Kartal Belediyesi İstanbul’un halka açık ilk yapay dağını hizmete geçirdi

Yayın: 12:52 - 08.10.2010
Güncelleme: 12:52 - 08.10.2010

Kartal Belediyesinin gençlere yönelik etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Kartal Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübüyle işbirliği yapan Kartal Belediyesi, İstanbul’da ilk ve tek halka açık yapay tırmanış dağını faaliyete geçirdi. İnşa ettirdiği 6 metrelik yapay dağ ile gençleri dağ sporu ve dallarına yönelten Kartal Belediyesi, bu vesile ile sağlıklı bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyor.

İlkokuldan başlayarak lise sonuna kadar tüm öğrencilerin dağcılık ve dağ sporları ile tanışması konusunda Kartal Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübüyle ortaklaşa bir projeye imza atan Kartal Belediyesi, İstanbul’un ilk ve tek halka açık dağcılık hizmetini hayata geçiriyor. Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar Eğitim Çadırına 6 metre boyunda yapay dağ oluşturan Belediye, Kulüp ile birlikte gençleri dağ sporunda yetiştirerek, daha sağlıklı beden ve ruh yapısına sahip olmalarını sağlıyor. Belediye yaptığı bu etkinlikle, çevre bilincini geliştirip koruyarak, dayanışma gücünü arttırıyor.

İlkokul düzeyindeki çocuklardan başlayarak, lise sonuna kadar tüm öğrencilerin eğitim almasını sağlayan Kartal Belediyesi bunun için Ekolojik Pazar alanına kurdurduğu 6 metre boyundaki yapay dağın teknik kontrollerini yaparak hizmete açtı.

Başlatılan çalışmalar kapsamında her hafta Salı ve Perşembe günleri antrenman yapılmak için kullanılacak olan dağ 7 ayrı kategoride tırmanış yapılmak için tasarlandı. “Lider, Toprop, Boulder, Çalışmaya Uygun, Kolay(çocuklar ve yeniler,) Orta ve Zor” etaplarından oluşan kategorilerde herkes branşına göre tırmanış yapabilecek.

Ayrıca lisanslı ve milli takım sporcularından oluşan 50’ye yakın sporcunun hem eğitim vereceği hem de kendi antrenmanlarını yapabileceği yapay dağda, lisanslı dağcılar da yetiştirilecek. Tamamı Kartallı olan Kartal Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Sporcuları, başta Ağrı dağı olmak üzere, Kaçkar ve Fethiye Babadağ gibi pek çok dağa tırmanışlar yapıyor. Ulusal ve Uluslararası da birçok başarılı tırmanış gerçekleştiren Kulüp sporcuları, Kartal Belediyesinin flamasını tırmandıkları zirvelere asıyorlar.

Exit mobile version