SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Çiftçi, Yapılanlar CHP’ye Karşı Karalama Kampanyasıdır

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP Kartal İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi, ilçe örgütü binasında basınla buluştu. İlçede faaliyet gösteren basın kuruluşlarına, Feray Öz’ün istifası ile ilgili açıklamalarda bulunan Çiftçi, tüm bu olumsuz gelişmelerin müsebbibi olarak AK Parti’yi suçladı.

Yerel basında bir demeci yayınlanan Ak Parti İlçe Başkanı Temurhan Yıldız’ın suçlamalarına ve Takvim gazetesinin haberlerine tepki olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi ve yönetim kurulu İlçe binasında basın açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz günlerde bir yerel basın organında yayınlanan haberde Ak Parti İlçe Başkanı Temurhan Yıldız, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü partizancılıkla suçlamış, belediye imkânlarının da CHP liler tarafından kullanıldığını iddia etmişti. Bunun yanı sıra Takvim gazetesi yazarlarından Hicran Akgün’ün ortaya atmış olduğu iddialar sonucu Kent Konseyi Başkanı Feray Öz, “ Benim üzerimden kimse eşime ve Kartal halkına zarar veremez” diyerek görevinden istifa etmişti.

Bunun üzerine yapılan bu suçlamalara, Kartal CHP ilçe Başkanı Yüksel Çiftçi ve yönetim, ilçe binasında bir basın toplantısı yaparak cevap verdiler.

Bunun Startı Bir Ay Önce AKP İlçe Başkanı Temurhan Yıldız Tarafından Verilmiştir

Basın toplantısında Yüksel Çiftçi sözlerine hepinizin bildiği üzere son 2 gündür takvim gazetesinde çıkan belediye başkanımıza dönük ve paralelinde partimize, kurumumuza, cumhuriyet halk partimize dönük bir yıpratma kampanyası başlatılmıştır. Bunun startı bir ay önce AK Parti ilçe başkanı Temurhan Yıldız tarafından bir yerel basında verilmiştir” diyerek başladı.

Hiçbir Zaman Ayrımcılık Partizancılık Yapmamıştır.

Çiftçi:” Geçen ay bir yerel basında AKP ilçe başkanının bir demecinde CHP Kartal Belediye Başkanının belediyeyi tamamen siyasallaştırıp, partizancılık yaptığı, hatta tüm belediyenin araç gereçleri CHP ilçe başkanlığının emrine verildiği gibi bir iddiada bulunmuştu. Kartal Belediye Başkanı aynı zamanda tüm kartalın belediye başkanıdır ve hiçbir zaman ayrımcılık partizancılık yapmamıştır. Bunu da sizler yakinen gözlemliyorsunuz. Belki geneldeki ulusal basın bilmez ama yereldeki basınımız, siz sürekli Kartal Belediyesini gözlemliyorsunuz.yuksel-cifci-tek-kck

Eğer Bu Tarz Şeyleri Kim Kanıtlarsa da Kendimi Siyasi Onursuz İlan Ederim

Bugüne kadar bir taneniz beni Kartal Belediyesi’nde veya bir arkadaşımızı Kartal belediyesinin araç gereçlerini kullanırken veya herhangi bir siyasal çalışmalarımızda onlardan faydalanırken gördüyseniz lütfen bugün burada söyleyiniz. Bizde belki bilmeden yaptığımız veya sakladığımız bu partizancılık anlamında, belediyemizin, AKP ilçe başkanımızın iddia ettiği belediyenin tüm araç gereçlerinin Kartal CHP ’nin emrinde olduğu yahut bu araç gereçlerden yararlanıldığı gibi açıklamasını sizlerin takdirine bırakıyorum. Son bir aydır yerelde başlayıp daha sonrada ulusal basına taşınan karalama kampanyasını huzurlarınızda şiddetle kınıyorum. Eğer bu tarz şeyleri kim kanıtlarsa da kendimi siyasi onursuz ilan ederim. Bu kadarda iddialı konuşuyorum. Çünkü bizler CHP örgütü olarak hiç bir zaman belediye bünyesinde bir şey yapmadık. Şahsım sadece her ayın ilk haftasında belediyede yapılan meclis toplantılarında grubu yönetir, daha sonra ilçeme gelip siyasal çalışmalarımı ilçemde yaparım” dedi.

CHP ’ ye Yönelik Çirkin Senaryolarını Zaman Zaman İzledik

Çiftçi, Takvim gazetesinde Kartal Kent konseyi başkanı Feray Öz’ün istifasına sebep olan haberlere de değinerek, “Takvim Gazetesini hepimiz farklı şekillerde CHP ’ ye yönelik çirkin senaryolarını zaman zaman izledik. Aynı gazete ve muhabirin daha önce Tuzla adayımız Sayın Cemil Ekşi ile ilgili haberinde de aynı üslup söz konusu idi. Bu haberlerde bile CHP’nin açıkça hedef alındığı ortadadır. Örneklemelerde bile Ataşehir Belediye Başkanımız gündeme getirilmek istenmiştir. Demek ki halkanın bir ucunda da Sayın Battal İlgezdi var. Haberleri yapan gazetenin arkasında olan Çalık Grubudur. Onun arkasındaki ismi de zikretmeye gerek yoktur zaten” dedi.

