SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesi 2011 yılı mali bütçesi 141 milyon

Yayınlanma:
ABONE OL

 Kartal Belediyesi’nin 2011 yılı mali bütçesi 141 milyon 250 bin TL olarak OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

   Kartal Belediyesi, Ekim ayı 6. ve son birleşim toplantısı Meclis Başkan Vekili Kamer Gök’ün yönetiminde gerçekleştirildi.

CHP’li ve AK Partili meclis üyelerinin konuşma süreleri ile ilgili eşit hareket ederek tarafsızlık ilkesini koruyan Kamer Gök, bu arada zaman zaman sert tartışmaların ve sataşmaların yaşandığı birleşimlerde otoriter ve disiplinli yönetimi ile meclisi, araya da ince ayar esprilerini yansıtarak adeta tansiyonu düşürdü. Kartal Belediyesi 1. Başkan Vekili Av. Kamer Gök, Ekim ayı 6.birleşiminin ilk konuşma hakkını CHP’li meclis üyesi Ali Haydar Süslüye verdi.

CHP ve Ak Parti İlçe Başkanları da izledi

   Ekim ayı 6. Ve son birleşiminin başka kayda değer bir özelliğide şu oldu. Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Av.Temurhan Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri ve Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Haydar Oğuz, ilçe  yönetim kurulu üyeleri de izledi.

Ekim ayı 6. Birleşiminin en önemli gündemi ise 2011 yılının bütçesinin oylanacak olması idi. Bütçe görüşmeleri öncesi karşılıklı atışmalara ve sataşmalara neden olan konuşmaların ilkini Kartal Belediyesi eski Başkan Yardımcısı ve CHP meclis üyesi Ali Haydar Süslü, gerçekleştirdi. Süslü, AK Parti Grup Başkan vekilinin Abdi Kesimal’mı yoksa Temel Yaz mı olduğu konusunda şu iddiada bulundu.

Süslü, usulün düzeltilmesini istiyorum

Ali Haydar Süslü: “Bir şey karıştırıldı her halde. Ben Sayın Temel beye ve Abdi beye bu soruyu soracağım ve  usulün düzeltilmesini istiyorum. AK Parti Grup Başkan vekilimiz Temel Yaz’mıdır Abdi Kesimal’midir? Sayın Abdi bey yaptığı konuşmalarda söz alarak, Grup Başkan vekilinden katbe kat  daha fazla ve gündemi uzatarak  meclisi çok ciddi meşgul etmektedir. Ve bu konunun hassasiyetle ve de dikkatle incelenmesini ve gereğinin yapılmasını sizden rica ediyorum”. İşte Abdi Kesimal’ın cevabı.

Kesimal, sesimizi kimse kısamaz

ABDİ KESİMAL: “Ali i Haydar beyin konuşmasını çok talihsiz olarak yapılmış bir konuşma olarak değerlendiriyorum. Birincisi meclis başkanına yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendiriyorum. İkincisi de AK Parti Grubu, Adalet ve Kalkındırma Partisi Grubunun, Grup Başkan vekili Sayın Temel Yaz, arkadaşımızdır. Ben bugüne kadar, meclisin ilk oturumuna kadar hiçbir zaman Başkan vekilleri kadar konuşmadım en son görüşmüş olduğumuz performans programında bile  on dakikayı aşmadım fakat CHP Grup Başkan vekili TAM 32 dakika konuştu. Buna karşılık AK Parti Grup Başkan vekili Temel Yaz, 24 dakika konuştu. Dolayısıyla zaten muhalefet partisinden daha çok konuşan iktidar partisi her zaman bunu yapıyor. Şimdi biz bazı sorular sorunca rahatsızlık duyuyorlar. Burada hiç kimse seçilmiş meclis üyesinin sesini kısamaz, sınırlayamaz. Meclis Başkan vekilinin de yapacağı bir tek hareket vardır o da ADİL davranmaktır. Adil olduğu sürece de hiçbir problem yoktur. Teşekkür ederim

Zarf hikayesini hatırlatmak istiyorum

Daha önce de anlatmıştım halkı yöneten hükümdarın zor durumda kaldığında açtığı zarfları mevcut Kartal Belediyesi bir bir açtığına şahit oluyoruz. Yani işler iyi gitmiyorsa “Geçmişi kötüle”  yine sıkıştığında “etrafındakileri kötüle” mantığı çok net sergilenmektedir. evet   dedi.

