SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Pendik ve Sancaktepe kaçak hafriyat ve kaçak inşaat cenneti mi oluyor?

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP’li İBB Meclis Üyeleri; İSKİ Su Havzaları Koruma Yönetmeliği dahilinde yapılan hafriyat dökümlerini durdurmayı ve kaçak yapılaşmayı kaldırmayı düşünüyor musunuz? Ömerli Baraj Gölü Çevresinde denetim yapılıyor mu? Yapılıyorsa yapılan işlemler nelerdir? tutanaklar var mıdır? Sancaktepe Paşaköy Şile yolu üzere 614 ve 615 parselde hafriyat dökümü ve kaçak yapılaşmanın devam etmesinin gerekçesi nedir? Bugüne kadar hangi idari ve adli işlemler yapılmıştır? İBB Başkanı Kadir Topbaş’a sordu.

İstanbul’da geçtiğimiz yıl Eylül 2009 yılında İstanbul’da meydana gelen sel felaketinde 33 inanımız hayatını kaybetmişti. Dere yataklarına yapılan kaçak inşaatlar, kaçak hafriyat dolgularının neden olduğu sel felaketinde ders çıkarmadığımız gözüküyor. CHP İBB ve İl Genel Meclis Üyelerinin meclis toplantılarında defalarca önergeleri ve konuşmaları ile gündeme getirdikleri dere yataklarına yapılan kaçak inşaatlar, kaçak hafriyatlar tekrar gündeme geldi. CHP İBB Meclis Üyesi Dr. Hakkı Sağlam hazırladığı yazılı soru önergesinde; Pendik ilçesi Emirli Köyü sınırlarında ÖMERLİ BARAJI mutlak koruma alanı içinde baraja gölüne 50 mt mesafede bulunan bir arazinin etrafı yüksekliği 160 cm, genişliği 60 cm olacak şekilde taşlarla çevrilmekte ve bu alana izinsiz olarak hafriyat dökülmektedir. Sancaktepe Paşaköy Şile Yolu üzere 614 ve 615 sayılı parseller üzerinde kaçak hafriyat dökümü ve kaçak yapı yapımı olduğunu geçtiğimiz aylarda mecliste gündeme getirmişti. Ve bir kez daha İBB Meclis gündeme getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2010 yılı Ekim ayı Meclis toplantılarının 15 Ekim 2010 Cuma günkü birleşimde CHP İBB Meclis Üyeleri; Dr. Hakkı Sağlam, Serdar Bayraktar ve Av.Dr. Tuncer Özyavuz imzaları ile verilen yazılı soru önergeleri, yazılı cevap istenmesi isteği ile Başkanlık makamına oy birliği ile havale edilen önergeler;

Ömerli Baraj Gölü Çevresinde denetim yapılıyor mu? Yapılıyorsa Yapılan İşlemler Nelerdir? Tutanaklar Var mıdır?

Pendik ilçesi Emirli Köyü sınırlarında ÖMERLİ BARAJI mutlak koruma alanı içinde baraja gölüne 50 mt mesafede bulunan bir arazinin etrafı yüksekliği 160 cm, genişliği 60 cm olacak şekilde taşlarla çevrilmekte ve bu alana izinsiz olarak hafriyat dökülmektedir. Bilindiği üzere Göl Mutlak (O-300m) ve Dere Mutlak Koruma Alanlarında idare tarafından yapılacak veya yaptırılacak arıtma tesisleri hariç hangi maksatla olursa olsun hiçbir şekilde yapı yapılamaz. Mezarlık kurulamaz. Sıvı ve katı atıklar dökülemez, depolanamaz. Ancak, İSKİ’nin görüşü alınarak hazırlanacak peyzaj planları doğrultusunda, toprak geçirimliliğini engelleyici betonlaştırma gibi faaliyetler yapılmamak ve doğal yapıyı bozmamak kaydıyla ağaçlandırma yapılarak gezi, seyir ve balık tutma cepleri teşkil edilebilir. Bu cepler su alma yapısına 300 m’den daha yakın olamaz.

Bu kapsamda;

  1. İSKİ Su Havzaları Koruma Yönetmeliği uyarınca mutlak koruma alanı içinde bulunan bu tarlanın etrafının çevrilmesine İSKİ tarafından verilen bir izin(ruhsat) var mıdır? Varsa hangi tarihte izin (ruhsat) verilmiştir? Bu iznin (ruhsatın) dayanağı nedir?
  2. Anılan tarlaya ilişkin ruhsat verilmiş ise ruhsat öncesi kontrol hangi merci tarafından yapılmıştır?
  3. Anılan bölge olan Ömerli Baraj Gölü çevresinde 01.01.2010 tarihinden bugüne kadar hangi tarihlerde denetim yapılmıştır? Yapılan denetimler sonucunda düzenlenen tutanak var mıdır? Varsa ilgili tutanaklar üzerine hangi idari ve adli işlemler yapılmıştır? Sonuçları nedir?

4.  Anılan bölge dahilinde (Emirli Köyü, Kurna Köy, Paşaköy vs) köyde yaşayan yurttaşlarımızın evlerinin çatıları, ahırlarının tamir ve onarımına dahi izin verilmez iken yukarıda belirtilen tarlada düzenleme yapılmasındaki etken nedir?

Sancaktepe Paşaköy Şile Yolu üzere 614 ve 615 parselde hafriyat dökümü ve kaçak yapılaşmanın devam etmesinin gerekçesi nedir?

Sancaktepe Paşaköy Şile Yolu üzere 614 ve 615 sayılı parseller üzerinde kaçak hafriyat dökümü ve kaçak yapı yapımı olduğunu mecliste gündeme getirmiş ve konu hakkında hem soru önergesi vermiş hem de bilgi edinme kanunu çerçevesinde ayrıntılı bilgi istemiştim. Verilen bilgi doğrultusunda bahsi geçen 614 nolu parsele ilişkin İSKİ tarafından süresi bittikten sonra alanı eski haline getirmek şartıyla 01.06.2010 tarihine kadar geçici izin verildiği, bu tarihe kadar geçici depolama yapabileceği; 615 nolu parsel hakkında verilmiş bir iznin ise bulunmadığı bildirilmişti.

Bu kapsamda;

  1. Bahse konu 614 ve 615 parselde hafriyat dökümü ve kaçak yapılaşmanın devam etmesinin gerekçesi nedir?
  2. 614 nolu parselin izin süresi 01.06.2010 tarihinde bitmesine rağmen halen eski haline getirilmemesinin nedeni nedir? Bu alana halen hafriyat dökümünün gerekçesi nedir?
  3. 615 nolu parselde izinsiz olarak (kaçak) devam eden inşaat ve hafriyat dökümünün gerekçesi nedir? Bugüne kadar hangi idari ve adli işlemler yapılmıştır? Bu Kaçak yapıya yönelik ne yapmayı düşünüyorsunuz?
  4. % 45 eğimi ve dere yatağı olan bu alana İSKİ Su Havzaları Koruma Yönetmeliği dahilinde yapılan hafriyat dökümünün durdurmayı ve kaçak yapılaşmayı kaldırmayı düşünüyor musunuz?

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]