SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Belediye Meclisinde “ÇİN İşkencesi” tartışması

Yayınlanma:
ABONE OL

 Kartal Belediye Meclisi Ekim ayı 5.birleşimi Meclis Başkan vekili Av.Kamer Gök, başkanlığında toplandı. CHP ve AK Partili meclis üyelerinin çoğunluğunda toplanan Ekim ayı 5.birleşimi sert tartışmalar, karşılıklı suçlamalarla başladı. Her zaman olduğu gibi Kartal Belediye Meclisini tarafsız ve disiplin ile yöneten Başkan vekili Av. Kamer Gök,   AK partili meclis üyelerini “ÇİN İŞKENCESİ” uygulamakla suçladı.

Bu arada Kartal Belediyesi Başkan yardımcısı, CHP Grup Başkan vekili İbrahim Doğan, muhalefeti adeta suçlama bombordumanına tuttu. AK Parti Grup Başkan vekili Temel  Yaz, AK Partili meclis üyeleri Abdi Kesimal, Mehdi Akman ve Ekonomist Ebubekir Taş yürek yapmış oldukları beşer dakikalık konuşmalarla  görüşülmekte olan Performans  Programını  sert bir şekilde eleştirdiler. CHP’li meclis üyeleri Orhan İspekter, Atilla Duman ve İmkân Demirci, muhalefete mensup meclis üyelerinin suçlamalarına sert bir şekilde karşılık verdiler.

PERFORMANS PROGRAMINI OKUDU

CHP’li  bayan meclis üyesi Gülseren Büyüktaş,  5.birleşimin ilk konuşmasını yaparak görüşülecek olan performans programını  okudu.

Performans programına ilk eleştiri AK Partili, ekonomi uzmanı Ebubekir Taşyürek’ten geldi. Taşyürek, “ Belediyenin omurgası zedelenmiş. İnsanlarında omurgası zedelendiğinde DİK duramaz. Kartal belediyesi iyi yönetilmemiştir”  eleştirisini yaptı.

RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ

Taşyürek, şöyle devam etti: “  Değerli meclis üyeleri bildiğiniz gibi performans programını görüşmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Çok kullandığım biz öz deyiş var bunu bir kez daha huzurlarınızda söylemek istiyorum. Biliyorsunuz RAKAMLAR YALAN söylemez.   Ramaklara geçmeden önce teknik olarak bir iki bilgi vermem gerekirse, şu anda ki görüşmemizin yasal dayanağını oluşturan temel kaynak 5bin 18 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunudur. İlgili kanun 2003 yılında yürürlüğe girmiş ve kontrol alanın da çok önemli bir açığını gideren, ülkemizin  bu kapsamdaki  mensuplarının  mali yapısının denetimi, kontrolü, kaynaklarının değerlendirilmesi, çarçur edilmemesi  noktasında çok önemli  bir yasadır ve bu yasayla  ülkemiz çağdaş  ülkeler diyebileceğimiz ülkeler  arasında olması çok önemli bir yere gelmiştir.” Hatırlatması yaptı.

DİSİPLİN YOKTU

Taşyürek, şöyle devam etti: “ İlgili yasayı hazırlayanlara ben çok teşekkür ediyorum sizlerin huzurlarında. Çünkü bundan önce ne performans programı vardı, ne bir disiplin vardı. Tabiri caizse  bir KARA DÜZEN  hakim sürmekteydi. 5 bin 18 sayılı kanun çok önemli bir kanundur. Bunu hatırlatmak istiyorum. Bu konuda yapmış olduğumuz çalışmayı  kanunda ki 9. Maddeye  dayandırıyoruz o 9. Medde de Stereteijik planlamanın ve performans endeksli bütçelemenin öneminden bahsederek bütün yerel ve genel bütçelerin  bunu yapması konusunda amir hüküm bulunmaktadır. Belediyenin, belediyelerin omurgasını ve ya devlet kurumlarının omurgasını oluşturacak şekilde bütçeler hazırlanır. Bizim insanlarımızın vergileriyle oluşan bu bütçelerin daha da sağlıklı yönetilmesi için yapılan çok önemli işlerdir diye altını çizmek lazım.

Kartal belediyemiz tarafından hazırlanmış 2011 yılı performans programına ilişkin görüşlerimi sizinle paylaşmaya geçmek istiyorum. Belediye bünyesinde bulunan 30’a yakın müdürlüğümüzün bir üst temel tablo da, gelecek için bir projeksiyon sunulmaktadır bu performans programı içersinde en önemli olan Kartal halkının kalıcı bir şeyler. Ve ya halkımıza kalıcı bir şeyler bırakılan yatırımlarla ilgili kalemler var. Hepimiz Kartal halkının menfaatleri doğrultusunda mücadele ediyoruz. Sağlık işlerinin iyi yürümediğini maalesef oradan gelen arkadaşımız iyi niyetle de ifade etti.

