Belediye Mecliste amatör kulüplere yardım tartışması

Yayın: 12:57 - 09.10.2010
Güncelleme: 12:57 - 09.10.2010

Kartal Belediye Meclisi hararetli anlar yaşadı.

Kartal’daki Amatör Spor Kulüplerine yapılmak istenen maddi yardım konusunda, Meclis Başkanı Kamer Gök ve AK Partili meclis üyesi Abdi Kesimal arasında başlayan sözlü atışma ve sataşma zaten gergin olan meclisi daha da gerdi.

İşte Gök ve Kesimal, arasında yaşanan gerginlik.

Abdi Kesimal: “225 bin TL, diğer kulüplere eşit olarak bölüştürmek suretiyle bir katkı yapalım. Cevizli Anadoluspor Kulübü, buna çizgi çekilmiş. Bu kulübe ne vereceksiniz, belli değil. Altına bir not düşülmüş 26 bin lira İlçe Gençlik Spor müdürlüğünden gelecek olan listeye göre yapılacaktır. Böyle bir karar olmaz ki. Şu liste üstünde çalışılmamış, alelacele getirilmiş bir şey. Belediyespor’a niye 50 bin lira veriyorsunuz? Kartal Belediyespor Belediye’nin himayesinde olan bir yer. Ben buna BİR lira bile vermem. Niye buna para veriyorsunuz? Bu doğru bir şey değil. Bunu buradan çıkarırım ve 225 bin lirayı Amatör ruhla çalışan amatör spor kulüplerine verilmek üzere 13’e bölerim ve bunu dağıtırım.

Kamer Gök: ”Meclisi karıştırdınız. Belediye Başkanının yetkilerini de Sayın Kesimal’a verelim o kullansın. Böyle bir şey yok, olamaz da. Sayın Kesimal, geldiğin nokta o. “Ben bunu destekliyorum yetkileri de ben alayım” ya böyle bir şey yok. Sayın Kesimal, mikrofonla KAVGA ediyorsun. Konuş bakalım.

Abdi Kesimal: ”Birkaç dakika içerisinde ki tavrınızı anlamakta güçlük çekiyorum. Önce bunu söyleyeyim. Allah’ü Ekber ya, Allah’ü Akber ya. Sayın Gök, siz benim oyuma kota koyamazsınız ki. Hür irademe göre ben oyumu veririm. Sayın Başkan, dinler misiniz? Şimdi bir teklif gelmiş 225 bin lira ve Ekim’de komisyonun isteği üzerine bir liste oluşturulmuş. Sayın Başkan, dinlerseniz konuya tam açıklık getireceğim. Dolayısıyla 13 tane Amatör spor kulübü ihtiyacını, limitini ve miktarı belirtmiş.

Diğeri de belirtmemiş. Bu durumda buradan çıkacak olan karara göre bu rakamda ödeme yapacaksınız. Sayın Başkan liste bellidir bu liste üzerinde konuşuyoruz. Listede değişiklik yapmaya bu meclis sahiptir. Biz diyoruz ki, 13’üncü sıradaki Kartal Belediyespor’un listeden çıkartılarak onun yerine 13 tane spor kulübünün 225 bir TL’nin eşik olarak bölüştürülüp amatör spor kulüplerine katkı yapılmasına diye bir aykırı teklif sunuyoruz. Teşekkür ediyorum.

Kamer Gök: “Ne bağırıyorsun, senden korkuyor muyum?”

Bu tartışmalardan sonra AK Parti grubu, teklifi geri çektiğini bildirdi.

Exit mobile version