Feray Öz, City Bank’ta Üst Düzey Bir Yöneticilik Yapmıştır

Sayın Feray Öz burada sanki vasıfsız biri gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Öz, City Bankta üst düzey yöneticilikten emekli, tamamen donamlı yapmış olduğu tahsili araştırırsanız üst düzey tahsil görmüş değerli bir hanımefendidir. Ayrıca Sayın Feray Öz Kent Konseyi başkanlığına kendi isteğiyle ya da, eşinin isteği doğrultusunda herhangi bir atamayla seçilmemiştir. Ağır ısrarlar sonucu 3 aday yarışmışlardır ve Sayın Feray öz açık farkla Kent Konseyi başkanlığına seçilmiştir. Sayın Belediye Başkanımız sanki eşini bir yere atamış, gibi çok farklı meyanda yanlış anlaşılmaya neden olacak bir açıklama yapılmıştır bu takvim gazetesinde.

Bu Onurlu Görevi Kabul Ettiği İçinde Teşekkür Etmek Gerekiyor

Sayın Feray Öz, tamamen sosyal anlamda Kartala hizmet etmek istemesinden dolayı kent konseyi başkanlığı teklifini kabul etmiştir. Bu onurlu görevi kabul ettiği içinde kendisine ayrıca teşekkür etmek gerekiyor” dedi.

Kartalspor yönetimine yönelik yapılan eleştirilere de değinerek, kulüp içinde Sayın Ergun Bey ve Feray Öz dışında CHP’ye yakın ısım olmadığının, Yönetimde Kartal karması oluşturulduğunun altını çizen Çiftçi, AKP’li, MHP’li fark etmeden yapılan bu düşüncenin altında Kartalspor’un Kartal Halkına ait olduğunun düşüncesi yatıyordu” dedi.

Haberin nasıl ve kimler tarafından servis edildiğinin araştırıldığını söyleyen Çiftçi, “haberde kullanılan resim bizim İlçemizin düzenlediği gecede çekilmiş bir resim.

Dostluk Mesajı Verdik

Benim dikkatimi çeken şey şu, ilçe gecemizde çok güzel atmosfer oldu. Sayın belediye başkanımızla beraber dostluk mesajı verdik. Ertesi gün her ne hikmetse bir takım kendini bilmezler bir şekilde ilçe gecesindeki yemeğin resmi kullanarak, sanki belediyeyle ilçe arasında bir sorun basına yansıtılmış gibi hava oluşturulmaya çalışıldı. Gerçi ben Hicran hanımı da aradım, kendilerini de çağırdık. Hatta birebir görüşebiliriz, basın huzuruna çıkmak istemiyorsanız dedik ama gördüğüm kadarıyla aranızda yok.

Haber Yapma Ahlakına Sığdıramıyorum

Burada baktığınız zaman somut bir şey varmış gibi çok yanıltıcı bir haber yapmasını ben haber yapma ahlakına sığdıramıyorum. Hakikaten Takvim Gazetesini esefle kınıyorum. Bunlarıda açıklamaya davet ediyorum” dedi.

“Hz. Ömer’in Adaleti, Hz. Ali’nin De Gücünü Kudretini Yansıtacak”

Çiftçi:” Şimdi orda kalemşörlük yapan bir hanımefendi Kartal Belediye Başkanını, eşini veya CHP’yi karalama, yıpratma hakkını nerden kendinde buluyor soruyorum. Biz seçimi kazandığımızda, “Hz. Ömer’in adaleti, Hz. Ali’nin de gücünü kudretini yansıtacak, bir mantıkla hareket edeceğiz dedik. Biz CHP’liler olarak onurlu bir duruş sergiliyoruz” dedi.

Yerel basının önemine de değinen Çiftçi:” Arkadaşlar sizlere, yerel basına çok ihtiyacımız var. Çünkü ulusal basın belki işleri gereği, bir takım şeyleri yapmaya çalışabilirler. Kastidir ya da değildir ama bunu eksik ve yanlış bilgilerle yapabilirler. Kimsenin günahını alma haddim de yok. Ama sizler bizlerle daha yakinen görüştünüz ya da buradaki bilgilere daha çok haiz olduğunuz için sizlerden de özellikle istirhamımız yaptığınız haberlerle ulusal basını da daha iyi yönde bilgilendirmeniz.  Kartal adına Kartallılar adına objektif bir şekilde yayın yapan yerel basın siyasetinde, belediyenin de, kamunun da halkında gözü kulağıdır. Objektif bir şekilde tarafsızca yayın yaparak doğruları net bir şekilde ortaya koyarsanız hem bize hemde Kartallılara yardımcı olursunuz” diyerek sözlerini tamamladı.

cem-arkan-

İlçe Başkan Yardımcısı Cem Arkan’da konuşmasında;

Feray Hanım Oraya Seçimle Gelmiştir. Eşinin, Belediye Başkanımızın Yönlendirmesiyle Değil.

