Pendik’te bir sokağın geleceği referandum ile belirlendi

Yayın: 13:39 - 12.10.2010
Güncelleme: 13:39 - 12.10.2010

İSTANBUL(CİHAN)- Pendik Belediyesi Lale Sokak’ın geleceği için ilçede referandum yaptı. Oylama sonucunda esnafların istediği 3 numaralı, ‘Trafiğe kapalı, sadece yaya kullanabilecek’ modeli seçildi.

Lale Sokak için hazırlanan üç proje için esnafa yönelik referandum gerçekleştirildi. Hazırlanan üç projeden ilkinde “Tek araç geçecek, tek araç park edecek, kaldırım daralacak”, ikincisinde “Tek araç geçecek, park yasak, kaldırım genişleyecek” ve sonuncusunda ise “Trafiğe kapalı, sadece yaya kullanabilecek” seçenekleriyle halka götürüldü. Lale Sokak önünde gerçekleştirilen oylama öncesi üç esnaftan oluşan bir sandık kurulu oluşturuldu. Ardından sandıklar ve oy pusulaları getirildi. 10 metre genişliğindeki sokağın daha verimli kullanılması amacıyla gerçekleştirilen çalışmayla ilgili Lale Sokak esnafına, 3 boyutlu görsellerle sunum yapıldı. 74 esnafın katıldığı seçimde 60 oyla ‘Trafiğe kapalı, sadece yaya kullanabilecek’ modeli tercih edildi.

Caddenin geleceği için referanduma gidilmesini son derece mendi bulan vatandaşlar, esnafın görüşünü alarak oy kullandıklarını söyledi. Esnaf ise caddenin daha ferah ve güzel olması için 3 numaralı modelde karar kıldıklarını aktardı. Kendileri için 3 numaralı modelin daha iyi olacağını belirten esnaflar, “Araçlar sağlı, sollu park ediyor caddeyi felç ediyor. Yaya trafiğine açılarak caddenin daha iyi olacağını düşünüyorum. Böyle bir seçim fırsatı verdiği için de başkana çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Exit mobile version