Meclis Başkan vekili Kamer Gök,” Sevgili üyeler birbirimize karşı sevgimizi, saygımızı açık tutacağız. Süreyi, zamanı, dili ve konunun içinde kalmanın çok önemli olduğunu  hepimiz biliyoruz. Ben bütün arkadaşlarımın bu bilinç içinde olduğuna inanıyorum. Bugün de çok iyi bir meclis yapacağımızı ve Kartal Belediyesi’nin  çok önemli bir belgesini  müzakere edebileceğimizi ifade ediyorum.” İfadesini kullandı ve meclis üyelerini uyardı.

Gök, konuşma sürelerinin iktidar ve muhalefet üyelerinin 20 dakika olmasında anlaşmalarından sonra BÜTÇE görüşmeleri başladı.

Başkan vekili Gök, BÜTÇE görüşmelerle ilgili ilk konuşmayı AK Parti İstanbul İl Genel Meclis üyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Kartal Belediyesi Meclis üyesi ve Ekonomi Uzmanı Ebubekir Taşyürek’e verdi. Ekonomist Taşyürek, konuşmasına şöyle başladı:

Taşyürek, Rakamlar yalan söylemez

Ebubekir Taşyürek, “ Söze ine her zaman söylediğim gibi rakamlar yalan söylemez hatırlatması yaparak başlamak istiyorum. Ben şimdi sizlere yalan söylemeyen rakamlar üzerinden hareket ederek BÜTÇE’ YE ilişkin görüşlerimi açıklayacağım. Bir önceki oturumda performans programı ile ilgili görüşlerimizi sunmuştuk.

Orada da yine performans programının omurgasını oluşturan, Kartal Belediyesi’nin yatırımlara ilişkin konuları tartışmıştık. Sermaye giderleri olarak görünen yatırımlara ilişkin bilgilerin detayına girip o konuda sizleri aydınlatmıştım. Belediyemizin ve ya yerel siyasetlerin bütçeleme sistemi içerisinde üç tane saç ayağı vardır.  Onu bir kez daha hatırlatmada fayda görüyorum oda 5 bin 18 sayılı kanundan ilham alınarak oluşturulan ve 5 bin  393 sayılı  yasada da yankısını bulan  stratejik  plan, performans programı  ve BÜTÇE olmak üzere üç önemli saç ayağıdır.

Biz bu 2 saç ayağından 2 saç ayağına geçtik, meclisimizde değerlendirdik. Siz değerli üyelerde bununla ilgili oylarınızı verdiniz ve bu bir noktaya geldi. Şimdi bütçeyi görüşüyoruz bu vesileyle ben yine 5 bin 18 sayılı kamunun mali kontrol ve denetimi yasası konusunda emeği geçenlere bu ülkenin bir vatandaşı olarak bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Yatırıma değil de, harcamaya yönelik bütçe oluşturulmuştur

Taşyürek, şöyle devam etti: “ Çünkü bu yasa gerçekten önemli bir yasadır. Ülkemiz ve gerek genel, gerek yerel genel kaynaklı kamu varlıklarının daha basiretli daha şuurlu daha bilinçli kullanılması noktasında bu yasa önemli bir görev ifade etmektedir ve bizim meclislerimizin gündemine, ülkemizin değişik stratejik planı, performans esaslı yatırımları ve performans esaslı çalışmaları ve bütçelemeyi getirdiği için. Bu bütçemizin önünüzde belediye başkanlığı tarafından getirilen bütçemizle ilişkin temel tablolar var. Bu tablolardan 2 tanesi akıldır bunlardan birisi ülkemizde ifa edilen temel devlet görevlerini fonksiyon olarak yaptıkları gördükleri fonksiyon olarak ifa eder. Kartal belediyesi, yatırıma dönük değil, tamamen harcamaya dönük bir bütçeyle karşımıza gelmiştir. Bu harcama da nedir”? Sorusunu sordu.

