SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Öz’e Esnaftan Destek..!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal’ı Kartal yapmak, yeni ve güzel bir Kartal oluşturma noktasında kararlı ve somut adımlar atan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz’e halktan ve esnaftan büyük destek geldi. Olayları, konuları güncel olarak izleyen, okurlarına aynı gün yansıtan Kent 34 İnternet Haber Sitesi ve Gazetesi Kartal’ın, Kartal halkının nabzını tutmaya devam ediyor.

Kent34 Gazetesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul’un önemli yedi ilçesinde başlattığı Renklerin Ahengi Projesi’nin Kartal ayağını masaya yatırdı ve mercek altına aldı, vatandaşlarla ve sokak  esnafı ile görüşerek ilgili proje ile ilgili görüşlerini aldı.

KAYGIDUYAN DA VAR

Halkın  ve esnafın çok büyük bir kısmı ilgili projeyi desteklerken bazı semt esnafı Kartal’ın en eski ve tarihi Hamak Sokak’ın “Barlar Sokağı” olacağı endişesini taşıdıklarını söylemelerine rağmen böyle bir oluşuma Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz’ün izin vermeyeceği inancını taşıdıklarını söylediler.

Bu ara da proje ile ilgili görüşleri alınan  vatandaşlar ve semt esnafları projenin yalnız bir sokakla sınırlı kalmamasını istediler ve Kartal’ın 20 Mahallesi’nde belirlenecek başka sokaklarda da aynı uygulamanın yapılmasını arzuladıklarını söylediler.

İŞTE TEPKİLER

Hamam Sokak’ta 1957 yılından beri fırıncılık yaptıklarını hatırlatan Yapan kardeşlerin en küçüğü İbrahim Yapan,1982 yılından beri aynı sokakta Fotoğrafçılık yaptığını belirten Adnan Akbaşoğlu, Kartal Kent Konseyi Çevre Komisyonu Başkanı İrfan Kurtuluş ve Kartal’ın en eski esnaflarından Haydar Diştaş’ın Renklerin Ahengi projsi ile ilgili yorumları şöyle oldu:

İRFAN KURTULMUŞ: “Cephe Rehabilitasyon projenin bir olumlu tarafı da görüntü kirliliğinin ortadan kaldırması, uygulandığı sokak ve mekânlarda göze güzel gözüken görüntüler yansıtmalı olmasıdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı, Kartal Belediyesi’nin de katkı ve teknik destek verdiği bu çalışma çok nefis bir çalışma. Bu uygulama sadece bir sokakla sınırlı kalmamalı. En azından sahil boyundaki Apartmanlara daha fazla önem gösterilmeli. Çünkü ilçe dışından gelen vatandaşlar önce sahildeki binaları görüyor. Sahildeki binaların da bu şekilde güzelleştirilmesi sağlanırsa  Kartal daha güzel olur, daha nefis olur. Çevre açısından daha duyarlıyız böyle bir uygulama tabii ki daha güzel görüntülerin ortaya çıkmasına neden olur. Bu uygulama gayet iyi bir uygulama bu uygulamanın devam etmesi ve diğer bütün sokaklara yansıması diliyorum. Böylesine güzel bir projeye destek ve katkı sunan Kartal Belediye Başkanımız Op.Dr. Sayın Altınok Öz’e özellikle teşekkür ediyorum ve kendisini de kutluyorum”…

ADNAN AKBAŞOĞLU: “Çok güzel ve hoşumuza giden bir uygulamanın sokağımızda başlatılmasını takdirle karşılıyorum. Gerçekten sokak çok bakımsız ve  gelişi güzel asılan tabelalarda görüntü kirliliği oluşturmaktaydı. Özellikle Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Sayın Altınok Öz’e teşekkür ediyorum. Bakın daha şimdiden Hamam Sokak’ın yüzü gülmeye başladı. Darısı diğer sokakların başına…”

İBRAHİM YAPAN: “Kartal’daki onlarca sokağın içinde demek ki en ŞANSLI sokak bizim sokakmış.Baksanıza uygulama daha yeni başlamasına rağmen Hamam sokaktaki apartmanların,mekânların güzellikleri ortaya çıktı,çıkmaya da devam edecek. Kartal’ın ve Hamam sokağın en eski esnafıyız. Rahmetli babam ilk fırınını Doğa Pastanesinin bulunduğu alanda,1949 yılında açmıştı.1957 yılında başlayan Hamam Sokak serüveninde İKİ fırın daha açtık ve hizmetimiz devam ediyor. Bakın Hamam sokağın yüzüne NUR geldi. Belediye başkanımıza ağabeylerim ve kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun,var olsun.Gerçekten Kartal’ta çok güzel şeyler olmaya başladı.Devamını diliyorum.”

HAYDAR DİŞTAŞ:  “Sizinde bildiğiniz gibi Rahmetli Babam İbrahim Diştaş,Kartal’ın en eski esnaflarından vede belediyeci idi.Yıllarca Kartal Belediyesi Meclis üyelikleri görevlerinde bulundu. Babam sağ olsaydı oda böylesine güzel bir projeyi alkışlar ve  belediye başkanımıza destekte verirdi. Dikkat ederseniz Kartal’da bir değişim ve güzelleşme süreci başladı. Bu değişim ve güzelleşme sürecinin göz ardı edilmemesi gerektiğini inanıyorum. Allah Kartal’ı ve Kartal’ın çalışkan belediye başkanını nazardan saklasın.Teşekkürler Sayın Başkan”

KENT 34

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]