Maltepe’de göçük: 1 yaralı ..!

Yayın: 09:10 - 10.11.2010
Güncelleme: 09:10 - 10.11.2010

Maltepe’de itfaiye istasyonu inşaatında atık su döşemek için kazılan 3 metrelik çukurda göçük meydana geldi. Bu sırada çukurda bulunan bir işçi toprak altında kalarak yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Büyükbakkalköy İtfaiye istasyonu inşaatı sırasında atık su borusu döşemek için kepçeyle 3 metre derinliğinde kanal açıldı. Sabah erken saatlerde işe koyulan Harun Aslan isimli işçi, kanalın dibinde kalan toprakları temizlemek için içine girdi. Bu sırada toprak kayması meydana geldi. Aslan’ın vücudunun büyük bir kısmı toprak altında kaldı.

Olayı gören diğer işçiler hemen itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, toprak altındaki işçiyi kurtarmak için seferber oldu.

Bu sırada inşaattaki kepçenin yerinden oynatılması sonucu kanalın içine toprak döküldü. Bunun üzerine itfaiye erleri kepçenin çalıştırılmaması için uyardı. Bir yandan itfaiyenin çalışmaları sürerken, diğer yandan sağlık ekipleri işçiye serum taktı. Toprak altından çıkarılan işçi, sedyeye kemerle sıkı sıkıya bağlanarak ambulansa taşındı. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan işçinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Vinç operatörü Vahap Düzer, Harun Aslan isimli işçinin atık su borusu döşemek için çukura girdiğini belirterek, “Bir anda toprak vücudunun bir kısmı toprakla kapandı. Biz hemen yardımına koştuk. Ardından itfaiye geldi. O sırada kepçe çalışmıyordu” dedi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
İSTANBUL (İHA)

Exit mobile version