SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal MHP’ye ocaktan gelen bir başkan, Metin Özüpek

Yayınlanma:
ABONE OL

Lise yıllarından beri Ülkü Ocaklarında çeşitli görevlerde bulunmuş, bir önceki MHP ilçe yönetiminde de teşkilat başkanı olan Metin Özüpek Kartal MHP’nin yeni ilçe başkanı olarak atandı.

Ülkü ocaklarında lise çağlarından beri görev üstlenerek bugün MHP Kartal İlçe Başkanlığına uzanan serüvende azimli ve istikrarlı bir tutum sergileyen çiçeği burnundaki yeni başkanla kısa bir söyleşi yaptık.

-K.G. :Kartal  MHP ilçe Başkanlığına  gelmenizi, yapacağınız çalışmaları değerlendirirseniz? Camiaya mesajınız nelerdir?

Özüpek, “15 Eylül itibari ile MHP İlçe Başkanı Cemal Demiray istifasını başkanlığa tebliğ etti. Bu vesile ile bende teşkilat başkanlığı görevimi sürdürüyordum, dolayısıyla il başkanlığımız tarafından vekaleten ilçe başkanı olarak görevlendirildim.

Teşkilat başkanlığı yapıyordum il başkanlığından çağırıldım. MHP’deki geçici olarak değil vekaleten ilçe başkanı olduğum sözlü olarak tebliğ edildi. Dün itibari ile de karar defterimizi ve vekaletimizi aldık.

Yönetimimiz toplandı. Atama listesindeki bulunan yönetimdeki arkadaşlarımız toplandı. 46 kişilik bir yönetimde. 46 kişilik yönetimin içinden Cemal Başkanın istifası ile beraber istifa eden  arkadaşlarımızda oldu onları da saygıyla karşılıyoruz. Çünkü beraber hareket ederek onunla beraber gitmeyi düşündüler. Ama yarısından fazlası bizim başkanlığımız için imza verdi ve yönetim düşmedi. Doğal olarak hiçbir atama yapılmadan bizim başkanlığımız kabul edildi.

Kartal’da ülkücü hassasiyeti olan, ülkücü bakış açısı olan binlerce gönüldaşımız var. Kartal’ın ciddi bir potansiyeli var. Potansiyel zaman zaman kendi içimizden veya  dışarıdan bazı yanlış yaklaşımlarla yanlış  yapılanmalarla  sıkıntıya soktu ve  hareketimiz ciddi zararlar aldı  diye düşünüyoruz.

Bütün MHP’lilere kapımız açık

İlk etapta bize tebliğ edildikten sonra, bizim yapacağımız ve yapmayı düşündüğümüz  ilk şey MÇP dönemi itibari ile bu bölgede MHP ‘de görev yapmış bütün ilçe başkanlarımızı  kahvaltıda buluşturmayı düşünüyorum. Bir istişare toplantısı yapacağız. MHP için düşündükleri projeler var mı. MHP’nin daha ileri daha düzgün bir yapıya oturma sı için Kartal’da ne yapmamız gerektiğini hepsiyle birlikte istişare olarak yapmayı düşünüyoruz. Tüm mahallelerde ülkücülüğüne inandığımız ama ihmal ettiğimiz, yönetimlere küsmüş ama başka dolaylı yollardan sıkıntı yaşamış bir sürü görüştüğümüz insan var. Allaha şükürler olsun bütün yönetimlerde bulup ta hukukumuz olan insanların % 80 i bizi arayıp hem maddi hem manevi yanımızda olduklarını deklare ettiler. Eski ilçe başkanlığımızın çoğundan gelip bize maddi manevi 24 saat yanımızda olduklarını ifade ettiler.

Yakında Kartal MHP hak ettiği yere ulaşır.

Önümüzde genel bir seçim var yakın tarihte. Bizim hedefimiz bütün istişarelerimizi yaptıktan sonra  yaklaşık 1 ay içinde istediğimiz yönetimi de tam manası ile oluşturup  yapılacak olan genel seçime şimdiden  hazırlıklı olacağız. Mesela referandumda 700 küsür sandık başı vardı, genel seçimlerde bu rakam en az 2000 -2500 kişiyle irtibat halinde olmamız gerekiyor bu konularda.

