SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da ‘Engelliler Koordinasyon Birimi hayata geçirildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Onlar hep vardılar. Yaşamın içindeydiler. Sokakta, otobüste, vapurda…

Sıkıntılarını hep görmemezlikten geldik.

Onları kalabalıklar içinde yalnız bıraktık.

Umursamadık.

Oysa onlar sessiz çığlıktılar.

Kimden mi söz ediyoruz?

Tabi ki hayatımızda hep var olan engellilerden.

İşte bu sessiz çığlığın sesini  Kartal Belediyesi duydu.

Sessiz çığlığın sesini duyurmak için Kartal Belediyesi zaman kaybetmeden harekete geçti.

Kartal Belediyesi Türkiye de bir ilki hayata geçirerek ‘Engelliler Koordinasyon Birimi’ ni  hayata geçirdi.

‘Engelliler Koordinasyon birimi’ Medikal yardımlar, Eğitim danışmanlığı, İstihdam çalışmaları, Engelli maaşı, evde bakım ücreti, İETT beyaz kart ve başbakanlık özürlü kimlik kartı başvurularıyla ilgili yönlendirme hizmetleri,  Ağır derecede engelli vatandaşlarımıza yönelik evde sağlık hizmeti,  Hukuki danışmanlık hizmeti, Ev ziyaretleri yöntemiyle engelli yurttaşlarımızın gereksinimlerinin belirlenmesi, Engelli hakları konusunda engelli yurttaşlarımızın ve ailelerinin bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar, Halkımızın engellilik olgusu hakkında duyarlılık ve bilincinin arttırılmasına yönelik çalışmalar, Hasan Doğan spor kompleksi yüzme havuzu için hafta sonları engelli çocuklara ve ailelerine servis imkanı sağlanması gibi hizmetler vermekte.

‘Engelliler Koordinasyon Birimi’ Türkçe Öğretmeni Cem İyidoğan’ın  davetlisi olarak Öğretmen Zekeriya Göçer İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Okula giden Engelliler Koordinasyon Birimi’ burada öğrencilere  engelli yaşam ile ilgili bilgi verdi.

Farklılıklara saygı duyulmalı

Seminerde çocuklara,  engellilerin toplumla sağlıklı ilişkiler geliştirmesi için çocuklarımıza düşen görevler, engelliliğin önlenebilir nedenleri ve belediyenin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Birim Koordinatörü Özgür Uğur,  engellilere yönelik toplumsal bilincin artması gerektiğinin altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: “Farklılıklara saygı, toplumsal duyarlılık ve bilinç kazandırmaya, önyargısız, pırıl pırıl yürekli çocuklarımızdan başlıyoruz. Bu duyarlılık ve bilinci Kartal’da yaşayan tüm yurttaşlarımıza kazandırmak hedefindeyiz.”

“Engelsiz Kartal için evinizdeyiz”

Kartal Belediyesi Engelliler Koordinasyon Birimi  “Engelsiz Kartal için evinizdeyiz” adı altında engellilerin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Kartal’da yaşayan engelli vatandaşlar  evlerinde ziyaret ediliyor.

Engelliler Koordinasyon Birimi, geçtiğimiz gün engellilere duyarlılığı ile bilinen Atalar Mahalle Muhtarı  Ahmet Ceylan ile birlikte Kartal’da yaşayan Elif Toprak’ı  evinde ziyaret etti.

Burada Atalar Muhtarı Ahmet Ceylan, Belediye yetkilileriyle birlikte  yaşama sevinci ile dolu olan Elif Toprak ile sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Ziyarette Elif Toprak, el emeği göz nuru olan ördüğü kazağı yetkililere göstererek mutluğunu paylaştı.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Sağlık
16 Nisan 2024
Yeni Bulaşıcı “Kırmızı Göz” Hastalığı Alarmı: Vaka Sayısı 7 Bin 500’ü Aştı

Uganda Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde hızla yayılan ve özellikle kalabalık alanlarda etkili olan “kırmızı göz” hastalığı konusunda uyarıda bulundu. Uganda’da bulaşıcı olan ve son derece hızlı yayılan kırmızı göz hastalığının önü alınamıyor. Ülkede şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı ise 7 Bin 500’ü aştı. Yeni bulaşıcı hastalık özellikle hapishane, okul ve sağlık merkezleri gibi […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]