SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Başkan Öz: “Kimseden Bir Şey Kaçırmıyoruz!”

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi’nin Ekim ayı meclis birleşiminde gündeme bomba gibi düşen konular ve diyaloglar oldu.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz, “Meclis’te Muhalefet doğru bir şeydir. Bizlere yol vermesi açısından güzel bir şeydir. Muhalefet yapmak var birde muhalefet yapmak için muhalefet yapmak var. Abdi Bey, hesap insanıdır, hesap uzmanıdır. Belediye seçimlerinden tam bir buçuk yıl geçmiştir.Ben bunu seçmene bir mesaj olarak algılıyorum. Ne var ki bazı dosyalar, bazı hesaplar orta da yoktu” şeklindeki sözler Ekim ayı meclis birleşiminde gündeme bomba gibi düştü.

Kartal Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Op.Dr.Altınok Öz,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen ay sizlerin Bayramını kutlamak için meclise gelmiştim.Bunuda ufak bir hatırlatma olarak söyleyeyim.Belediye binası ile ilgili yine Sayın Abdi Bey’in  çok iyi bilmesi gereken bir şey var.Hukuka baş vurulmuş bina olarak.Binanın hukuki durumunun mahkeme kararıyla önce netleşmesi lazım.Yani projeye uygun yapılmış mıdır,ne kadar yapılmıştır,ne kadarı proje dışı yapılmıştır? Mahkeme sonuncunda ondan ilave ücret istenecektir. Veya karşılıklı istenme yoluna gidilecektir. Onu da teknik olarak bilirkişi belirliyor.

MEMURUMU O BİNADA ÇALIŞTIRMAM

Biz belediye binasını, o hizmet binasını belediye binası olarak, Kaymakamlık olarakta değerlendirsek ve kamu binası olarakta düşünsekte bu süreci yaşamamız gerekiyor. Bu kanuni sürecin sonuna geldiğimizde, yönetim değişikliği sonuncu  yerel yönetici kişinin insan hayatını öne çıkarması sonuncu  beton dayanıklılığı 7.5 olan binada ben memurumu çalıştıramam. Buraya benim bir el koyma zorunluluğum var, İNSANİ zorunluluğum var, deyince  bizde olaya baştan insani boyutta yaklaştığımız için buyurun dedik kalabileceğiniz kadar yer, sığabileceğiniz kadar yer tahsis ediyoruz, dedik. Milli Eğitim Müdürlüğü de yeni binaya taşınmak istediklerinde “Hayır” dedik. Çünkü Milli Eğitim iki katlı binada kaldıkları için orda kalsın demişimdir. Bizler işleri Taşerona vererek yürütmek istemeyen bir düşüncemiz olduğu için  kadromuz genişliyor, birimler çok çalışıyor. Bir örnek veriyorum Strateji  müdürlüğü iki ayrı konuda Kartal’ın planları ile ilgili bazı çalışmalar yapmaktadır. Mesela Strateji  müdürlüğümüz bağımsız çalışabileceği bir yer sorunu yaşamaktadır. Mevcut binamızı Kaymakamlık binası yapılana kadar  MEVCUT binamızdan  arta kalan yeri de  bazı Ünitelerimizi taşımak istiyoruz. Yeni bina ile ilgili DURUM budur.

ARZ TALEP MESELESİ

Akaryakıt la ilgili  benimde gönlümden çok yüksek rakamlar  geçiyor idi. Bu bir ARZ-TALEP meselesi ülkenin geldiği ekonomik koşulların getirdiği bir sonuçtur. Bu ülkenin ekonomik koşullarının hangi noktaya geldiğinin sorumluluğunu burada tartışmak  istemiyorum. Çünkü Ülkeyi yönetenler, yönettiğini sananlar bellidir. Ülke de bir sıkıntı vardır.Bu ülke ekonomisinin geldiği nokta da belki de dünya  krizinin etkisi.Ama bir arz talep vardır.Bazen ekonomide küçülmeyi de bileceksiniz borç yapılandırmayı da doğru yapacaksınız.Bu konuda keşke daha yüksek fiyata satsak da rahatlasaydık.Bir sene sonra belki iki sene sonra daha yüksek olabilir.Şu an bizim yapmamız gereken orda biz TÜCCAR zihniyeti ile değil, halkın ihtiyaçlarını öne çıkaran bir politikayla  yapmamız gereken şey. Kartal belediyesi ve mülkleri üstündeki HACİZLERİN kaldırılmasıdır. Bunun için yararlı olacak işi de yapmak durumundayız.

Geçmişteki bir politikacının ifadesini söylemek gerekir.”Çok verdilerde biz mi vermedik”? diye. Bu yaklaşım yanlıştır” yorumunu yaptı.

Başkan Öz, Başkanlık konutu ile ilgili olarak Kesimal’ın ağır eleştirilerini şöyle yanıtladı:  “  Konut ve encümendeki satışlarda her türlü KAYIT vardır.Yüksek fiyat veripte almamak gibi  bir şey söz konusu değildir.Lütfen bu konuda ki ifadeleri doğru  kullanalım.”

