Başkan Öz:“Yaşlılar Toplum İçin Külfet Değil, Birikimleriyle Nimettir.”

Yayın: 11:04 - 01.10.2010
Güncelleme: 11:04 - 01.10.2010

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Aktınok Öz, yaşlılar günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Başkan ÖZ mesajında “Yaşlılar toplum için külfet değil, birikimleriyle nimettir” dedi.

Dünyanın özellikle gelişmiş ülkelerinde demografik bir olgu olarak karşımıza çıkan yaşlılık, ülkemizde de gittikçe artan oranda seyretmektedir. 2007 yılı verilerine göre % 5.7 olan yaşlı nüfus oranı, 2009 verilerine göre % 7’ye yükselmiştir.

Yaşlı nüfusun artışıyla ulusal ve yerel düzeyde, yaşlı vatandaşlarımızın sorunlarına dönük projeler üretme zorunluluğu ortaya çıkmaktadır. Bu kapsamda, Kartalımızda yaşayan yaşlı vatandaşlarımızın yaşamlarını, sağlıklı ve insanca yaşam koşulları içerisinde sürdürebilmeleri için, evde bakım hizmetlerinin ve yaşlı hasta bakım ve huzurevi projesinin yaşama geçirilmesi için gereken çalışmalar yapılmaktadır. Yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetleri bir vefa duygusu içerisinde sunmayı görev bilir, yaşlıların toplum için külfet değil, birikimleriyle nimet olduğu bilinciyle 1 Ekim Yaşlılar Gününü kutlarım.

Exit mobile version