Dolandırıcıların ikinci oyununu da polis bozdu

Yayın: 12:41 - 22.10.2010
Güncelleme: 12:41 - 22.10.2010

İstanbul’da, kurdukları şirket sayesinde özellikle işsiz gençleri “Çok para kazanacaksınız” diyerek dolandırdıkları belirlenen şebeke çökertildi. Şebeke üyelerinin, daha önce yine aynı amaçla kurdukları şirkete polis tarafından operasyon düzenlendiği ve 12 kişinin konuyla ilgili tutuklanarak cezaevine gönderildiği ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre; Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz Mayıs ayında Hong Kong merkezli bir şirkete düzenlediği operasyonda 61 kişiyi gözaltına almış, kurdukları bir sistem üzerinden işsiz gençleri “Çok para kazanacaksınız” diyerek dolandırdıkları gerekçesiyle 12 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Gelen benzer şikayetler üzerine soruşturmayı sürdüren güvenlik güçleri, kapatılan söz konusu şirketin yerine, yine aynı özelliklerde başka bir şirket kurulduğunu belirledi.

Esenler, Şişli, Pendik, Ümnariye ve Bahçelievler’de 15 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 80 kişi gözaltına alındı. Baskında, içerisinde çok para kazanmanın kısa yollarının ve lüks hayat görüntülerinin bulunduğu çok sayıda CD ele geçirildi.
Emniyette işlemleri tamamlanan 80 şüpheliden 38’i serbest bırakılırken, 42 kişi adliyeye sevk edildi. Şüpheliler arasındaki kadınlar, polis araçlarına binerken yüzlerini gizlemeye çalıştı.

İSTANBUL (İHA)

Exit mobile version