Kartal’da ÇİNİ Sergisi Açıldı

Yayın: 16:34 - 13.11.2010
Güncelleme: 16:34 - 13.11.2010

Kartal Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilen el ürünü çinilerin sergilenmesi Kartal Belediyesi Toplantı Çadırında gerçekleştirildi.

Kütahyalı ünlü ÇİNİ ustası, Beden Eğitimi Öğretmeni  ve Şair Halil Acar’ın açmış olduğu  sergide Çini sanatına ilgi duyanlar için güzel eserler yer aldı

ÇİNİ üzerine resim işleme, süsleme gibi el sanatlarını seramik zemine yansıtan ünlü ÇİNİ ustası, Ressam Halil Acar,” Çini işleme sanatının Anavatanı İznik’tir. Ne var ki Çini işçiliği ve üretimi Kütahya’nın sembolü olmuştur. Tarihi çok eski olan ve günümüze kadar varlığı yansıyan ÇİNİ işçiliği meşaketli ve özen isteyen bir meslektir. Her figürü seramik zemin üstüne yansıtmak öyle sanıldığı gibi de kolay değildir. 

 Çini süsleme sanatını özellikle tablolara, tabaklara,  çaydanlık ve demliklere yansıtıyoruz. Bu ara camii ve türbe süslemelerinde de çini sanatının özelliklerini adeta fayanslara da yansıtıyoruz. İyi fırınlanmış çinilerin ömrü tahmin edemeyeceğiniz kadar uzun oluyor” dedi.

BAŞKAN ÖZ’DE KATILDI

Çini sergisinin açılış törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kültür ve Sanat’tan sorumlu Başkan Yardımcısı Figen Mavi, Başkan danışmanı Nizamettin Morgül, Özel Kalem Müdürü Oğuzhan Dumlu’da katıldı.

Başkan Yardımcısı Figen Mavi, kültür ve sanat ile ilgili her olumlu projeyi desteklediklerini, katkıda bulunduklarını belirterek, “ İlçemizde özellikle Kültür’e ve Sanata dayalı Aktiviteler devam ediyor. Bu arada Hasan Ali Yücel Kültür merkezi ve Kartal Belediyesi Toplantı Salonunda açılan Resim  ve ÇİNİ sergisi çok büyük ilgi gördü.Kartal’da ilkleri gerçekleştirmenin  mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Mavi, bu arada kültürel etkinliklerinde devam ettirildiğini sözlerine ekledi.

Fethi Satıcı

Exit mobile version