YETKİLERİ KULLANMAYI BİLEN BİR İNSANIM

Başkanlık Konutu ile ilgili ben daha önce bu konuda bir açıklama yaptım. Belediye Başkanı yasalar gereği  KONUT alır, yaptırır veya kiralar.Başkanlık konutunun yapıldığı ARAZİ Kartal Belediyesi’nin yeridir,plansız bölgededir.Palansız bölgede olduğu için  belki yasaların gerektiği yetkileri kullanabilirdik.Buna rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar sayın Kadir Topbaş’a durumu ARZ ettim.Kendilerinden de gereken İZNİ  alarak konutu yapmış bulunuyorum. Şunu da herkesin çok iyi bilmesini istiyorum. Yetkileri kullanmayı bilen bir insanım. Ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile de bu konuda mutabık içinde, yapmayı uygun gördüm. Sizin siyasi dilinizde diyalog olmayabilir. Ama bende vardır. Onun için bu noktaya gelinmiştir yinede yüce meclisin huzurunda bu ilgiyi gösteren bu anlayışı gösteren Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a da huzurunuzda TEŞEKKÜR EDİYORUM” şeklinde açıklama yaptı.

İFADE ETTİM

Deneyimli politikacı Av. Kamer Gök, söz istedi ve verilen söz üzerine şunları söyledi: “ Bu süreci size anlatmak istiyorum. Bu bir sosyal demokrat sorumluluktur önemli bir yaklaşımdır. Şu önünüz kadar açık olduğumuzu yakın olduğumuzu bütün çalışmalara ilişkin her türlü bilgiyi  ayrıca vermeye açık olduğumu muhalefet sözcüsüne ifade ettim.” Hatırlatması yaptı.

KAYMAKAMI TEBRİK ETMEK İSTİYORUM

AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Yaz, şöyle eleştiride bulundu: “Sayın Kaymakam, Ankara’dan geldi Kartal’da görev yapmaya başladı ve hemen mevcut oturduğu binanın SAKAT olduğunu depreme dayanıksız olduğunu  gördü ve  memurlarına kıyamadığı için  yeni bir binaya taşınma gereğini gördü. Sayın Başkanımız, maalesef 1,5 yıl sonra aradan 1,5 yıl geçmesine rağmen mevcut binanın depreme dayanaklığını tartıştığımız da bunu göz ardı ederek Kaymakamı TEBRİK etmek istiyorum. Acaba Ahmet Şimşek’in binasından TS 30 betondan mı yapılmışta bu kadar kendimizi güvende hissediyoruz? FIRSAT varken taşınmak gerekiyordu o soruyu bence kendinize sormanızda fayda var. Fırsat vardı biz fırsatları kaçırdık, maalesef. Şimdi burada ben, belediye başkanımızın kendi memurunu daha öncelikle düşünmesini isterdim.Biz bunu defalarca söyledik ama maalesef HUKUK farklı bir sürece bizi götürüyor.”diye konuştu.

İYİ RANT YERİ

CHP Grup Başkan Vekili İbrahim Doğan, meclisi geren bir konuşma yaptı. Doğan, “ Arkadaşlar, Marmara’yı büyük bir felaket bekliyor. Herkes bu  konuda gerekli tedbirleri alsın diye hem merkezi hükümetin hem İstanbul genelinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin  hem de özelde KARTAL Belediyesi’ne bu konuda uyarılarda bulunmak istiyorum. Fakat sizin yönetimde bulunduğunuz dönemde halkın görüşü dikkate alınmadı. Depreme yönelik hiçbir tedbir alınmadı. Şimdi Sayın Yaz, diyor ki Ahmet Şimşek’in binası depremde yıkılacak. Arkadaşım sen bunu biliyordun beş yıl geriye yönelik neden ciddi bir çalışma yapıp bu personeli bu insanları depreme dayanıklı binaya taşımadın?  5 bin m2’lik alana 27 bin m2’ye yakın inşaat onayı verdiniz. Tabi orası iyi bir RANT yeri.” Şeklinde ki konuşması meclisi gerdi ve karşılıklı sözlü sataşmalar ve atışmalar yaşandı.

SİZİN YÜRÜTTÜĞÜNÜZ POLİTİKAYI BİZ YÜRETEMEYİZ

Doğan, şöyle devam etti: “AKP’li arkadaşlarımızın yürüttüğü politikayı yürütmemiz mümkün değil. Çünkü biz, Sosyal Demokrat bir partiyiz. Sosyal Demokrat Partinin ilkeleri var. Halkçı bir yaklaşım,halkçı bir yönetim ve şeffaf  bir yönetim. Bu konuda bir eksikliklerimiz varsa o eksikliklerimizi gidermekle mükellefiz. O bakımdan hiç bir arkadaşımızın tereddütü olmasın. Yapılan borçlanmada alınan bu paralar  yasal çerçeve de gerektiği yerde HALK yararına kullanılacaktır.Saygılar sunuyorum”

KİMSEDEN BİR  ŞEY KAÇIRMIYORUZ

Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz, son olarak: “Kimseden bir şey kaçırmaya çalışmıyoruz” diyerek meclisi noktaladı.

Kent34

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]