Bunu da bilgilerinize sunuyorum mesela sağlık otobüsümüzün kullanılmadığını, araçların maalesef ve maalesef ÇÜRÜDÜĞÜNÜ orda arkadaşımız ifade etmişti bunu da ben sizin bilgilerinize sunuyorum. Kartal Belediyesi’nde işlerin iyi gitmediği, dış kurumları ait olan bir takım taşınmazlar için ödenecek alanlara ayrıldığını ve kamulaştırma için bütçenin ayrıldığını, bununla toplam bütçenin % 20’sini olduğunu hatırlatmak istiyorum.

KARTAL BELEDİYESİ’NİN OMURGASI ZEDELENMİŞ!

Değerli arkadaşlarım, biliyorsunuz belediyeciliğin bazı OMURGA faaliyetleri vardır burada belediyecilik konusunu benden çok daha iyi bilen tecrübeli arkadaşlarımız var. Bazı hizmetler belediyelerin  -omurgaları insan omurgası gibidir. Bel arası çekenler vardır. Bel ağrısı çok önemli bir ağrıdır. Bel ağrısı omurganın zedelenmesi durumunda ortaya çıkar. Omurgası zedelenmiş insan  DİK durmayı beceremez. Burada da MAALESEF mevcut sistemle  Kartal Belediyesi’nin ayakta durmasını sağlayan omurganın  ZEDELENDİĞİNİ görüyoruz.” İfadesini kullandı.

BEKLENENLER OLUYOR

AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Temel Yaz, “ 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde iktidara gelen Cumhuriyet Halk Parti yönetimi performansı  kendisi gibi  düşünenleri bile HAYAL kırıklığına  uğratmış ve iyi hizmetler  beklemeyi umut ederleri HAYAL kırıklığına uğratmıştır. Ama Kartal’a hizmet etmeyi görev bilen AK Parti  Grubu  hiçbir şekilde bu konuda  şaşırmamıştır. Çünkü beklenenler oluyor. Her söyleneni halka paylaşacağınızı her aldığınız kararı  halka paylaşacağını ifade edenler, kendi içlerinde bir ekip havasını maalesef bugüne kadar  sağlayamamışlardır. Bir birlerine karşı GÜVEN eksikliği olan bir ekibin başarılı olmasını  beklemek  aslında hayal. Bunun örneklerini tabi bu performans programının  5. sayfasında Kartal Belediyesinin idari yapısını incelediğimiz de görüyoruz. Bu tabloya baktığımızda  Sayın Belediye Başkanının EKİP RUHU ile çalışmadığını,adeta  kendisinin o ağır yükün altında  kaldığını  ve başarısız olduğunu  görmekteyiz.Daha çok kontrol ve koordine noktasında  olan BAŞKAN  kendi BAŞKAN yardımcılarına  özellikle bizlerde seçilmiş bir üye olarak seçilmiş meclis üyelerini başkan yardımcılığı  görevlerinde  onlara en az yetkiyi vermiştir.” Yorumunu yaptı.

BAŞARISIZ OLMASINDA EN BÜYÜK SEBEPTİR

Yaz, şöyle devam etti: “ Maalesef burada atıp gürleyen İbrahim Doğan, kardeşimiz, ağabeyimiz  % 20’lık bir bütçeyle, bence yapabileceği işlerle ilgili tutarsızlık yaşamaktadır. Bu göstergeler Kartal Belediyesi’nin başarısız olma nedenlerinden en büyük sebepleridir. Stratejik Geliştirme Müdürlüğü ve Yapı- Kontrol Müdürlüğü ‘nün bir buçuk yıl geçmesine rağmen ekibini oluşturamaması Kartal’a hizmeti  ne zaman getireceğini  sorusunu aklımıza getiriyor. Kendileri hala burada çalışacak bir müdür bulamadılar sa Kartal’a hizmet nasıl olacak?” sorusunu yönetti.

YANLIŞ KARARLAR ALDINIZ

 

CHP’li meclis üyesi İbrahim Doğan, “Kartal halkının gözünün içine baka baka yanlış kararlar aldınız. Biz onu yapmıyoruz biz geçmiş dönemleri de gördük. Bu mecliste NASIL kararlar alındığını hepimiz biliyoruz. Ama biz sizin yaptığınızı yapmıyoruz. Konuşuyoruz tartışıyoruz ondan sonra yönetim olarak meclise sunuyoruz ve karları bu meclisle birlikte alıyoruz. Sonuç ta Kartal halkının haklarını savunuyoruz. Bizim politikalarımız budur biz böyle performansı yakalarız. Halkın katılmadığı bir şeye elbette ki biz EVET demeyeceğiz. Dolayısıyla eleştirirken biraz insaflı olmakta yarar vardır. Kartal belediye başkanını her kes tanıyor ve seviyor. Yönetimini de herkes tanıyor ve güveniyor. Bu nokta da eleştirilerinizde biraz insaflı olmamızda yarar var diye düşünüyorum.

