Kartalda öğrenciler zabıtaya emanet

Yayın: 12:57 - 05.10.2010
Güncelleme: 12:57 - 05.10.2010

Kartal Zabıta ekipleri okul giriş çıkışlarında öğrencilerin güvenliğini sağlıyor.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte Kartal Belediyesine bağlı Zabıta ekipleri, okul giriş çıkışlarında öğrencilerin güvenliğini sağlamak için göreve başladı. Geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlanan proje ile öğrencilerin güvenliğini sağlayan Kartal Zabıta Müdürlüğü, bu sene projesini daha da genişleterek uygulamaya başladı.

Kartalın işlek caddeleri üzerinde bulunan okulları tespit edip, okul önlerinde yaşanan trafik kazalarının önüne geçmek için çalışma programı hazırlayan Zabıta Müdürlüğü, okulların giriş çıkış saatlerinde öğrencilerin güven içinde evlerine ve okullarına ulaşmasını sağlayacak.

Özellikle okul önlerindeki trafiği düzenleyen zabıtalar, öğrencilerin ellerinden tutarak güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlıyor. Okul önlerinde ki servis kargaşasına da müdahale eden zabıtalar, öğrencilerin servislere güvenli ir şekilde inip binmelerini sağlıyor. Eğitim yılının sonuna kadar uygulamaların sürecek olan Zabıta Müdürlüğü ayrıca, okul önlerinde sağlıksız koşullarda satış yapan kişilere karşıda müdahalelerde bulunuyor.

Exit mobile version