SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartal halkının tercihi kim olacak?

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır.

Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak.

#image_title

Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel seçimlerde ince eleyip sık dokuyacak şekilde bir karar vermesi gerekiyor.

Mart 2009 yerel seçimlerinde AK Parti Belediye Başkanı olan Rahmetli Arif Dağlar’dan, belediyeyi borçsuz bir şekilde devralan o dönem CHP’li Doktor Altınok Öz belediyecilik konusunda çok fazla bir yatırım yapamamış olsa da “kentsel dönüşüme – yerinde dönüşüm” diyerek binaların yerinde dönüşümü şeklinde yenilenmesi konusunda çok ciddi bir mesafe kaydettiğini belirterek hakkını teslim etmek gerekir.

Hem belediye bünyesinde kentsel dönüşüm müdürlüğü birimi kurarak vatandaşın hakkını korumak adına garantör pozisyonunda etkin rol aldı, hemde yerinde dönüşüm çalışmalarıyla çok sayıda binaların yenilenmesini gerçekleştirdi.

Altınok Öz’ün başkanlık yaptığı dönemde meclis üyesi ve başkan yardımcılığı görevini yürüten Gökhan Yüksel’de 2019 yerel seçimlerinde CHP Genel Merkezi tarafından aday gösterilerek seçimlere girdi kazandı ve başkanlık koltuğuna oturdu. Altınok Öz’den çok büyük bir borç yüküyle beraber devraldığı başkanlık görevi süresince kurum olarak yaşanan maddi sıkıntılar sebebiyle sadece devam eden projelerin takibini ve İBB desteğiyle bazı yatırımların gerçekleştirilmesini sağladı. Yani Altınok Öz döneminde gereğinden fazla alınan personel maaşlarına ödenen belediye bütçesinden yatırım yapabilmek için geriye pek fazla bir şey kalmıyordu…

Bir dönemler Anadolu Yakasının çok büyük bir ilçesi konumunda olan Kartal, kendi sınırları içinden ayrılan komşu ilçelerden birçok alanda çok geri kaldı, gelişemedi, yenilenemedi…

Oysa yıllar önce İstanbul’da Kentsel Dönüşüm Projesi için pilot ilçe olarak seçilen Kartal’ın geri kalmasının sebepleri ve Kentsel Dönüşüm denilen bu projenin uygulanamamasının arka planındaki gerçeklere bir göz atarsak;

-Şöyle hafızamızı yoklayarak bir beyin fırtınası yapalım, yani 2006 – 2007 yıllarında Rahmetli Arif Dağlar’ın Kartal’ı kanatlandırma hamlesi yaptığı vizyon proje olan KARTALİTE’den bahsedelim.

O dönem rahmetli İBB Başkanı Mimar Kadir Topbaş görevde idi…

İstanbul’da kentsel dönüşüm konusunda pilot ilçe olarak belirlenen Kartal’a dünyaca ünlü Mimar Zaha Hadid tarafından hazırlatılan Kentsel Dönüşüm projeleriyle o dönem İstanbul için dahi Vizyon Proje olarak adından söz ettirmişti. Bu vizyon projeyle beraber Kartalite adıyla kalkındırma hamlesi olarak bir çok alanda yatırım programları hazırlanmıştı.

Hatta Amerika’da lansman toplantısı yapıldığını hatırlıyorum.

Zaha HAdid’in hazırladığı deniz seviyesinden Aydos tepesine doğru orantılı eğimle mükemmel bir proje hazırlanmıştı. Hatta Kartal Belediyesinin logosu bile uçan kartal şeklinde değiştirilmişti.

Tam bu projeler hayata geçecekken nemi oldu?

CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Doğan faktörü devreye girerek, bu iş “Kentsel Dönüşüm değil Rantsal Dönüşüm” diyerek hazırlanan planların iptali için mahkemelerde açılan davalar neticesinde mahkeme kararıyla yürütmeyi durdurdu.

Çok büyük bir heyecanla hazırlıkları yürütülen İstanbul’un parlayan yıldızı Kartal’ın vizyon projeleri CHP’li Meclis üyesinin hamlesiyle sönmüş oldu.

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı olan Mimar Hüseyin Karakaya mesleği itibariyle en önemli projelerinin ne olabileceği düşünüldüğünde kentin imarı yani kentsel yenileme öncelikle akla geliyor. Zira AK Parti’nin İBB Adayı Murat Kurum’un da en çok önemsediği proje, yani halkın da beklentisi kentsel dönüşüm olduğu biliniyor.

Şimdi bu konuları birbirine bağlayarak ilerlediğimizde Kartal için doğru formülün,

-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını Murat Kurum’un kazanması halinde Kartal Belediyesini de Mimar Hüseyin Karakaya’nın kazanması demek; hükümet desteğini de eklendiğinde Kartal’ın en hızlı ve doğru şekilde kentsel yenilenmesi bakımından bu adayların tercih edilmesi seçenek olduğu bir gerçektir.

Peki Kartal halkının tercihi kim olacak?

Partilerin durumuna, sokağın nabzına ve adayların sahadaki seçim çalışmalarına performansına bakarak bir değerlendirme yaparsak Kartal Belediye Başkanlık koltuğuna 1 Nisan 2024 tarihinde oturmaya kim daha yakın?..

Mevcut Belediye Başkanı CHP’nin Adayı Gökhan Yüksel mi?

Belediye Başkanlık koltuğunu 2009 tarihinde AK Parti’den CHP’ye kazandıran ve şimdi İYİ Parti Adayı olan Opr. Dr. Altınok Öz’mü ?

AK Parti’nin Adayı Mimar Hüseyin Karakaya’mı?

Bu ayrıntılı değerlendirmeyi bir sonraki yazımızda sizlerin takdirine sunacağız…

Selametle kalın!..

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]