam edeceğiz.
Kartal belediye işçileri olarak bizler çok daha zorlu dönemleri ve süreçleri aştık bu süreci de işçi sınıfı açısından en makul düzeyde aşacağız. Göstermiş olduğumuz çabalara Kartal Belediyesi yönetiminin karşılık vermesini bekliyoruz. Mücadelemiz iş ve ekmek mücadelesidir. İsteğimiz insanca yaşamaktır.

SENDİKA BAŞKANI HASAN KANDİL “ÇOBAN ATEŞİ  BURADA YANDI”
Daha sonra söz alan sendika başkanı Hasan Kandil, işçi arkadaşlarına şunları söyledi. “Görüşmelerde 7 oturum gerçekleştirdik ancak 7 oturum sürecinde belediye yönetiminden bir teklif gelmedi, ayın 30’una kadar gerekli mücadeleyi sürdüreceğiz. 30’una kadar diyalog yoluna açığız, otuzundan sonra kimse bize kötü niyetlisiniz, bize zaman vermediniz, vermediniz demesin diye 30 Ekim’e kadar bekliyoruz arkadaşlar, 30’undan sonra gereğini yapacağız. İstanbul’daki arkadaşların gözü bizim üzerimizde çünkü “Çoban Ateşi” buradan yandı. Arkadaşlar” dedi.

Exit mobile version