SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Meclis toplantısında “Hoş geldin, hoş bulduk” polemiği

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Kartal Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. İktidar ve muhalefetin TAM kadro katıldığı birleşime Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, başkanlık etti.

Uzun bir aradan sonra toplanan mecliste sert tartışmalar yaşandı. Özellikle Kartal Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı ve AK Parti Belediye Meclis üyesi Abdi Kesimal ve Kartal Belediyesi Teknik Başkan yardımcısı İbrahim Doğan arasında baş gösteren sözlü sataşma ve atışma Başkan Öz, tarafından zorlukla önlendi.

Yanı sıra AK Partili meclis Üyesi Abdi Kesimal’in Başkan Öz’e yönelik “Meclisi unuttunuz. “Hoşgeldiniz” sözlerine, Belediye Başkanı Öz’den meclisin de belediyenin de başkanı benim imalı “Hoş buldum” sözü geldi.

Bu arada geçtiğimiz günlerde ismi sahte mimarlık diploması alanların arasında geçtiği belirtilen Hüseyin Çakır’ın meclis üyesinden istifa etmesiyle boşalan koltuğu yeni ve deneyimli meclis üyesi Hayrettin Küçükali, Ekim ayı birleşiminde meclisteki yerini aldı. 

Başkan Öz,”Sayın Kücükali meclisimize hoş geldiniz. Hayırlı ve Uğurlu olsun” temennisinde bulunduktan sonra gündemdeki maddelerin çoğu CHP’li meclis üyelerinin salt çoğunluğu ile kabul edilirken bazı maddelerde oy çokluğu ile kabul edildi. Yeni meclis üyesi Hayrettin Küçükali, Gençlik, Spor ve Çevre Komisyonu üyeliğini her iki siyasi parti meclis üyelerinin oy çokluğu ile seçildi.

YETKİ VERİLDİ

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün BORÇLANMA talebi yapılan oylama sonuncunda CHP’li meclis üyeleri tarafından ay birliği ile kabul edilirken AK Parti’li meclis üyeleri çekimser kaldı. AK Parti Grubu adına söz alan Grup Başkan vekili Temel Yaz ve Abdi Kesimal yaptıkları konuşmalarda sert eleştirilerde bulundular.

Bu arada Kesimal’ın “Belge istiyoruz göstermiyorsunuz” şeklindeki eleştirisi üzerine CHP Grup Başkanvekili İbrahim Doğan süratle yerinden kalktı ve meclisi terk etti.

SUSMA HAKKIMI KULLANIYORUM

Mecliste ilk söz CHP Parti Meclisi üyesi ve Kartal Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Mimar Osman Güdü, yaptı ve “Bugün mimarlar günü meclisimizde bulunan ve Kartallı mimar arkadaşlarımızın da mimarlar gününü kutluyorum. Bugünkü yoğunluk fazla olduğu için aslında bu mimarlar gününde bu konunun içini dolduracak Türkiye’deki uygulamalarla ilgili konuşulacak çok şey var. Fakat prensip olarak gergin bir meclis başlatmamak için susma hakkımı kullanıyorum, mimarlar gününü kutluyorum” diye konuştu.

Başkan Öz,”Teşekkür ederim Meclis Başkanı olarak bende katılıyorum” dedikten sonra CHP Grubu adına söz alan Atilla Duman, “Saygı değer meclis üyesi arkadaşlarım. 2010 Ekim ayı meclisimizin, 1.birleşimimizin tüm Kartal’a ve Kartal’da yaşayan yurttaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Başkanım, gündemimize ilave etmek istediğimiz altı adet ilave tekliflerimiz bulunmaktadır. Gündem maddelerimizin oylanmasını istiyorum” dedi. Teklifler oylamada kabul edildi.

Bu arada gündeme dâhil edilen ilave maddelerde CHP’li meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. İlave maddelerin içeriğinde belediye şirketlerinin borçlanması, belediyeye özel güvenlik belgesi alınmasıyla ilgili teklifin görüşülmesine geçildi. Okunduğu şekliyle, CHP’li meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Muhalefet vermiş olduğu iki soru önergesinde Yakacık Yenimahalle’de bulunan ve 2086 sayılı konun kapsamında satışı yapılan arsaların hangi bedelle ve kimlere satıldığını yazılı olarak bildirilmesi talep edildi. İkinci soru önergesine göre, daha önce yapılmasına karar verilen ve belediye başkanlık konutu yapılma yöntemi ve bina, bahçe ve teşrifatı için yapılan harcamaların yazılı olarak bildirilmesi talep edildi.

