230 Belediye Başkanı, Engelliler İçin Buluşuyor

Yayın: 11:14 - 22.10.2010
Güncelleme: 11:14 - 22.10.2010

Marmara Bölgesi’ndeki 230 belediye başkanı, engelli dostu şehirler için Marmara Belediyeler Birliği genel kurulunda bir araya geliyor. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Bekir Köksal’ın da katılacağı genel kurul toplantısı 26 Ekim Salı günü Pendik Green Park Hotel’de gerçekleştirilecek.

Marmara Belediyeler Birliği ile Başbakanlık arasında, engelli dostu şehirlerin geliştirilmesi ve özürlülerin sorunlarının çözümüne yönelik geniş kapsamlı işbirliği protokolü imzalanacak.


GENEL KURUL’DA ORTAK PROTOKOL İMZALANACAK

26 Ekim Salı günü 10.00’da başlayacak genel kurulda sırasıyla; Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf konuşma yapacak. Konuşmaların ardından MBB ile Başbakanlık arasında geniş kapsamlı işbirliği protokolü imzalanacak.

Protokol çerçevesinde, şehirlerin engellilerin ihtiyacına uygun düzenlenmesi, mevzuatın AB’ye uyumlu hale getirilmesi, engelli dostu ulaşım, toplumsal bilinçlenme, eğitimde fırsat eşitliği konularında çalışmalar yapılacak.

BAŞKAN ALTEPE: ÇALIŞMALAR TÜM MARMARA’DA YAPILACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, protokol kapsamındaki faaliyetlerin, Türkiye’nin en yoğun nüfusa sahip bölgesi olan Marmara’nın, tamamında gerçekleştirileceğini belirtti.

Exit mobile version