Cem Arkan Takvim gazetesi yazarı Hicran Aygün’ün yazdıklarına değinerek:” Hicran Hanım, BM’nin Rio kentinde yapılan anlaşmasıyla bağlantılı olarak kurulan kent konseyinin işleyiş biçimini sorgulamış. Biliyorsunuz kent konseylerinin ana çağırıcısı ilçenin en büyük idarecisi kaymakamdır. Kaymakam kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini belirler. Kent konseyine katılacak, kentin yerel yönetimdeki en büyüğü olan belediye başkanı da siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini bu işin içine katar. Dolayısıyla kent konseyinde yönetim hiçbir şekilde bir atamayla belirlenmez.

Kent Konseyi Maaşlı Bir Organ Değildir

Kaymakamlıkta resmi kurum ve kuruluşların temsilcilerini oraya göndermiştir. Burada yapılan seçim sonucu kent konseyi yönetimi oluşmuştur. Feray hanım oraya seçimle gelmiştir. Eşinin, belediye başkanımızın yönlendirmesiyle değil. Ayrıca kent konseyi maaşlı bir organ değildir. Kent konseyi yöneticilerinin hiçbir maaşı yoktur ve kent konseyi yönetimi ve her şeyi belirleyen ve denetleyen değildir. Kent konseyi kendi içinde kurulan teknik komitelerle çalışır. Ana görevide kentin yönetimine üreteceği projelerle katkı sunmak yapılan işleri de denetleyip önerilerde bulunmaktır.

Ülkemiz İnsanına Çocuklarına Yardım Eden Sosyal Bir Hanım

Yine aynı gazeteci hanım hangi bilgi ve birikimle bu işleri yapacağını soruyor. Feray Hanımı seçim sürecinde de yakından izlediniz. Sabahın 5’den gece yarılarına kadar eşiyle beraber seçim çalışmalarının en aktif unsurlarından bir tanesiydi. Daha öncesini de kısaca şöyle söyleyeyim. Seçim öncesi sosyal yaşamında da Türk Anneler Derneği gibi kamu ve toplum yararına çalışan birçok kurulusun içerisinde aktif görevlerde yer alan,  ülkemiz insanına çocuklarına yardım eden sosyal bir hanımdır. Dolayısıyla bilgi birikimi böyle bir komitede görev yapmaya fazlasıyla yeterlidir.

Belediye Bütçesinden Bir Tek Kuruş Çıkmamıştır

En son bu gazeteci hanımın merakı, sayın belediye başkanımızın göreve geldiği gün belediyemizin 56 milyon Kartal Sporun 13 milyon lira borç batağındayken Yıldırım Bosna sporu nasıl satın aldığıdır.  Yıldırım Bosnaspor satın alınmamıştır. Yıldırım Bosnasporun Kartal Belediyespor olması için belediye bütçesinden bir tek kuruş çıkmamıştır. Kulüp yöneticileriyle yapılan görüşmeler sonrasında Kartal Belediyespor kulübü adı altında faaliyet göstermektedir. Kendi içindeki birtakım borçların Yıldırım Bosna sporun borçları olduğu, bunun da 1 milyar civarında bir rakam olduğu telaffuz ediliyor. Bununla ilgilide belediye bütçesinden bir para çıkmamıştır. Ana amacı da Kartalspora alternatif değil 3. Ligde mücadele edecek bir belediye spor kulübü olmasıdır. Kartalspora alt yapıdan oyuncu yetiştirmek.

Gazetenin Habercilik Anlayışı ve Mantığı Bellidir

Gazetenin habercilik anlayışı ve mantığı bellidir. 15 yıl sonra Kartalı kaybetmenin Hicran yarasını üzerlerinde taşıyanlar bir Hicran buldular. Hicran hanımda görevini layıkıyla yapıyor. Kalemini güzel kullanıyor. CHP’yi temsil eden insanların onuru ve gururu adına, Başkanımız ve eşinin hepimiz yanındayız” dedi.

Haber: Mefharet Keleş

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]

İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi
Belediye
22 Mart 2024
İBB Başkan Adayı Murat Kurum Tersane İşçileri İle Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla’da Kuzey Star tersanesini ziyaret etti, işçilere seslendi. Konuşmasına “Verilen vaatlerin hatırlanmadığı bir sürece hep birlikte şahitlik ediyoruz.” Diyerek başlayan Kurum, “bu ülke büyüyecekse, bu şehrin sorunları halledilecekse eğer, bu şehre, aziz İstanbul’a ilgi göstermeniz lazım. İstanbul’a sevgi göstermeniz lazım.” sözleriyle devam etti. Kurum, daha sonra birlik ve […]