Biz MHP olarak referandumda 700 tane sandığa sahip çıkamadık gibi bir hava oldu, bu yapılabilir bir şeydi ama, ülkücülerin de gönlüne girmek kolaydır ama  bir kere kalbini kırdığın zaman  kalbini tamir etmek zordur. Allah’a şükür biz kırılanları tamir etmesini biliriz.

-K.G. :-Birde ocaktan gelen bir yapınız var, kısaca özgeçmişinizden bahsedermisiniz?

Özüpek, “Kartal’da lisesinde okuyorken 92 senesinde Kartal’da ülkü ocaklarında görevler aldım. Kartal Lisesinde okul başkanlığı yaptım. Onun üzerine 94 -95 yıllarında lise mezuniyetimizden sonra yine ülkü ocaklarının içinde Kartal bölgesindeki bütün okulların lise teşkilatlarıyla ilgilendim. Bütün LTK başkanlığı diye nitelendirdiğimiz Lise Teşkilatları Komisyonundaydım. 98-99 yıllarında bu süreçte ocak başkanlığımızda değişirdi ama biz hep içerde kaldık. Tüm ocak başkanları ile bire bir çalıştık. Ocak başkan yardımcılığı görevi yaptım. 99 sonunda askere gittim.

5 yıl Kartal Ülkü Ocak Başkanlığı

Geldikten sonra 2001 yılının başlarında Kartal’da ülkü ocakları başkanlığı görevini üstlendim. Bu 2006 yılına kadar devam etti. En az 5,5 senelik bir süreçti.

Bu süreçte ülkü ocaklarında bölge başkanlığı da yaptım. Anadolu Yakası Küçükyalı’dan Gebze’ye kadar. İstanbul’a bağlı ülkü ocaklarında başkanlıklarda bulundum. Yapının içinden geliyoruz o yüzden hiçbir sıkıntımızın olmayacağını düşünüyoruz. En azından ülkücülerin bizimle bir sıkıntısı olmayacağını düşünüyoruz ki olmazda bunu da görüyoruz. Telefonlarımız susmuyor, gelenler tebrik edenler var. İnternet sitelerinde yerel basının yayınlamış olduğu haberleri inceliyoruz. Tabi ki seven var sevmeyen var.  Aldığımız ortalamaya göre %80 olumlu ama İstanbul bazında ama genel merkez bazında teşekkür içerikli yorumlar görüyoruz.

Bu komik gelebilir ama tek başımıza iktidarı düşünüyoruz

Hedefimiz genel seçimlerde Kartal’daki ülkücülerin özverili çalışmalarıyla MHP’nin hak ettiği yere gelmesi.

Bütün ülkücülere sizin aracılığınızla çağrıda bulunuyorum. Kartaldaki bütün ülkücülere MHP’nin kapısı her zaman açıktır. Küskün kırılmış nerede bir ülkücü varsa en yakın zamanda hepsi ile bire bir diyalog haline geçeceğiz. Bunun çalışmalarına başladık. Birde yeni yönetim oluşturmaya çalışıyoruz ve her mahalleden bir yönetici olmasına özen göstereceğiz. Böyle düşüncemiz var. Kartal’da 20 mahalle var. 20 tane yönetici olmasını düşünüyoruz. Allah İnşallah yüzümüzü kara çıkarmaz. Biz inanmış, iman etmiş insanlarız. Rabbim yardımcımız olsun” dedi.

Dikkat çeken bir ayrıntı: Önceki başkan Cemal Demiray döneminde eski ilçe başkanları Nihat Uygun, Tuncay Erdoğdu ve şehit Üsteğmen Gökhan Yavuz’un depoya kaldırılan resimleri tekrar yerini aldı.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Biz Yeniden Refah Partili seçmenimizin oylarına da talibiz
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Biz Yeniden Refah Partili seçmenimizin oylarına da talibiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beyaz TV’deki Gündem Özel programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul’un algıyla yönetilmeye çalışıldığını belirten Murat Kurum, “Onların umurunda olan balya balya paralar. Öbür tarafı dizayn etmek için, finans bulmak için çalışıyor. Televizyonlara çıkamıyorlar. Bu soruyu sormamaları kaydıyla çıkıyorlar. Çıkın anlatın insanımız aydınlansın. Çok çelişkili açıklamalar yapıyor.” dedi. Murat Kurum, […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]