SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

MHP İlçe Teşkilatı Ülkücü Şehidini unutmadı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Milliyetçi Hareket Partisi  Kartal İlçe Teşkilatı yöneticileri 7 Ekim 1980 yılında, haksız yere idam edilen, Ülkücü şehitleri Mustafa Pehlivanoğlu için, Yasin-i Şerif okuttular ve Merhum Pehlivanoğlu’nun idam öncesi ailesine yazdığı son mektubun tam metnini okudular.

Dua sonrası bir konuşma yapan MHP Kartal İlçe Başkanı H.Metin Özüpek “ Manen, şu an bile yanımızda olduğunu bildiğim Ülkücü şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu’nu sevgi ve saygı ile anıyorum. Yalan bahaneler ile ömrünün baharında darağacına gönderilmesine rağmen, son dakikalarında ailesine yazdığı mektupta bile, İslam’ı,Ülkücülüğü ve milliyetçiliği savunması,davasına ne kadar bağlı olduğunun göstergesidir.

 

Bizler Timsah Gözyaşları Dökmeyiz

 

Referandum öncesi sırf oy toplamak ve ülkücü oyları almak için, otuz yıl sonra birden bire merhumu gündeme getirip, onun yazdığı mektubun, Milliyetçiliği savunan son kısmını bilerek okumayıp sahte göz yaşı dökenler, bugün Rahmetlinin ölüm yıl dönümünde nerdesiniz? Bırakın ağlamayı adını bile anmıyorsunuz. Biz Ülkücülerin, verdiğimiz her şehitte kalbimiz ağlar ama bazıları gibi timsah göz yaşları dökmeyiz ve bunu siyasete alet etmeyiz. Rahmetli Mustafa Pehlivanoğlu’nu vefatının 30. yılında Rahmet ve minnetle anarken, Tüm şehitlerimize de Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Onları unutmadık ve unutmayacağız” diyerek Pehlivanolu’nun son mektubunu okuttu.

 

“ Mustafa Pehlivanoğlu’nun Ailesine Yazdığı Son Mektup”

 

“ Sevgili anneciğim ve babacığım, sizler beni bu yaşa kadar büyüttünüz ve yetiştirdiniz. Benim sizlere karşı işlemiş olduğum hataları ve suçlarımı affedin. Hakkınızı helal edin.

Ben sizlerin bir evladınız olarak, bugüne kadar Cenab-ı Hakkın ve Onun Resulünün, Yüce Peygamberimizin yolundan ayrılmadım. Alın yazımız böyle yazılmış. Kader ne ise onu çekeceğiz. Ben de kardeşim Haydar gibi bir an önce Allah’ın huzuruna çıkacağım. Eğer benim günahım varsa Cenab-ı Allah’ın huzurunda çekmeye hazırım.

Yok, bir yanlışlık sonucu ölümüme karar verenler, idam edenler Allah’tan bulsunlar. Şunu hiç bir zaman unutmasınlar ki, Mustafa’lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar.

Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır. Zafer her zaman Allah’a inananlarındır. Bunun için hiç üzülmeyin. Cenazemin arkasından ağlamayın, günahtır. Sizden ricam ağlamayın.
Anne, sizlerle helalleşmek isterdim, fakat olmadı. Hakkım varsa, hepinize helal olsun, siz de helal edin.
Son olarak, abime, yengeme, yiyenime, bacıma selam eder, haklarını helal etmelerini dilerim. Nişanlıma da selam eder, Cenab-ı Allah’ın mutlu bir yuva kurması için ona yardımcı olmasını dilerim.”

Oğlunuz Mustafa
7 Ekim 1980

 

Haber: Necdet TÜRKÜZEL

 

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]