Tuzla’daki fabrika yangınında 7 işçi hastanelik oldu

Yayın: 11:55 - 03.11.2010
Güncelleme: 11:55 - 03.11.2010

İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde (İSTOB) bulunan ve kamyon kasası ve soğutma kasaları imal eden bir fabrikada çıkan yangında 7 işçi hastanelik oldu. Yangın söndürme çalışmalarında dumandan etkilenen işçiler, soğutma çalışmalarıyla esnasında bayılmaya başladı. Oksijensiz kaldıkları tahmin edilen işçilere ilk müdahaleyi olay yerindeki itfaiye ekipleri yaptı.İSTOB 7. Cadde 22 numarada bulunan kamyon kasası ve soğutma kasası üreten ‘Gencer Kasa’ isimli fabrikada çıkan yangın, polyester malzemenin alev alması sonucu kısa sürede büyüdü. Çok sayıda işçinin ilk müdahaleyi yaptığı yangın yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, kısa sürede yangını kontrol altına alıp söndürdü.

Yangın soğutma çalışmalarında ise dumandan etkilenen bazı işçiler birer bire yere düşmeye başladı. İşçilere ilk müdahaleyi itfaiye ekipleri yaptı. Gaz maskeleriyle işçilere oksijen verildi, bazı işçilere yoğurt yedirildi.

Murat Çarpar, Mustafa Yalçın, Rıza Cansever, Mehmet Özlü, Ayhan Timur Alay isimli işçiler, olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Daha önce de araçlarla iki işçinin hastaneye kaldırıldığı ve sağlık durumlarında hayati tehlikenin olmadığı öğrenildi.

İSTANBUL(CİHAN)

Exit mobile version