SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kuvayı Milliye Kahramanı Kartallı Kâzım mezarı başında anıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

“Dövüştü pir aşkına,

Yaralandı birkaç kere

Ve saire

Ve kavga bittiği zaman

Ne çiftlik sahibi oldu, ne apartıman.

Kavgadan önce Kartal’da bahçivandı,

Kavgadan sonra Kartal’da bahçivan…”

İşte büyük şair Nazım Hikmet, Kuvayı Milliye kahramanı İbrahim Göleber’i , Kartallı Kâzım adıyla böyle anlattı şiirlerinde.

Kartallı Kâzım’ın çocukları babalarını yalnız bırakmadı

Kuvayı Milliye kahramanı Kartallı Kâzım 50. Ölüm yıldönümünde, Pendik Yayalar köyünde bulunan mezarı başında anıldı.

Anma törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, belediye başkan yardımcıları ve kalabalık bir grup katıldı.

Bu anlamlı günde Kartallı Kâzım’ın oğulları Yılmaz ve Yalçın Göleber, kızları Sevim ve Melek Göleber’le torunları  Yalçın,Vedat, İbrahim Göleber mezarı başında hazır bulundular.

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen törende, Kuvayı Milliye Kahramanı İbrahim Göleber,  yani Kartallı Kâzım için dualar okundu ilahiler söylendi.

Kartallı Kâzım Cumhuriyetimizin değeridir

Anma töreninde  konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz “ Kartallı Kâzım’ın yalnız  Kartalın  değil,  Cumhuriyetimizin bir değeridir. Bizleri bugünlere getiren  mezarı başında andığımız değerlerdir.  Bugün Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ezan okunuyorsa, rahatlıkla dolaşılıyorsa bu insanların verdiği hizmetten dolayıdır. Başta Atatürk olmak üzere tüm Kuvayı Milliyeye omuz verenleri minnetle anıyoruz.  Bunlardan birisi de Kartalımızın değeridir. Kartallı Kâzım’ı Kartal’da yapacağımız meydanla ve oraya dikeceğimiz heykeliyle yaşatacağız” dedi.

Anma törenin ardından  Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz,  Kartallı Kâzım’ın kızı Sevim Göleber  ve Melek Göleber  ile el sıkıştı.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartallı Kâzım için yapılan helvadan yemeyi de ihmal etmedi.

Kartallı Kâzım’ın yeri Atatürk’ün  yanı

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, şair Nazım Hikmet’in 1941 yılında Bursa cezaevinde yaptığı Kartallı Kâzım’ın  orijinal resmini gösterdi.  Başkan Öz, Kuvayı Milliye kahramanın resmine iyi bakılmasının altını çizerek sözlerine şöyle devam etti:  “Ne belediyeye verin   ne de  elinizde tutun. Atatürk’ün yattığı  Anıtkabir’de Kuvayı Milliye bölümüne zimmetli olarak teslim edilmeli. İlelebet orada kalır. Kartallı Kâzım olarak da herkes tarafından bilinir. Kartal’da Kartallı Kâzım’ın heykelini dikip bu değeri önce Kartal’ın, sonra Türkiye’nin tanımasını ve anlamasını sağlamaya çalışacağız. Bu yıl olduğu gibi her Cumhuriyet bayramında yapacağımız Cumhuriyet Yürüyüşümüzü, Kuvayı Milliye Kahramanı  Kartallı Kâzım Meydanından Kartal’da bulunan Atatürk anıtına doğru yapacağız.”

Törende, Kartallı Kazım’ın kızı Sevim Göleber ise  babasının resmini alarak ”Babam mert ve cesur bir adamdır. Babamla gurur duyuyorum” dedi.

Anma törenin sonunda  Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartallı Kâzım’ın ailesiyle toplu fotoğraf çektirdi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]