BORÇ TUTARININ BİLDİRİLMESİNİ İSTEDİ

Bir Ak Partili Bayan meclis üyesi “Kartal Belediyesi’nin BORÇLANMA talebi var. Bu konuda ben Kartal Belediyesinin bu tarih itibariyle (04.10.2010) ilama bağlı BORÇ tutarının ne olduğunun tarafıma bildirilmesini, aynı zamanda Kartal Belediyesinin göreve geldiği Nisan 2009 tarihinden bu güne kadar ilama bağlı borçlarla ilgili olarak kime ne kadar ödeme yapıldığını da tarafıma yazılı olarak acilen bilgi verilmesini rica ederim” dedi.

Bir başka Ak Partili meclis üyesi de”Hastanenin mülkiyeti hazineye, binamızın belediyeye ait olduğunu bilmekteyim. Şu anda bu hastane de çelik kontreksiyon olarak KAT atılmaktadır. Yapılan tadilat işletme tarafından mı yoksa belediye tarafından mı yapılmaktadır? Yapılan tadilat ve Kat için gerekli izin ve ruhsat alındımı? O eski bina bu yapılanı çekebilir mi? Aynı işletmenin KİRA sözleşmesi süresi ve bedeli ne kadardır”?

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA İMKÂN DEMİRCİ SEÇİLDİ

Bu arada Palan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığını İmkân Demirci, önerildi ve CHP’li meclis üyelerinin oy birliği ile seçildi. Başkan Öz, “Hayırlı olsun efendim”

Basın-Yayın müdürlüğünün çalışma yönetmenliği ile ilgili teklifin görüşülmesi teklifini CHP’li meclis üyesi teklifin Hukuk komisyonuna havalesini istedi.

Bu teklifte diğer teklifler gibi CHP’li meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. Gündemin en önemli maddesi ise belediye başkanına BORÇLANMA yetkisi verilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi oldu. Bu teklifte CHP’lilerin oyları ile kabul edildi.

PARA YETMEMEKTEDİR

Meclis Başkanı Öz, “ Soru önergesine de muhatap olan Kartal Belediyesi’nin A- lejantlı arsası dört kez ihaleye çıkmıştır. İhale muhammen bedeli mahkemenin belirlediği 16,5 milyon olarak belirlediği muhammen bedelle çıkmıştır.

Ne var ki alıcı çıkmamıştır en yüksek fiyat veren  ve bu ay ihalelerde en yüksek fiyat veren  RAKAM üzerinden tekrar  ihaleye çıkılmıştır,ihaleye iki firma katılmıştır. Teklif zarfları alındıktan sonra açık artırmaya gidilmiştir 15.7 milyon TL’ye  satılmıştır.

Belediyenin bir 24 milyon kamulaştırma  borcu vardır.Bu borç Kartal belediyesine intikal etmiştir.Arkadaşlarımız bir haftadır bir heyet çalışması yaptılar.Alacaklılarla  ilgili bir çalışma yapıyorlar.

Yaklaşık % 25 civarında  indirim sağlanarak  borç belli bir rakamın altına inmiştir.Ne var ki o para yetmemektedir ilaveten gelecek para ile  bu borçlar tamamen silinmek ve arsalar üstündeki  hacizlerin kaldırılması  gerekmektedir. Biliyorsunuz Yakacık-Yeni Mahalle’de ve diğer alanlardaki  belediye ye ait halka sunacağımız arsalarda Tapular üzerindeki  harcın kaldırılmasına yönelik tir.

Bu borçlanmada tamamen  yine kamulaştırılmasız el atma davalarında kullanılmak  üzere isteniyor.Bunun teklif kararı olarak sunulmasını  istememizin nedeni de  11 Ekim gibi  alacaklara bu paraları ödemek istiyoruz.

Geçmiş dönemde bazı anlaşmalar yapılmış ama anlaşmaların gereği yerine  getirilememiştir. Belediyenin kendi hesapları üzerindeki hacizlerden veya malların üstündeki hacizlerden dolayı belediye bu bulaşmaların uygun davranışta bulunamamıştır.

Şimdi yapmak istediğimiz şey şudur; İhale şartnamesinde,45 gün içersinde icra kalkmadığı takdirde ihale iptal edilir, iptal olacaktır. Para olarak bu ödemeleri yapmadığımız takdirde gelecek parayı bu işlere yatırdığımız takdirde, her hangi bir şekilde ön görmediğimiz belediyeye başvurmamış bir kişi o alana haciz koyduğu an TAPU veremez duruma geldiğimiz gibi 15,7 milyon liralık kullandığımız parayı da tekrar toparlayıp o kişiye vermemiz gerekiyor ki, oda imkânsızdır.

