SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Zambak Tiyatro, çocuklara yalan söylememeyi benekli oyun ile öğretecek

Yayınlanma:
ABONE OL

Zambak Yayınları tarafından hazırlanan ‘BENEKLİ’ adlı tiyatro oyunu, yeni sezonunu ilk gösterisini İstanbul TÜYAP fuarında sahnelendi.

Zambak Yayınları, geleceğin teminatı olan çocuklara sosyal sorumluluğu yerine getirebilmek için tiyatro oyunu hazırladı. Bu kapsamda Zambak Çocuk Kukla Tiyatrosu, “BENEKLİ” adlı tiyatro oyununu, anasınıfı, 1 ve 2. sınıfları kapsayacak şekilde sahneye konuldu.

ZAMBAK Yayınları, 12 yıldan bu yana çocuklara ve öğrencilere sunduğu yardımcı kitaplarla binlerce çocuğun gönlüne girdi. İlkini 2009-2010 eğitim öğretim yılında hayata geçirdiği Zambak Kukla Tiyatrosu projesi ile de sosyal sorumluluk alanında faaliyette bulunmaya başlayarak çocukların kültürel ve kişisel gelişimlerine de katkı sağlamaya başladı.

Zambak Çocuk Tiyatrosu bu amaçla; çocukların ve öğrencilerin hayal dünyalarını genişletmek, kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak ve evrensel değerler etrafında yetişebilmelerini sağlayabilme adına 2010-2011 eğitim öğretim yılında da faaliyetlerine tüm hızı ile devam edecektir. Zambak Yayınları tarafından hazırlanan ‘Horhor ile Kıvırcık’ adlı tiyatro oyunu, Geçen yıl Türkiye geneli il ve ilçelerde toplamda 120 bin öğrenciye ulaştı. Tiyatro oyunu, Türkiye’nin birçok bölgesinde öğrencilerle buluştu. Zambak Çocuk Kukla Tiyatrosu tarafından hazırlanan, ”BENEKLİ” adlı Tiyatro oyunu, anasınıfı öğrencileri ile 1. ve 2. Sınıfları öğrencilerine hitap ediyor.

İlk gösterimini İstanbul TÜYAP Kitap fuarında gerçekleştiren Zambak yayınları ‘BENEKLİ’ tiyatro oyunu çocukların severek izlediği 60 dakikalık oyun seyircilerin de oyuna aktif olarak katılmasını sağlayan bir içeriğe sahip olması dikkat çekiyor.
‘BENEKLİ’ tiyatro oyununda rol alan isimler, profesyonel tiyatro sanatçıları. Performansları ile takdir toplayan sanatçılar, değişik kukla figürleriyle sahnede heyecanın hiç düşmemesini sağlıyorlar. TÜYAP Kitap Fuarında yapılan gösteride, çocukların coşkulu tezahüratlarla programa katıldıkları ve neşeli dakikalar geçirdikleri gözlendi. Etkinlerde, öğrencilere yalnızca eğitici bilgiler ve dersler veren oyunlar sergilenmiyor. Aynı zamanda değişik aktiviteler yapılıyor ve çocuklara hediyeler dağıtılıyor.

Böylece çocuklar, bir taraftan katıldıkları aktivite heyecanı yaşarken, diğer taraftan

şarkı söyleyerek, gönüllerince eğlenerek öğrenme imkânı buluyorlar.
Zambak Okul Öncesi Ürün Müdürü İbrahim Ceylan, ‘BENEKLİ’ Tiyatrosu ile ilgili şunları söyledi: “Oyunun içeriği Milli Eğitim müfredatında da yer alan evrensel konuları içeriyor. Oyun, müfredatta geçen, “doğru sözlü olma, izinsiz bir şeyler almama, büyüklere saygı, hayvanları sevme vb*” konuları içermektedir.

Çocukların hayal dünyası ve kendi gerçekleri iç içedir. Çocuklar, çevresindeki olaylardan etkilenince, taklit yeteneğini kullanarak canlandırma yaparlar ve hayal dünyasından kattıklarıyla da oyunlarını zenginleştirirler” diye konuştu. İbrahim CEYLAN sözlerini şöyle sürdürdü; “Kimi zaman cansız varlıkları canlıymış gibi düşünmekten çok hoşlandığı gözlenir. Bu nedenle çocuk, kuklaları konuşturmayı çok sever ya da arabalarıyla veya bebekleriyle oynarken onlara ait sesler çıkarır. Kendi vücudunu devreden çıkararak, kullandığı nesnelere canlılık kazandırır. Çocuğun ruh ve beden gelişimi için bu ve buna benzer oyunların olabildiğince zenginleşmesi gereklidir” ifade etti.

“ÇOCUKLARIN ÇOK YÖNLÜ GELİŞMESİNİ SAĞLIYOR”

Zambak Okul Öncesi Ürün Müdürü İbrahim Ceylan sözlerini şöyle tamamladı: “Çocuğun hayatında önemli bir yer tutan oyunların canlandırılması ile bir tiyatro eserinin hazırlanıp sahnelenmesi arasında büyük bir benzerlik olduğu kolayca gözlemlenebilir.

Tiyatro, çocuğun çok yönlü gelişmesinde önemli bir rol oynar. Çocuk, aktif, kendine güvenen, çevresi ile sağlıklı ilişkiler kuran, öğrendiklerini hayata geçiren bir birey olarak çok yönlü gelişir. Tiyatronun pek çok olumlu etkisinden birisi de çocuğa dayanışmayı öğretmesidir. Tiyatro, birlikteliğe dayanan bir sanat faaliyeti olduğu için, tiyatroda görev alan çocuklar, birlikte bir işi başarmanın yanında, dayanışmanın ve birbirlerine destek olmanın önemini de kavrarlar. Çocuğun daha sonraki dönemlerinde paylaşımcı olması ve bir ekip içinde rahatlıkla çalışmasında, tiyatro faaliyetlerinin yeri oldukça fazladır.” Yaşları kaç olursa olsun, kendi yaptıkları işlerin beğenilmesinden büyük mutluluk duyarlar. Bu, onların özgüvenlerinin gelişmesini
sağlar”.

Türkiye genelinde, talep gelen tüm MEB ve özel okullar ‘BENEKLİ” tiyatro oyunundan faydalanabilecek.

İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]