Cumhuriyet Bayramı Kartal’da coşkuyla kutlandı

Yayın: 12:16 - 29.10.2010
Güncelleme: 12:16 - 29.10.2010

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve Türk ulusuna armağan ettiği Cumhuriyetimizin 87. yıl dönümü töreni hava muhalefeti nedeniyle Hasan Doğan Spor Sarayı’nda gerçekleştirildi.

 

Açılan Pankart Kutlamalara Gölge Düşürdü!

Ne var ki törenin finalinde İŞÇİ Partili olduğu belirtilen ve üzerinde “CUMHURİYET DEĞİL, AK PARTİ YIKILACAK” yazılı pankart ı açan ve dört kişi oldurdukları belirtilen İŞÇİ partili gençler bu arada “ Cumhuriyet değil, AK Parti yıkılacak” şeklinde slogan atmaları bir anda solunu karıştırdı. Polislerin müdahalesi sonuncunda etkisiz hale getirilen gençler’rin gözaltına alındığı öğrenildi.

TÖRENE İLGİ AZDI

            Sabah saat:10.00’da saygı duruşu yapıldıktan sonra İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Törenine Kartal Kaymakamı Nuh Mete Hamurcu, Garnizon Komutanı Sadık Piyade, Kartal Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Ulu, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy, Kartal Emniyet Müdürü İbrahim Dereboylu,  ve öğrenciler katıldı. Özellikle, Kartal’daki siyasi parti ilçe başkanlarının Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılmadığı görüldü. Havanın yağışlı ve soğuk olması törenlere de yansıdı.

Kartal Kaymakamı Nuh Mete Hamurcu, günün önem ve manasını belirten bir konuşma yaptıktan sonra Kartal Halk Eğitim Merkezi Kafkas Halk Oyunları gösterisi ilgi ile izlendi.

Fethi Satıcı

Exit mobile version