Meclis Başkan vekili Kamer Gök, “Bir müesseseyi insanlar işmar ve kötü noktasında kullanırlarsa başkalarının sabrını ve zamanını da tüketmiş olurlar.”şeklinde göndermede bulundu ve AK Parti Grup Başkan vekili Temel Yaz’a söz verdi.

Yaz, Vicdanın sesine kulak veren CHP’li meclis üyeleri gazetelere demeç veriyor

Temel Yaz” Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri ve gündemimizi takip eden çok kıymetli hazirun. Sisleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Meclis toplantımızın Kartal halkına hizmet verilmesi anlamında hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bütçe görüşmeleri ile ilgili olarak AK Parti Grubu adına görüşlerimizi ifade etmek için söz almış bulunmaktayım. Bütçe görüşmelerine başlamadan önce pazartesi günkü, performans programı ile ilgili sevgili başkanımıza bir çift sözümüz olacak. Yapıcı eleştirilerimizi objektif anlamda burada görüşlerimizi ifade ederken bunları bize ”ÇİN işkencesi yapmayınız” diye uyaranlar acaba Kartal halkına 1.5 yıldır  ÇİN işkencesi çektiren yönetime neden duyarsız kalıyorlar?

Buradaki meclis üyesi arkadaşlarımın haklarını savunmak istiyorum. O yüzdende bunları ifade ediyorum Sayın Başkan. Buradan payınıza düşen bir kısım varsa alırsınız kullanırsınız. Biz geride kalan performans programında verdiğimiz not koca bir sıfır olduğunu söyledik. Zamanı gelince de inanıyoruz ki 3.5 yıl sonra Kartal halkı da notunun buna benzer bir NOT olacağına hiç şüphemiz yok.

Görünen köy kılavuz istemiyor tabi bütçe gelir ve giderlerin rakamlardan oluştuğunu biliyoruz. Teknik ve mali konuları bütçe komisyonundaki arkadaşlarımız, bütçe komisyonu başkanımız ifade etti. Bizlerde bu rakamlara bağlı olan faaliyetleri burada dilimiz döndüğünce ifade etmek istiyoruz. Bu rakamlar ve faaliyetler Kartal halkına hizmet veremeyeceğini tüm özgür irademizle ifade edeceğiz” diye konuştu.

ENKAZ EDEBİYATINI DEVAM ETTİRİYORSUNUZ

Yaz, şöyle devam etti: “ Biz buradan Kartal halkının bize verdiği muhalefet görevini yapmak istiyorum. Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri bu böyle olmuyor. Kartal halkı uyarı görevi de verdi. Hizmet yapmayı yatırım yapmayı da Cumhuriyet Halk Partisine verdi. Kartal halkı size LAF üretmek için bu yetkiyi vermedi. Olumlu yanlarını siyaseten bir kenara bırakarak ENKAZ edebiyatı yapmaya başladınız. Ve bu edebiyatı hala devam ettiriyorsunuz. Çünkü başarısızlıktan başka türlü saklanılmaz. Kartal halkının bu numaralarınızı yemeyeceğini gayet iyi biliyoruz. Günü gelince de hesabını keseceğine inanıyoruz. Bu BÜTÇE yatırıma yönelik bir BÜTÇE değildir.

Personel harcamaları ve cari harcamalara yönelik bir bütçedir. Personel giderini yasal zemine oturtmak için dar ufuklu bir bütçedir. Ekip çalışmasını sevmeyen bir iradenin ürünü nü net olarak ortaya koymaktır. Eğer bizim sevgili meclis üyelerimizden oluşan başkan yardımcısı arkadaşlarımızdan biri  % 2’lik bütçeye sahip. % 12’lik bütçeye sahip Sayın Orhan İspekter, bu yönetimde ki gücü bu kadarsa Kartal halkının oylarıyla seçilen Bu kadronun başarılı olması mümkün değildir.

