SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sağanak yağış su baskınlarına neden oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Marmara bölgesini etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava gece boyunca İstanbul’da etkisini gösterdi. Sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin giriş katlarını su bastı. Köprü ve viyadük altlarında su birikintisi oluştu. Fırtına ağaçları kökünden söktü.

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran yağmur, gece boyunca da devam etti. Şiddetli rüzgarla birlikte etkili olan sağanak yağış yolları adeta nehre döndürdü. Köprü ve viyadük altlarında su birikintileri oluştu. Araçlar, gölete dönen yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

Şiddetli yağmur nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin giriş ve bodrum katlarını su bastı. İtfaiye ekipleri sabaha kadar su tahliyesi yaptı.

FIRTINANIN SÖKTÜĞÜ AĞAÇ OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

Fatih’te fırtına şeklinde esen rüzgara dayanamayan bir ağaç kökünden söküldü. Devrilen ağaç, park halindeki bir otomobilin üzerine düştü. Ağaç, itfaiye ekipleri tarafından kaldırıldı.

Olayı anlatan araç sahibi Kurt Ulusoy, otomobilini park ettikten sonra iş yerine girdiğini ve bu sırada olayın gerçekleştiğini söyledi. Ulusoy, büyük bir gürültü duyduğunu ve dışarı çıktığında otomobilin üzerindeki ağacı gördüğünü aktardı.

AKOM ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA NEDENİYLE ALARMA GEÇTİ

Meteorolojinin İstanbul için aşırı yağış tahmini nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) alarma geçti. Gece boyunca İSKİ, 393 personel ve 109 araç, itfaiye 1051 personel ve 520 araç, Yol Bakım Müdürlüğü 566 personel ve 133 araç, Atık Yönetim Müdürlüğü 105 personel ve 13 araç ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü de 11 personel ve 6 araç ile su baskınları ile mücadele çalışmalarına katıldı.

İDO DIŞ HAT DENİZ OTOBÜSÜ VE HIZLI FERİBOT SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) İşletme Müdürlüğü, hava muhalefeti ve fırtına nedeniyle dış hat deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini iptal etti. İptal edilen seferler şöyle: Bandırma/Yenikapı-Bostancı saat 09.30 deniz otobüsü seferi, Bursa-Yenikapı-Kadıköy saat 09.30 deniz otobüsü seferi, Armutlu/Yenikapı-Bostancı saat 08.00 deniz otobüsü seferi, Yalova-Yenikapı saat 07.30 deniz otobüsü seferi ile yarınki Avşa-Marmara/Yenikapı-Bostancı saat 16.00 deniz otobüsü seferi. 

İSTANBUL(CİHAN)

İlgili Haberler

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]