Sizin dönemizde Veteriner müdürlüğünüz vardı. Ama müdürün kendisi yoktu. Biz şimdi Veteriner müdürlüğünü kurduk, altyapısını da oluşturduk. Yapı-Kontrol müdürünün altyapısını oluşturacağız. Var olan Veteriner müdürlüğünü götürüp sağlık işleri müdürlüğüne bağladınız. Emlak-İstimlâk müdürlüğünü de Hukuk İşleri Müdürlüğüne bağladınız. Biz göreve geleli daha 18 ay oldu tabii ki eleştiriler yapılır doğrudur. Bu sizin  en doğal hakkınızdır saygıda gösteriyorum ben. Ama eleştirileri yaparken  bir de kendinizi sorgulamanızda yarar var.Kendimizle önce yüzleşelim ondan sonra karşıya sözler söyleyelim. Kartal’da bir takım işlerin önü tıkanıyorsa, ağır gidiyorsa İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ve mevcut yasaların Antidemokratik uygulamalarını Kartal’a dayatmasıdır.  Basit bir örnek vereyim. ALTI senedir şu Ankara caddesi Palmiye binalarından Yunus Çimento ikiz kulelerinin önüne kadar plansız. Vatandaş oraya ÇİVİ dahi çakamıyor 1/ 5 binlik planları iptal edildi altı senedir Büyükşehir Belediyesi yapmıyor.” Yorumunu yaptı.

VATANDAŞ ÇİVİ BİLE ÇAKAMIYOR

Doğan, şöyle devam etti: “ Biz gelir gelmez  ilgili girişimlerde bulunduk hele şükür getirdiler meclise görüşme başlattılar. Şimdi  vatandaşın mühteşap hakkı ilan edilmiş. Arkadaşlar bu sorunları birlikte çözelim. Vatandaş bu konu da kimi tanıyor? Kartal belediyesini ve diyorlar ki “Siz buranın planlarını niye yapmıyorsunuz”? İşte bu bir Performans. Şimdi biz (O) Performansı hayata geçirebilmemiz için önümüzün tıkanmaması lazım. Buranın mühteşap  hakkını sayın Kesimal, çok iyi bilir. BLOK izni 5 kattır. Orda 60m2 arsası varsa komple çıkıp yapıyor. Arkadaşlar bu çarşının (Ankara caddesi) eski mühteşap hakları hakları belli. Halkın talebi de budur.

Yasal çerçevede bu yanlışlığı düzeltelim. O planları bir an önce geçirmemiz lazım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin siyasal anlayışını temsil eden dostlarıma burada bir görev düşüyor. Sizde İktidarsınız burada . Çünkü en büyük yetki  özellikle planlar ve denetim  konusu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin.”Bütçe azaldı” diyorsunuz. Allah aşkına şuraya bakın. Kartal’ın ceremesini Kartal belediyesi çekiyor.

Ama burada bütün gelirleri İstanbul Büyükşehir belediyesi alıyor.”İSPARK” adı altında koymuş oraya birer tane insan, Matbaa gibi PARA basıyorlar (O) paralar da Büyükşehir’e gidiyor. Kartal halkının bundan faydalanması lazım biz o paraları alıp cebimize koyacak halimiz yok.” İfadesini kullandı.

ÇİN İŞKENCESİ NE DEMEK

Ak Parti  Meclis üyesi Abdi Kesimal, “ Toplantımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kartal belediyesinin performans programını görüşüyoruz. Performans programının adı üstünde. Belediyenin performansı  bir yıl önce ne yaptığı ne ettiği ve neyi yapamadığını ve niçin yapamadığını  burada sorgulayıp,ortaya koyup analizini yaparız.% 70’ni kağıda bağlı olarak yaparsanız ve bizi burada bir ÇİN işkencesine maruz  bırakmasanız kimse burada bir şey söylemez toplantıya ihtiyaç mı var ?

Yani biz  belediyenin hazırlamış olduğu performans programını  maddi hatalardan mı bakacağız? Tabi burada konuşacağız varsa eleştirilecek tarafı eleştireceğiz. Doğru yanlarını eksik yanlarını ortaya koyacağız. O bakımdan bu  “ÇİN İŞKENCESİ” yaklaşımını doğrusu kabul etmiyorum.