Eğer bir işi ehline vermeseniz uzmanlığı olmayan müdürleri başka müdürlüklerde görevlendirirseniz bir vekile 3 müdürlük görevi verirseniz olacağı budur. Aramızda “Zamanı gelince konuşacağım” diyen arkadaşların olduğuna ben eminim.

Vicdanın sesine kulak veren meclis üyelerimiz tavırlarıyla GAZETELERE verdiği demeçlerle bu yanlışlıkları ifade ediyorlar. Muhtarların bile bizden fazla bilgilere sahip olduklarını zaten biz söylüyorduk. “EKİP OLAMADIK” diyorlar. “EKİP OLDUK” diyenlere bu sözleri itlaf ediyorum” ifadesini kullandı.

Doğan, Kartal’a faydalı olacak politikaları  birlikte belirleyelim

Kartal Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı ve CHP Grup Başkan vekili İbrahim Doğan, söz aldı. İşte Doğan’ın konuşması.

İbrahim Doğan” Her iki partimizin siyasal temsilcileri de burada. Bu şunu da gösteriyor. Cumhuriyet Halk Partisi döneminde ve sosyal demokrat anlayışın yerelde hakim olması münasebetiyle gerçekte demokrasisinin ne kadar önemli olduğunun bir vurgusudur. Ben bundan dolayı mutlu oldum. Her iki siyasi parti temsilcilerine hoş geldiniz diyorum.

Değerli arkadaşlar,   bu yanlış politikalarla çarpıtmalarla söylemlerle halk zarar görür. DOMATESİN kilosu sekiz lira.

Böyle bir memlekette yaşıyoruz. Tarım ülkesinin olduğu bir yerde bir kilo domatesin kilosu sekiz lira. Memleketi yaktınız tabi. Bu çok korkunç bir şey bu memleketin insanları olarak üzüntü duyuyoruz. Arkadaşlar,  geneli tarif etmeden özele inemeseniz. Bütün olaylar bir birine bağlıdır.

Biz Türkiye’yi, İstanbul’u tahlil etmeden Kartal’ı tahlil edebilir miyiz? Şu mecliste sizin tavrınızda önemli. Siz burada bizi eleştirmeseniz BİZ kendi eksikliklerimizi nasıl görebiliriz. Biz sizin eksikliklerinizi söylemesek siz kendi eksikliklerinizi görebilir misiniz? Olaylar bir birine bağlı. Siyaset yapıyoruz. Bilimsel siyaset yapmamız lazım. Merkezi hükümetin politikaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin politikaları buraya yansır, bu belediyenin bütçesine yansır. Merkezi hükümetin aldığı yasal kararlar buraya yansır.”dedi.

İnsaflı davranmanız lazım

Doğan, şöyle devam etti: “ Biz kabadayı değiliz ve burada da NARA atmayız. Gerçek politikalarımızı söyleriz. Kişisel kaygılarımızı yada siyasi kaygılarımızı toplumun kaygılarının önüne koymayalım. Bu belediyeyi birlikte yönetelim. Demokratik açılımları biz burada yapalım. Encümende birlikte görüşelim komisyonlarda birlikte karar verelim. Gelin toplantılarımıza birlikte katılın birlikte kararlar verelim. Birlikte görüşlerimizi ortaya koyarak doğruyu güzeli  Kartal’ın gerçeğini  ortaya koyarak Kartal’a faydalı olacak politikaları  birlikte belirleyelim” şeklinde konuşarak adeta muhalefete ZEYTİN dalı uzatan Doğan, “ Ama maalesef Türkiye’de  uluslar arası sermayenin politikaları  belirliyor gündemimizi.

İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin BİTLERİ satılık. Halkın vergileriyle oluşturulan o devasa İDO’yu AYEDAŞ ve İGDAŞ’ı pazarladılar. Bunlar halkın parasıyla alınan şeyler. Görüşmekte olduğumuz BÜTÇE halkın bütçesidir arkadaşlar. Burada biraz insaflı davranmamız lazım. 60 milyona yakın BORÇ bıraktınız.

