SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

MHP İlçe Teşkilatı Ülkücü Şehidini unutmadı

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Milliyetçi Hareket Partisi  Kartal İlçe Teşkilatı yöneticileri 7 Ekim 1980 yılında, haksız yere idam edilen, Ülkücü şehitleri Mustafa Pehlivanoğlu için, Yasin-i Şerif okuttular ve Merhum Pehlivanoğlu’nun idam öncesi ailesine yazdığı son mektubun tam metnini okudular.

Dua sonrası bir konuşma yapan MHP Kartal İlçe Başkanı H.Metin Özüpek “ Manen, şu an bile yanımızda olduğunu bildiğim Ülkücü şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu’nu sevgi ve saygı ile anıyorum. Yalan bahaneler ile ömrünün baharında darağacına gönderilmesine rağmen, son dakikalarında ailesine yazdığı mektupta bile, İslam’ı,Ülkücülüğü ve milliyetçiliği savunması,davasına ne kadar bağlı olduğunun göstergesidir.

 

Bizler Timsah Gözyaşları Dökmeyiz

 

Referandum öncesi sırf oy toplamak ve ülkücü oyları almak için, otuz yıl sonra birden bire merhumu gündeme getirip, onun yazdığı mektubun, Milliyetçiliği savunan son kısmını bilerek okumayıp sahte göz yaşı dökenler, bugün Rahmetlinin ölüm yıl dönümünde nerdesiniz? Bırakın ağlamayı adını bile anmıyorsunuz. Biz Ülkücülerin, verdiğimiz her şehitte kalbimiz ağlar ama bazıları gibi timsah göz yaşları dökmeyiz ve bunu siyasete alet etmeyiz. Rahmetli Mustafa Pehlivanoğlu’nu vefatının 30. yılında Rahmet ve minnetle anarken, Tüm şehitlerimize de Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Onları unutmadık ve unutmayacağız” diyerek Pehlivanolu’nun son mektubunu okuttu.

 

“ Mustafa Pehlivanoğlu’nun Ailesine Yazdığı Son Mektup”

 

“ Sevgili anneciğim ve babacığım, sizler beni bu yaşa kadar büyüttünüz ve yetiştirdiniz. Benim sizlere karşı işlemiş olduğum hataları ve suçlarımı affedin. Hakkınızı helal edin.

Ben sizlerin bir evladınız olarak, bugüne kadar Cenab-ı Hakkın ve Onun Resulünün, Yüce Peygamberimizin yolundan ayrılmadım. Alın yazımız böyle yazılmış. Kader ne ise onu çekeceğiz. Ben de kardeşim Haydar gibi bir an önce Allah’ın huzuruna çıkacağım. Eğer benim günahım varsa Cenab-ı Allah’ın huzurunda çekmeye hazırım.

Yok, bir yanlışlık sonucu ölümüme karar verenler, idam edenler Allah’tan bulsunlar. Şunu hiç bir zaman unutmasınlar ki, Mustafa’lar ölür, Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar.

Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır. Zafer her zaman Allah’a inananlarındır. Bunun için hiç üzülmeyin. Cenazemin arkasından ağlamayın, günahtır. Sizden ricam ağlamayın.
Anne, sizlerle helalleşmek isterdim, fakat olmadı. Hakkım varsa, hepinize helal olsun, siz de helal edin.
Son olarak, abime, yengeme, yiyenime, bacıma selam eder, haklarını helal etmelerini dilerim. Nişanlıma da selam eder, Cenab-ı Allah’ın mutlu bir yuva kurması için ona yardımcı olmasını dilerim.”

Oğlunuz Mustafa
7 Ekim 1980

 

Haber: Necdet TÜRKÜZEL

 

İlgili Haberler

Politika
16 Mayıs 2024
AK Parti’de Değişim Rüzgarı: Erdoğan Düğmeye Bastı!

Yerel seçim sonuçlarının ardından AK Parti’de hareketlilik devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Değişim’ mesajı sonrası, parti yönetiminde ve kabinede önemli değişiklikler bekleniyor. Yerel seçimlerde alınan sonuçların ardından AK Parti’de büyük bir değişim rüzgarı esiyor. Parti kulislerinde konuşulan iddialara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti yönetiminde ve kabinede köklü değişiklikler yapmak için düğmeye bastı. Erdoğan’ın verdiği net […]

Politika
16 Mayıs 2024
İYİ Parti’de Kan Kaybı: Adana Milletvekili Bilal Bilici İstifa Etti

İYİ Parti Adana Milletvekili Bilal Bilici, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Bilici, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, partisine ve milletine hizmet etmek için çaba sarf ettiğini belirterek, artık bu çatı altında faydalı olamayacağını söyledi. İYİ Parti’de son dönemde yaşanan istifalar devam ediyor. Adana Milletvekili Bilal Bilici, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile partisinden istifa ettiğini […]

Basında Kartal
15 Mayıs 2024
Kartal’da “Atıklar Potaya” temalı sıfır atık etkinliğinde ilk atışlar Ünlü Basketbolcu Shane Larkin’den

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ÇEVKO Vakfı ve Shane Larkin Vakfı iş birliğiyle düzenlenen ‘Atıklar Potaya’ temalı sıfır atık etkinliği ile geri dönüşüm önemine bir kez daha dikkat çekildi. Kartal İhsan Bayrakçı İlkokulu ve Yavuz Selim Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, geri dönüşümle birlikte çevrenin korunmasına yönelik bilgiler öğrencilere aktarıldı. Düzenlenen etkinlik ile okullarda […]

Basında Kartal
14 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den İstanbul Valisi Davut Gül’e Ziyaret

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İstanbul Valisi Davut Gül’ü makamında ziyaret etti. Görüşmede 16 milyonluk nüfusu ile mega kent olan İstanbul’daki çalışmalarında Vali Gül’e kolaylıklar dileyen Başkan Gökhan Yüksel’e, İstanbul Valisi Davut Gül de nazik ziyareti için teşekkür etti. Vali Gül’e; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile koordineli çalışmalar neticesinde Kartal’ın altyapı sorununu büyük […]