SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Alman Gazetesi Egemen Bağış’ı nasıl tanımladı?

Yayınlanma:
ABONE OL

“Krizi fırsata dönüştüren adam”

ALMAN “SÜDDEUTSCHE ZEITUNG” GAZETESİ EGEMEN BAĞIŞ’I TANITTI:

        -“Sorunların ufku kapattığı yerde fırsatları gören bir kişi”

        Alman “Süddeutsche Zeitung” gazetesi, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ı tanıttığı bir yazıda, Bağış’ın fırsatları iyi değerlendirmesini bilen bir politikacı olduğu belirtildi.

        Gazetede “Egemen Bağış – Büyük özgüvene sahip Türk AB-Bakanı” başlığıyla yayımlanan yazıda, “Belki de böyle bir kişiye ihtiyaç var. Sorunların ufku kapattığı yerde fırsatları gören bir kişi” ifadesi kullanıldı.

        Brüksel’de yayımlanan yeni İlerleme Raporu sonrasında Bağış’ın, “AB kokusunu almaya başladım” şeklinde konuştuğu belirtilen yazıda, Bağış’ın Türkiye’yi parlak günlerin beklediğini düşündüğü ifade edildi.

        Bakan Bağış’ın, her işi iyi göstermeyi başaran bir siyasetçi olma özelliğine sahip olduğu, 1970 yılında Bingöl’de doğduğu, ABD’de yüksek eğitim almış ve tercüman olarak çalışmış olduğu, AK Parti kurulduğundan bu yana Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer aldığı kaydedildi.

        Bağış’ın atak ve faal bir kişiliği olduğu belirtilen yazıda, “Bağış kendinden emin, dünyaya açık ve cana yakın kişiliği ile dikkat çekiyor” denildi.

        Türkiye’de son yıllarda büyük bir ekonomik gelişme yaşandığı, bu durumun, ülkenin dış siyasetteki önemini de artırdığı belirtilen yazıda, Bağış’ın, Alman”Der Spiegel” dergisine yaptığı bir açıklamada da, Türkiye’nin 2013 yılında AB’ye hazır bir hale geleceğini söylediği ve “İnanın bana, gün gelecek Avrupalılar Türk kamuoyunu etkilemek için çaba harcayacak” dediği hatırlatıldı.

        Yazıda şöyle denildi:

        “Bağış’ın söylediği olabilir, ancak sözü edilen gün henüz gelmemiştir. Paris ve Berlin’in uyguladığı engelleme politikasını eleştiren sadece Başbakan Erdoğan değil. Liberal eğilimli Türkler de AB ile ilgili hayal kırıklığı yaşıyor. Türkiye’de yapılan bir ankette, Türk halkının sadece yüzde 38’inin AB üyeliğine olumlu baktığı tespit edildi. AB konusunda ülkede bir bezginlik ve yılgınlık yaşanıyor. Bağış, Türkiye’nin genç nüfusuna ve enerji nakliyatı konusundaki önemine sık sık değiniyor. Son olarak yaptığı bir açıklamada, ‘Gün geçtikçe Avrupa Türkiye’ye daha fazla ihtiyaç duyuyor’ dedi. Ancak Türkiye’de birçok kişi, bunun tersinin de olup olmadığını düşünüyor.”

İlgili Haberler

Basında Kartal
17 Şubat 2024
Kartal halkının tercihi kim olacak?

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır. Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak. Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel […]

Basında Kartal
16 Şubat 2024
İYİ Parti Kartal Adayı Altınok Öz’den dikkat çeken siyasi nezâkete davet uyarısı!

Öz, “Bizim dönemimizde hayata geçirilen projelerin kendi dönemlerinde yapılmış gibi Kartal halkına sunulması siyasi nezâkete yakışmaz! İYİ Parti Kartal belediye başkan adayı Op. Dr. Altınok Öz, yayınladığı basın açıklamasında Belediye Başkan adaylarını siyasi nezakete davet etti. İYİ Parti Belediye Başkan adayı Op. Dr. Altınok Öz tarafından yapılan basın açıklamasında; “Bilindiği üzere, halkımızın takdiriyle Belediye Başkanlığı […]

Avrupa Birliği
30 Aralık 2023
İSTANBUL FİNANS MERKEZİ VE İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ALANINDA İŞBİRLİĞİ

Türkiye’nin vizyon projelerinden biri olan İstanbul Finans Merkezi bilgi teknolojileri ve derinlemesine analiz çalışmaları için İstanbul Teknik Üniversitesi ile iş birliğine gitti. İFM’ de gerçekleşen protokol imza törenine İstanbul Finans Merkezi Genel Müdürü Ahmet İhsan Erdem ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu katıldı. İmzalanan protokol kapsamında, İTÜ’nün akademik bilgi birikimi ve araştırma […]

Avrupa Birliği
25 Aralık 2023
Kosova’nın Mamuşa Şehri’nde Çocuklarla Güzel Bir Etkinlik

İyilik Hareketi Derneği Başkanı, şair ve yazar Kasım Alper Özdemir nazik davetleri için Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç ve Öğretmen Ayfer Lekovski’ye teşekkür etti. Balkanlar’da Türk Kimliği ve Kültürünü Unutulmamalı.. İLGİLİ HABER Kanada Dil Okulu Fiyatları   Şair Özdemir; evladı fatihan yüzyıllar öncesinde Balkan coğrafyasını Türkleştirmek ve İslamı tam manasıyla insanlık kavramı ile hoşgörü ile […]