Onları bu kürsüden söylemeden iniyorsunuz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kartal Belediyesi’nin hizmetlerinin önünde engel koyması noktasında ki engellerin kalkmasında bize katkı sunmanız gerekiyor. Bunları yapıyor muzunuz arkadaşlar? Yapmıyorsunuz. Halka hizmet diye bir anlayışınız yok. Toplumun yararına olan meseleleri burada konuşalım. Kafanızda ki güzel şeyleri getirin burada birlikte Mahkeme edelim, tartışalım.

Bu kentin yerel parlamenterlerisiniz.  Bu konuda gerçekten katkılarınızı bekliyoruz. Biz burada Demokratik belediyeciliğin hayata geçmesi için mücadele veriyoruz. Sizde KATKI sunun. Katılımcı anlayış budur. Sizin güzel görüşlerinizi RET etmiyoruz.” hatırlatması yaptı.

Daha sonra yapılan oylamalarda müdürlüklerin ve personel harcamalarının bütçeleri oy çokluğu ile kabul edildi. Son olarak Kartal Belediyesi’nin 141 Trilyon 250 milyar TL’lık 2011 yılı bütçesinin oylamasına geçildi ve BÜTÇE OY BİRLİĞİ ile kabul edildi.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Ekonomi
19 Nisan 2024
Merkez Bankası haberi verdi: Kredi borçları azalacak!

TCMB (Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası) vatandaşlara açıkladı. Kredi borçları azalıyor. İşte Merkez Bankası açıklamasının tüm detayları… Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yaptığı açıklama doğrultusunda özel sektörün yurt dışı borcuna dair detayları paylaştı. Yurt dışından özel sektöre sağlanan kredilerin 2023 yıl sonu toplam borcunun Şubat 2024’ten itibaren düştüğü belirtildi. Aralık 2023 yıl sonu toplam borcu 394 milyon […]

Ekonomi
19 Nisan 2024
Ayçiçek yağına yüzde 30 zam kapıda! En ucuz fiyatlar için son günler! İşte en ucuz ayçiçek yağı fiyatları

Ayçiçek yağına yüzde 30 zammın kapıda olduğu belirtildi. En ucuz ayçiçek yağı fiyatlarından yararlanmak isteyen vatandaşlara market listesi haberimizde… Her yemeğin vazgeçilmezi olan ayçiçek yağı en pahalı ürünlerden birisi olarak da raflarda yer alıyor. Vatandaşlar mutfakta en fazla kullandıkları ürünlerden birisi olduğu için ayçiçek yağını alırken en az 5 litre almayı tercih ediyor. Ancak artan […]

Ekonomi
19 Nisan 2024
1.2 milyon daha emekliliğine kavuşuyor! EYT’ye ek paket mağdurlara geldi!

1.2 milyon daha emekliliğine kavuşuyor! EYT’ye ek paket mağdurlara geldi! 1 milyon 200 bin vatandaş daha emeklilik hayaline kavuşuyor. EYT’ye (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ek paket mağdurlara geliyor. İşte EYT mağdurları için detaylar haberimizde… Türkiye gündemindeki yoğun konulardan birisi de EYT kapsamı dışında kalan mağdurlar. TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) çalışmalarına devam ederken staj ve çıraklık […]

Ekonomi
19 Nisan 2024
Son dakika: Emekli ve asgari ücretliye yeni formül! Maaşlara ayar çekilecek!

Son dakika: Emekli ve asgari ücretliye yeni formül! Maaşlara ayar çekilecek! Son dakika açıklaması gündeme düştü. Emekliler ile asgari ücretliler için yeni formül konuşuluyor. Emekli maaşlarına ve asgari ücrete düzenleme nasıl gelecek? İşte 2024 emekli maaşları ve asgari ücrete ikinci zam gelişmeleri… Ülkemizdeki asgari ücretliler ile emekli vatandaşlar maaşlarıyla geçinmekte büyük zorluk yaşarken gündem her […]