Sayın başkan, değerli arkadaşlar. Biz muhalefet olarak sizi 2 yıla yakın bir zamandır sürekli dilimizin döndüğü kadar ikaz etmeye çalışıyoruz çalışmaya da devam edeceğiz. Bu yaptığımız şey sizin yanlış yapmamanız için Kartal halkı adına yaptığımız bir görevdir.  Fakat bu görevi farklı şekilde anlarsanız o zaman bundan faydalanmış olamazsınız. Bir toplantı da Sayın Belediye Başkanı demişti ki” Size bir malzeme olur bunu kullanırsınız” Hayır asla biz malzeme istemiyoruz. Bizim amacımız burada  politika yapmak değil, Kartal halkı adına  hizmetleri daha iyi nasıl yapabiliriz onun  bilinci içersindeyiz.

Yani bizim bir hesabımız yok bizim derdimiz var. Kartal halkı adına İstanbul halkı adına  derdimiz var. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarını görüp Kartal’da buna uyum  sağlayamaması  anlayışına  gerçekten  üzüldüğümüzü  ifade etmek istiyorum. Değerli arkadaşlar her seferinde bir ENKAZ edebiyatının yapılması da bizi ayrıca üzmektedir. Ben 1970’li yıllarda enkaz edebiyatını duymuştum. Yaşım 49’a geldi hala bunu duymak beni  cidden üzüyor. Efendim katılımcı, şeffaf, halktan yana böyle bir şey keşke olsa. Bizde tektir etsek. Yapmış olduğunuz icraatları bir çırpıda saymak mümkündür.

Aydos’taki proje bizim dönemimizde başlamış bir projedir. Devam ettirilmesine de seviniyoruz açıkçası. Ama Adalardaki Plaj, Nevşehir’deki  Otel  ve başkanlık  sarıyı.Bütün bunlar  şeffaflıkla, katılımcılıkla, halktan yana olmazsa  ne kadar ilgisi var? Bunları yaparken Kartal halkına sordunuz mu? Sormadınız.Bugüne kadar yapmış olduğunuz hiçbir icraat ta HALKA sormadığınızı açık ve net olarak burada söylüyorum.Enkaz edebiyatı yapmanın hiçbir anlamı yok.” İfadesini kullandı.

TECRÜBELİ MÜDÜRLERİ KIZAĞA ÇEKTİNİZ!

Tecrübeli belediyeci Abdi Kesimal, konuşmasını  şöyle sürdürdü: “ Demokrasi çok ama çok önemli demokrasi ne kadar yüksek olursa o kadar da REFA düzeyi yükselir. Sizin burada demokrasi anlayışınız da eksiklikler olduğu için hizmetler yürümüyor. Yahu arkadaşlar bu meclisin kararlarına neye saygı duymuyorsunuz? Belediye başkanına para kullanma yetkisi verirken demokratik oluyor ve buna saygı duyuyorsunuz da Karyapsan’ın borçlanma talebi  tarafımızdan RED edilmesine neden saygı duymuyorsunuz.

Oylamaya katılmayan bazı CHP’li meclis üyeleri suçlanıyor bunu anlamak mümkün değil. Karara saygı duymanız gerekmiyor mu?”Ekip olmadığımızı nerden biliyorsunuz? Sorusuna gelince. Şuradan belli müdürlükler içersinde 3 tane, 4 tane  vekaletle idare ediliyor. belediyede daha evvel görev yapmış müdürlük yapmış tecrübeli elemanları müdürleri de BAŞKAN danışmanı adı altında bir odaya yerleştirmişsiniz. Yaklaşık 10 kişi olan arkadaşımızdan hiçbir şekilde faydalanılmıyor.  Size olan tavsiyelerimizi siyaset uğruna kabul etmiyorsunuz ve böyle olunca da yanlışlıklar yapmaya devam ediyorsunuz. “ hatırlatması yaptı.

ZAMAN ZAMAN FABRİKAYI ÇALIŞTIRMAMIŞLAR

CHP Meclis üyesi İmkân Demirci,  “ İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yıllarca çalıştım ve şirketlerinde de görev yaptım. Karyapsan A.Ş. ‘de şöyle bir gerçek yanı var. Açık ve şeffaflığı var. Dününe bakıyorum birde bugünü ne bakıyorum. Ana konuda hizmet veren bir şirket. Kime? Kartal halkına. Bordur  üretiyor, Künk üretiyor, Asfalt üretiyor ve Alt yapı ile ilgili bütün sorunları gideriyor.Bunun aynı benzeri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İSFALT’ vardır. Önceki yönetimler tarafından Karyapsan A.Ş. de çok hantal programlar uygulanmış. Üretmesi gereken Asfaltı fabrika üretmemiş başka yerlerden temin edilmiş. Belki o günkü koşullarda  öyle ihtiyaç görmüşlerdir o şekilde  ilçenin Asfaltını karşılamışlardır .Zaman zaman Fabrikayı çalıştırmışlar zaman zaman çalıştırmamışlar.” Yorumunu yaptı.

CHP Meclis üyesi Atilla Duman, yapmış olduğu kısa konuşmada performans programı ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]