SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Sancaktepe Yenidoğan’a yeni Bilgi Merkezi..

Yayınlanma:
ABONE OL

Eğitim alnında ürettiği proje ve yaptığı hizmetlerle dikkat çeken Sancaktepe Belediyesi “Geleceğin Eğitimli Nesilleri” sloganı ile oluşturduğu Kültür ve Bilgi Merkezlerinden bir yenisine daha Yenidoğan’da açtı. Geçtiğimiz hafta Samandıra’lı öğrencilere hizmet verecek M. Akif Ersoy Kültür ve Bilgi Merkezini hizmete sunan Sancaktepe Belediyesi ilçe genelinde eşit bir şekilde ihtiyaçları göz önünde bulundurarak yeni bir bilgi merkezini daha açtı.

Sancaktepe Belediyesi her mahalleye yapmayı planladığı Bilgi Merkezleri’nin üçünü geçen yıl eğitim sezonunda öğrencilerin ve halkın hizmete sunmuştu. Sancaktepeli öğrencilere çağın gereklerine uygun olarak kendilerini geliştirebilecekleri güvenli ve sıcak bir ortam sunan, rehber öğretmenlerle öğretime yardımcı eğitim faaliyetlerinde bulunan ve her yaştan insana hizmet veren önder ve örnek bir kurum olma adına hizmetlerini sürdüren merkezlerin sayısı her geçen yıl artıyor. Bu yılki eğitim sezonunda iki bilgi evi açılışı planlayan Sancaktepe Belediyesi ilk bilgi evini Samandıra Eyüpsultan Mahallesinde açtı. Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Bilgi Merkezinin hemen ardından Karacaoğlan Kültür ve Bilgi Merkezi’nin de açılışını ise 19 Ekim Salı günü Safa mahallesi, Akabe Sokak’ta yaptı.

Açılış programında, Kültür ve Bilgi Merkezleri’nin çok büyük yatırımlar olarak gördüğünü vurgulayan Başkan İsmail Erdem, geleceğimizin teminatı gençlerimizin Bilgi Merkezleri vasıtasıyla iyi bir şekilde hazırlanacaklarını söyledi. Başkan Erdem, Kültür ve Bilgi Merkezleri’nin her mahallenin ihtiyacı olduğunu belirterek, “Geleceğini hesaba katan ideal bir kentin sakinlerine sağladığı kazanımların başında eğitim imkânları geliyor.  Eğitim, kültürel anlamda zengin bir kent yaşamının da anahtarıdır. Aydınlık bir gelecek ise ancak aydınlanmış nesillerle, eğitimle mümkün olur. Biliyoruz ki kaliteli ve bilgili insan yetiştirmek her türlü faaliyetin üstündedir. Bu amaçla hizmete soktuğumuz Kültür ve Bilgi Merkezlerimiz, ilçemizdeki gençlerin okulları dışında da aydınlık yarınlara hazırlandığı birer ilim ve hikmet yuvası oldular.” dedi. Başkan Erdem; “Takip ettiğiniz üzere bilgi evlerimize kültür tarihimizin önemli şahsiyetlerinin isimlerini koyduk. Bizi biz yapan değerler, geçmişimizi aydınlatan fenerler böylece geleceğimize de ışık tutmaya devam edecekler. Bu seçimlerimiz sahip olduğumuz tarih bilincinin de güzel yansımaları oldu” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelesi kesilerek derslikler ve eğitim sınıfları gezildi.

Açılış törenine Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Kaymakamı Necmettin Kalkan, Emniyet Müdürü Adem Öztürk, Belediye Başkan Yardımcıları Muhammed Ali Cankatar, Barış Zehir, Hasan Kamal, T. Yusuf Uçar, Belediye Meclis Üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Safa mahallesinde hizmete açılan Mevlana Kültür ve Bilgi Merkezi 10 derslikte yaklaşık 500 öğrenciye hizmet verecek.   Bilgi Merkezinde derslikler,  internet odası, ve kreş bulunuyor.  Tamamen ücretsiz olarak ilköğretim öğrencilerine sunulacak olan Bilgi Merkezinde her sınıf 25 kişiden oluşuyor. Sınıflarda akıllı tahta ve projeksiyon cihazı mevcut. Türkçe, Matematik gibi temel derslerin yanında İngilizce branşında da öğretmenler tarafından eğitim verilecek.

Kent genelinde çocukların okul sonrası zamanlarını sokakta, internet kafelerde geçirmelerinin önüne geçmek amacıyla açılan bilgi evinde; öğrenciler tecrübeli öğretmenler eşliğinde ders alacak. Bilgi Merkezi’ne anne babaların da okuyabileceği düzeyde kişisel gelişim ve kültür kitapları mevcut. Sancaktepe Belediyesi bu çalışmayla aileyi de eğitimin içine çekiyor. Ayrıca çocuklar müzik, satranç, folklor, tiyatro gibi etkinliklere katılabilecek.

Öğrencilerden oluşan halk oyunları gösterisiyle şenlenen açılışa vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]