Zabıta Hamam Sokağı bastı!

Yayın: 12:18 - 29.09.2010
Güncelleme: 12:18 - 29.09.2010

Kartal Hamam Sokak Sakinlerine Tabela Sürprizi

Geçtiğimiz Salı sabahı dükkanlarını açmaya gelen esnaf, tabelalarının yerinde olmadığını görünce şaşkınlığa kapıldı. Önceleri sadece kendi tabelalarının olmadığı zannı ile bunu hırsızlığa yoran bazı esnafın konuyu karakola taşımaya kalkışması sonucu, aslında zabıtanın gece yarısı operasyonu olduğu anlaşıldı.

Bu duruma tepki gösteren bazı esnaflar, “biz o tabelalara 500 ile 1000 TL arasında yatırım yaptık. Şimdi paramız çöpe gitti” tepkisi gösterdiler.

Operasyon Gece Gerçekleştirildi!

Pazartesi gece yarısından sonra başladığı öğrenilen TABELA operasyonunda sokağa çıkmalı tabelalar bir bir  yerlerinden sökülerek çıkartıldı. Salı sabahı dükkânını açmaya gelen esnaf, tabelaların yerinde olmadığını görünce önce şaşırdı ve tabelaların belediye ekipleri tarafından götürüldüklerini öğrenince ikinci bir şok yaşadıkları ifade edildi. İlgililer, sokağa taşan tabelaların kaldırılması için bir süre tanındığını, tanınan süre içersinde de tabelaların asılı bulundukları yerden indirilmedikleri taktirde tabelaların belediye ekipleri tarafından söküleceği uyarısı yapıldığı öğrenildi.

Uygulama Planı Büyükşehir Belediyesi’nin!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, İstanbul’un 39 ilçesinde başlatacağı yeni bir uygulama ile, her ilçede bir sokağı boyamak için çalışma başlattığı öğrenildi. Sokakların tespitini ve boyanacak boyanın rengini İlçe Belediye Başkanlarının tercihine bırakan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilçe belediye başkanlarının belirlediği sokak ve boyanacak renkle ilgili olarak belirlenen sokakların boyama çalışmasına hazır olmasını istedi. Kartal’da da bu noktada ön çalışmaların başlatıldığı öğrenildi.

Renk Bordo-Beyaz

Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz,Kartal’ın en eski ve işlek sokağı konumunda olan Hamam Sokağın boyanacağını ve renginde  Bank Asya 1.Lig Temsilcimiz Kartalspor’un  renkleri olan Bordo –Beyaz olacağını açıkladı. Başkan Öz, Hamam sokağın İstanbul Beyoğlu Çiçek Pasajını yansıtan bir görünüme kavuşturulacağını ve burada Birahane kebapçılar,Kokoreççiler Midye tavacılar, mezeciler ve Arjantin Bira bulunduran Nostaljik mekânlarının bulunacağını hatırlattı.

Başkan Öz, Hamam Sokaktaki esnafın ekonomik yönde canlanacağını da sözlerine ekledi.

Kent34

Exit mobile version