SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Pekin’den Paris’e Eğitime Destek Serüveni devam ediyor

Yayınlanma:
ABONE OL

İlki 1907 yılında gerçekleştirilen, dünyanın en eski klasik otomobil rallisinde yarışan otomobiller, yarışın 27. gününde Türkiye’ye ulaştı. Pekin’den başlayarak 36 gün sonra Paris’te sona erecek olan cesaret ve dayanıklılık yarışı Pekin-Paris Rallisi’nde ilk kez bir Türk otomobili yarışıyor. Toplum Gönüllüsü gençlere burs desteği sağlamak için Pasifik’ten Atlantik’e yol alan Gönüllerin Şampiyonu Anadol, yarışta 2. sırada yer alıyor.

10 Eylül’de Pekin’den başlayan ve 16 Ekim’de Paris’te son bulacak, ilki 1907 yılında gerçekleştirilen, dünyanın en eski klasik otomobil rallisinde heyecan artıyor. 14 bin 360 kilometrelik toplam yarışın, 9 bin 476 kilometrelik bölümü geride kalırken, ‘Pekin to Paris 2010’a katılan ilk Türk takımı yarışı ikinci sırada sürdürüyor. Ralliye katılan tüm araçlar, Türkiye’den çıkmadan önceki son duraklarında, Silivri Klassis Resort Otel’de Klasik Otomobil Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen davette buluştu. Pilotların heyecan dolu maceralarını paylaştıkları davetin ardından, konuklar Silivri Klassis Resort Otel’de onurlarına verilen kokteyle katıldı.

Yarışın gözdesi ANADOL

Katıldıkları yarışı bir sosyal sorumluluğa dönüştüren Gantek Teknoloji Bilişim Çözümleri Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şefik Öngün ile Martı Konteyner Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Tokcan’dan oluşan Türk takımı, geçtikleri tüm ülkelerden ve diğer yarışçılardan büyük destek görüyor. Türk otomotiv sanayinin öncüsü olan ve OTOSAN’ın 1967’de ürettiği 371 şasi numaralı Anadol A1 ile yarışan Öngün ve Tokcan, yarış süresince devam edecek SMS kampanyasıyla 250 gence burs imkanı sağlamayı hedefliyor.

17 – 25 yaş arası 250 üniversite öğrencisi gence burs geliri elde etmenin hedeflendiği “Eğitime Yol Ver” Kampanyası’na, bireysel destek vermek isteyenler ise “BURS” yazıp “4555”e göndererek TOG’a 10 TL bağışta bulunabiliyor. Pekin-Paris Rallisinde ekibe destek veren sponsorlardan elde edilen gelirlerin ve bağışların tamamı Toplum Gönüllüleri Vakfı’na (TOG) aktarılıyor. “Eğitime Yol Ver” kampanyası ile 1 milyon TL gelir hedefleniyor.

Ahmet Şefik Öngün: “Diğer araçlar bile destek oluyor”

Gantek Teknoloji Bilişim Çözümleri Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şefik Öngün, Eğitime Yol Ver kampanyası için yarışmalarının takip ettikleri güzergahta tüm izleyicilerden ve diğer yarışmacılardan büyük takdir topladıklarını söyledi. Öngün, “Yarışan diğer araçlara sponsor olan firmalar bile Eğitime Yol Ver kampanyasına destek olmak istiyor. Bu projeye öncülük etmek ve yer almak bizim için son derece gurur verici” diye konuştu.

Bu yarış aynı zamanda Türklerin bir Türk otomobiliyle katıldığı en uzun yarış olma özelliğine de sahip olduğunu belirten Martı Konteyner Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Tokcan, rallinin en zorlayıcı bölümünün olan Moğolistan ve Gobi Çölü olduğunu belirterek, genel klasmanda ikinci sırada yer aldıklarını söyledi. Dayanıklılık gerektiren zorlu etapları geride bıraktıklarını belirten Tokcan, “Gençlerin eğitimi bizim için çok büyük bir motivasyon oluyor, birinciliği hedefliyoruz” dedi.  Eğitime Yol Ver kampanyasının çok güzel bir örnek teşkil ettiğini belirten Toplum Gönülleri Vakfı Başkanı İbrahim Betil, yarıştan elde edilecek sponsor ve SMS gelirlerinin 250 üniversite öğrencisine karşılıksız burs sağlayacağını kaydetti. Kampanyaya desteğin giderek arttığını belirten Betil, tüm destekçilere teşekkür etti.

Tüm gelir Eğitime Yol VerKampanyası’na bağışlanıyor

Günümüzün en ilgi çekici organizasyonlarından biri olarak uluslararası kamuoyunda ilgi gören 103 yıllık Pekin-Paris Rallisi’nde “Eğitime Yol Ver” kampanyası için yarışan Anadol’a çok sayıda şirket destek veriyor. Ülker’in ana sponsorluğunda; Ford Otosan, Pressan, Çetaş, Eresinler, Otokoç, Adios, Akbank, Akkök, Blackout, Borusan Holding, Calyon Bank, Claude Nahum, Deniz Bank, Dominos Pizza, Eczacıbaşı, Finans Bank, Garanti Bankası, İş Bankası, Karadeniz Holding, Kumport, Lassa, Migros, Pegasus, TAV, Alcatel-Lucent, Remondis ve Şişecam sponsorluğunda; Serdar Bostancı, Ditaş, R2D2 Reklam Ajansı, Jingleturk ve Klasik Otomobil Kulübü desteğinde gerçekleşen proje kapsamında elde edilen sponsorluk ve kampanya gelirlerinin tamamı Toplum Gönüllüleri Vakfı’na (TOG) bağışlanıyor.

Pekin’den başlayıp Moğolistan, Gobi Çölü, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve İran’ı geçen pilotlar 11 Ekim’de Edirne’den Yunanistan’a geçecek. Yarışta İngiltere, Amerika, Avustralya, Fransa, Hollanda, İsviçre, Danimarka, Yeni Zelanda, Belçika, Lüksemburg gibi pek çok değişik ülkeden 106 klasik otomobil katılıyor.

www.pekindenparise.com

www.tog.org.tr

İlgili Haberler

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]