Tuzla’da Ahilik Haftası kutlandı

Yayın: 11:50 - 18.10.2010
Güncelleme: 11:50 - 18.10.2010

Ahilik Haftası, Tuzla Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından törenle kutlandı. Tuzla Merkez Sinema Salonu’nda düzenlenen kutlama programına, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da katıldı

Her yıl 8-12 Ekim tarihleri arasında törenlerle kutlanan Ahilik Haftası, Tuzlalı esnafları yine bir araya getirdi. Tuzla Merkez Sinema Salonu’nda yapılan toplantıya, Tuzla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Naci Aydın, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Başsavcı Haluk Kırca, Halk Eğitim Müdürü, ve Tuzla esnafı katıldı.

Ahiliğin tarihini ve günümüze kadar gelen süreci anlatan Tuzla esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın, bu güne kadar yaptıkları her organizasyonda desteklerini esirgemeyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet’e teşekkür etti.

Programda bir konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ise, Ahilik teşkilatının tarihi önemini vurguladı. Ahilik teşkilatının temiz bir toplum yetiştirmedeki rolüne dikkat çeken Yazıcı, “Ahiliğin ortaya koyduğu prensiplerle sanatkarı kendi içerisinde sağlam ahlaklı ve mesleki temeller üzerinde oturturken, toplumumuzun her kesimindeki insana hitap ederek insan unsurunu ön plana çıkarmıştır” dedi. Programda Ahilik Teşkilatını anlatan bir de tiyatro oyunu sahnelendi.

Exit mobile version