Onun için ilgili firmadan parasını yatırmamasını mümkün olduğu kısa zamanda bu parayı ödemeleri yaparak belediyenin önünü açmayı amaçladığımız için bu teklif kararını ve bu borçlanmayı sizlere sunmuş olduk. Evet, bu konuda görüş sunmak isteyen arkadaşlar. Buyurun” diyerek AK parti Meclis üyesi Abdi Kesimal’a söz verdi.

SÜREKLİ BORÇLANMA TALEBİ GELİYOR

 

Kesimal, söze şöyle başladı: “ Sayın başkan, değerli arkadaşlar. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Ekim ayı meclis toplantımızın Kartal halkı için  hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Yeni SES düzenininde bu eski binaya getirilmiş olmasını da büyük bir talihsizlik olarak görüyorum.İki seneye yakın bir zaman dilimi içersinde,belediye binasının % 95’inin bitmiş olmasına rağmen bu ses sisteminin  oraya monte edilip  orda ki mecliste  hizmet vermemiş olmamızda  bizim,belediyemizin adına  bir yanlışlık bir eksiklik  olduğunu  düşünüyorum.Borçlanmayla ilgili görüşlerimi sıralamak istiyorum.

Tabi bu belediye meclisi bu dönem için  iki yıla yakın bir zaman dilimi içersinde  sayısını artık şaşırdığımız 3.,4., belki de 5. OLARAK BORÇLANMA talebi gelmektedir.Bu borçlanma talepleri gelirken de yine her zaman olduğu gibi “ TEKLİF KARARLAR” biçiminde getirilerek konu yine alal acele  bir karar alınmak ve konu tartışılmaktan kaçırılmak istenmektedir.

Aynı şey söyleniyor” Efendim el atma borçları var.Bunu ödeyeceğiz,bunu kapatacağız, bunu alacağız”gibi bir takım  söylemlerle  ifade edilmeye çalışılıyor” diye konuştu.

ÖZ’DEN KESİMAL’E “HOŞ BULDUM” VURGUSU

Kesimal, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “ Üç tane belediye binamız için alınan 10 milyon liralık bir para vardı. Bu paranın nereye harcandığı konusunda belki bir yıla yakın bir zaman geçti bir soru önergesi vermiştim.

Henüz ona bir cevap alamadım bunu burada, bu kürsüden daha önce de dile getirmiştim, yine getiriyorum. Ancak ne yazılı olarak nede sözlü olarak tarafıma herhangi bilgi verilmiş değildir. Zaten Sayın Başkana hoş geldiniz demem gerekiyordu. Onu unuttum yaklaşık dört aydır bu meclise uğramaz oldu. Kendilerine hoş geldiniz, diyorum.”şeklindeki hitabına Başkan Öz, şöyle yanıt verdi. “ Hoş gelmedim, meclisi hoş buldum.”  

Başkan Öz, bu sözü ile Kesimal’e “Başkan benim, sizler de benim başkanı olduğum belediyenin meclis üyelerisiniz bunu hatırlatırım” mesajı verdi.

Ekim ayının ikinci birleşimi 06.10.2010 Çarşamba günü her zaman olduğu gibi yine saat: 15.00’te gerçekleştirileceği belirtildi.

 Kent 34

İlgili Haberler

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Basında Kartal
07 Nisan 2024
Kartal Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk toplantısı yapıldı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda meclis komisyonları görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan Yüksel, meclisin açılış konuşmasında yeni dönemde rehavete kapılmadan daha çok çalışacaklarını kaydederek; “Hem Kartal’da, hem İstanbul’da, hem Türkiye’de aldığımız büyük bir sorumluluk ile […]

Belediye
07 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel Belediye Personeli ile Bayramlaştı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan Bayramı öncesi son mesai gününde belediye personeli ile bir araya geldi. Mesai arkadaşlarının bayramını tek tek kutlayan ve çalışmaları için kendilerine teşekkür eden Başkan Yüksel, Kartallı komşularının Ramazan Bayramı’nı rahat ve huzurlu bir ortamda geçirebilmeleri için Kartal Belediyesi olarak bayram süresince de çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Kartal Belediyesi müdürlüklerini […]

Basında Kartal
05 Nisan 2024
Kartal’da, Ramazan Bayramı’na özel temizlik yapıldı

Ramazan Ayı’nın sonlarına doğru yaklaşırken Kartal Belediyesi’nin vatandaşların daha huzurlu ve sağlıklı bir ortamda Ramazan Bayramı’nı kutlamaları için gerçekleştirdiği hazırlıklar da başladı. Kartal Belediyesi Temizlik ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile Sosyal Yardım Hizmetleri ekipleri, başta ibadethaneler olmak üzere pek çok farklı noktada temizlik çalışmalarını başlattı. Kartal’da Ramazan ayı nedeniyle halkın güvenli ve temiz bir ortamda […]